Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Basilikum 19:05, 25 paź 2017

niesamowite to porownanie
paniprzyroda 19:07, 25 paź 2017

Anka, o jakiej Ty walce z ogrodem mówisz Toż to sama przyjemność jest ryć, sadzić, kupować, przenosić z lewej flanki na prawą( ), wkurzać się na brak czasu dla ogrodu, czekać z utęsknieniem na wiosnę, lato, jesień, nienawidzić zimy za brak tego wszystkiego co wyżej
Nie dalej, jak wczoraj usłyszałam, że to "wszystko mam na własne życzenie, bolące barki również, jesteś mamo przypadkiem nieuleczalnym, nie odpuścisz, dopóki sił nie zabraknie" Najlepsze jest to, że mają całkowitą rację. Pomimo wszystkich plag ziemskich i nadprzyrodzonych będziemy wracać do ogrodu, bo wbrew pozorom to on daje nam siłę i chęć do walki o wszystko.
No to się napisałam Buziaki wielkie.
Mala_Mi 19:09, 25 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie przysłonięte od widoku sąsiadów, niesamowite jak rośliny urosły w tym czasie.
Czyli za 10 lat jak dożyję będę miała takie drzewa

Będziesz miała takie drzewa, ja juz je wycinam

Mala_Mi 19:11, 25 paź 2017

paniprzyroda napisał(a)
Anka, o jakiej Ty walce z ogrodem mówisz Toż to sama przyjemność jest ryć, sadzić, kupować, przenosić z lewej flanki na prawą( ), wkurzać się na brak czasu dla ogrodu, czekać z utęsknieniem na wiosnę, lato, jesień, nienawidzić zimy za brak tego wszystkiego co wyżej
Nie dalej, jak wczoraj usłyszałam, że to "wszystko mam na własne życzenie, bolące barki również, jesteś mamo przypadkiem nieuleczalnym, nie odpuścisz, dopóki sił nie zabraknie" Najlepsze jest to, że mają całkowitą rację. Pomimo wszystkich plag ziemskich i nadprzyrodzonych będziemy wracać do ogrodu, bo wbrew pozorom to on daje nam siłę i chęć do walki o wszystko.
No to się napisałam Buziaki wielkie.

W tym problem że chcę sie uciorać w ogrodzie i nie mam kiedy... dosłownie zero czasu... znów coś ktoś opatrznie czyta.. nie mam problemu z pracą w ogrodzie tylko mam problem z braikiem czasu nawet na minimum pilegnacji!!!!
Milka 19:32, 25 paź 2017

Też mam liści od groma; wycinaliśmy klona Flamingo, naście konarów, bo zamiast 2m, osiągnął 14m; będą kolejne wycinki,przycinki, bo po prostu za wielkie już wszystko i to rodzi inne problemy; niestety tych ponad 100-letnich drzew nie usunę, a z nimi mam największy problem
Ściskam, czasu i mnie brak, ale jakoś zrobimy obie
Katkak 20:14, 25 paź 2017

Ania to porównanie ogrodu robi niesamowite wrażenie . Ale masz tych rybiszczy duuuużo. Wiesz, że u mnie też mnożą się jak króliki?
Gabriela 20:28, 25 paź 2017

Mala_Mi napisał(a)

W tym problem że chcę sie uciorać w ogrodzie i nie mam kiedy... dosłownie zero czasu... znów coś ktoś opatrznie czyta.. nie mam problemu z pracą w ogrodzie tylko mam problem z braikiem czasu nawet na minimum pilegnacji!!!!

Jak ja Cię świetnie rozumiem i jak dobrze wiem o co chodzi. Ogród z konieczności ogarniany jest dorywczo, rzeczy rozpoczęte niezakończone, co wpływa na kształt całości. Obiecuję sobie wolne w grudniu na robienie bombek czy tam innych wianków.
Mala_Mi 00:49, 26 paź 2017

Dobranoc... czekamy na wiosnę.. może będzie lepiej..
dalie muszę wykopać.. grrrr przynajmniej tych kilka ładniejszych. Oczko zostawiam jak jest.. zobaczymy jak ryby to przetrwają..

Gosiek33 07:26, 26 paź 2017

Tak, te cudne dalie trzeba ocalić reszta sobie poradzi
Monia81 08:08, 26 paź 2017

Fajne porównanie, na zdjęciach widać, jak przez ten czas wszystko się zmienia, rozrasta, piękne jesienne fotki Lubię do Ciebie zaglądać, życzę ci Aniu aby czas się znalazł i abyś mogła na spokojnie odpocząć i chwycić głębszy oddech, bo wiem, że w dzisiejszych czasach jest to trudne, życie w ciągłym biegu

A dalijki masz cudniste pozdrawiam