Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Działka wkoło Lubczyka :) 23:19, 21 lip 2013

Do góry
Kasiu taras super, my też planujemy dac kostkę ale nie wiem kiedy skarpa wokół juz jest i planujemy ją wkrótce obsadzic, pozdrawiam serdecznie
Jurajski Ogród 20:16, 21 lip 2013

Do góry
Jolusiu, miło mi, że Twoja Mama też oglądała moj ogród, pozdrowienia dla Ciebie i dla Mamy.

Dzięki Laweno. Myślę, że tu na Ogrodowisku jest wiele osob, które Ci mogą pomóc zagospodarować skarpę, nie tylko ja. Poczytaj artykuły Danusi i wątek "skarpa w ogrodzie".

Grażynko, ten kociak tak już ma, pada wszędzie, gdzie się położy, jest kochany i pocieszny (właściwie to ona, kotka).

Franciszku, dziękuję. Zeszłoroczne fotki przytoczyłeś, a oglądałeś te bardziej aktualne?

Pozdrowienia zostawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 18:15, 21 lip 2013

Do góry
Rantako ciasto pyszne
a skarpa szaleje!!!! pięknie ci zarosła
Ogródeczek na skarpie 16:07, 20 lip 2013

Do góry
Witam, ogród na skarpie, hmm, wiem coś o tym. Z jednej strony trudny teren do zagospodarowania, a z drugiej potencjał na urozmaicony i ciekawy ogród. Skarpa, którą ty masz, jest do opanowania, powstanie na niej na pewno cudowny ogród, czego namiastką jest ten śliczny warzywnik i pokazane już zrobione rabaty. Pozdrawiam z ogrodu o bardzo zróżnicowanym ukształtowaniu terenu.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:55, 18 lip 2013

Do góry
Ana napisał(a)
Dziś majówka, pustki na forum, a ja mam chwilke na wstawienie zdjęć

Moja skarpa nareszcie nabiera kształtów...i kolorów Pierwsze tulipany rozkwitły...brakuje jeszcze roślin zadarniających - głównie karmnika....ale na niego muszę cierpliwie poczekać...

Widok z daleka - od strony wrzosowiska i bramy wjazdowej

Troszkę bliżej

Pierwsze tulipany - "Ballerina", a w tle królowa skarpy na wiosnę - czyli formowana forsycja

hej dawno mnie tu nie było ale ty widzę też dużo nie rozmawiasz, ale chociaz na zdjęcia popatrzę twoje zdjęcia oddają piękno kolor ogrodu, przecudnie.pozdrawiam.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 20:45, 17 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
witam Renatko ales się nadrapała pięknie to wyszło żeby tak dłuuuugo było jak znam życie (przynajmniej u mnie tak jest )zaraz się zazieleni ale dobrze że uwiecznione robota potwierdzona slicznie buuuuziole

Edytko U mnie też skarpa była odchwaszczana z 2 tygodnie temu a kanciki z mc .Odchwaszczania mam jeszcze na co najmniej na jeden dzień ,ale tam nic nie rośnie ,miejsce czeka na brzozy pożyteczne wię może poczekać ja mam inne miejsca do roboty.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:55, 17 lip 2013

Do góry
Dziewczyny Witam Was .Walczę ,walczę z tymi chwastami ,dzisiaj ,już prawie taczka tego badziewia ,ale skarpa odchwaszczona i kanciki odnowione ,pazurki ścięte ech chyba do zimy ,palce ,ze ściętymi pazurkami ,taki los ogrodniczki.

2 skarpa ,róże ,trawy ,floksy ,urosły nasturcje,zostały nasionka z tamtego roku ,lawenda u góry i w nóżkach też jest początek lawendy .

tu tyram ,sprzątam ,po budowlane składowisko piasku ,będzie tu oczko ,w koło lawenda w środku trawy .Teraz M musi usunąć betoniarę.

Ogród z łezką 12:33, 17 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

A ja powiem ,że nie wszystko Ogrodowiskowe być musi ... Tak przynajmniej uważam .. Skarżą jest cudna .. A za jakiś czas ......

Ps.. Czemu te rośliny tak wolno rosną ???... Może mi ftoś powiedzieć ??

Wiesz co Gierczusiu? Mam takie co zaczynają szybko (rodusie) i muszę myśleć gdzie za rok mam wyeksmitować marikena z buksikową skarpetką i trzmieliny na kiju ze skarpetkami, tym razem żurawkowymi...

Skarpa zostaje, przynajmniej na długi czas, w takiej formie...nie mam czasu na ciągłe wysadzanie.
Ogród z łezką 12:28, 17 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ta skarpa zupełnie nie ogrodowiskowa...może jeszcze kiedyś na nią kolej przyjdzie

A ja powiem ,że nie wszystko Ogrodowiskowe być musi ... Tak przynajmniej uważam .. Skarżą jest cudna .. A za jakiś czas ......

Ps.. Czemu te rośliny tak wolno rosną ???... Może mi ftoś powiedzieć ??
Ogród z łezką 11:43, 17 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ta skarpa zupełnie nie ogrodowiskowa...może jeszcze kiedyś na nią kolej przyjdzie

Jak to ? Mi się podoba, niech no tylko rozrośnie się !
Ogród z łezką 11:27, 17 lip 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Jak tu pięknie !

Kasiu, cieszę się na poznanie Cię u Alinki

Grażynko...zupełnie mi uciekł Twój wątek...

Ja się też cieszę
Ogród z łezką 22:33, 16 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Skarpa obsadzona, wypielon.. no, no no...
Mój M też jest hasioszpunel...
I lawendę też ma za gęsto.. zresztą jak wszytko

Ta skarpa to mój pierwszy wytwór Aniu...dlatego tam wszystko jest Jeszcze goździki były i irga, ale wysadzania i sadzenia ponownego nie przeżyły. Córka wszystko musiała z tej skarpy wysadzić po kostkarzach, poziom terenu się zmienił i zamiast skarpy łagodnej, dziursko się zrobiło. Wywrotka ziemi tam wlazła. I sadzenie ponowne to już inwencja Córci z Zięciem
Chwasty tam do pasa rosły, szkoda, że zdjęcia nie zrobiłam przed...
Hasiosznupel to mój Synuś (po kim On to ma ???), M porządniś. Najbardziej mi się ciśnienie podnosi jak S. mówi, że porządek ma, bo do okna da się przejść...
Nie wiem, czy siłę znajdę na tą lawendę trzeci raz...
Ogród z łezką 22:24, 16 lip 2013

Do góry
Skarpa obsadzona, wypielon.. no, no no...
Mój M też jest hasioszpunel...
I lawendę też ma za gęsto.. zresztą jak wszytko
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 22:13, 14 lip 2013

Do góry
EwaG napisał(a)
Debro nie chcę mącić Twojej radości z rabaty za murkiem, ale czy wiesz, że w zasadzie drzewa źle znoszą zasypywanie pnia ziemią?

Wiem Ewo, toteż ja tu działam okropnie pokrętnie
Od tyłu poziom ziemi jest taki jak był, także po to by dochodzilo trochę światła. Czyli drzewa, morwy nie mają żadnej zmiany.
Potem jest drugi poziom dla Hortensji, a potem trzeci dla trawek. Czyli rabata podwyższona, ale odwrócona
Albo skarpa, tylko w druga stronę, od murku do ogrodzenia.
Może być ?
Ogród wśród pól i wiatrów 11:35, 14 lip 2013

Do góry
Wow wow!! Jakze pieknie połozony dom, rewelacyjna skarpa, takie położenie to ma potencjal. Nawet nie wiesz jak Ci zazdraszczam... Marzył mi się dom na takie skarpie.... Ale u nas płasko jak na pustyni.... A ja pochodzę z gór i uwielbiam, skarpy, wzgórza i góry... Na emeryturze wyprowadzę sie z Wroclawia i osiedlę na skarpie

Pieknie zagospodarowujesz teren, widzę że czytasz i sadzisz to co polecane jest na forum. Nawet nie wiesz jak się ciesze, ze masz choinę kanadyjską. Myślę, że kiedyś do choiny dojrzeję, jeśli mi budleje wymarzną założę zamiast nich żywopłot z choiny.
Kule przepiekne, hosty rewelacyjna a rh cunninhams na pewno Cię nie zawiodą. Podziwiam je u Syli i ciagle zastanwiam się gdzie je upchać

Widzę, że rabata przed oknem otrzymała miłorzębu. Będzie to z czasem rewelacyjnie wyglądać, ta zieleń liści przez okno będzie Ci wywołwyać uśmiech na twarzy

Macham i odnzaczam wątek aby podziwiać postępy prac. Za rok Twój ogród będzie jednym z najpiekniejszych na forum
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 00:32, 14 lip 2013

Do góry
kolejna dziewanna przytula się do jeżyny

nowy nabytek od koleżanki z osiedla - piękna trytoma - chyba mam za mało kfiotków

skarpa zmienia oblicze na żółte

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 16:14, 13 lip 2013

Do góry

Kiedy Clematisy zarosną pergolę będzie jeszcze bajeczniej .Zmieniłam tez zdanie o wapieniu u Agnieszki jest naprawdę piękny Choć obie mieszkamy na Jurze to mój kamień jest bardzo brzydki i miękki Ten jest śliczny i muszę go koniecznie sprowadzić Nie powinnam zmieniać krajobrazu innym kamieniem niż wapień.Z różnych powodów nasze ogrody będą podobne Lubimy prawie te same rośliny mieszkamy na zbliżonym terenie Różnica wzniesień u mnie narzuca utworzenie skarp, schodów wzmocnionych kamieniem i wiele innych zbliżonych rozwiązań.Teraz mam dylemat jak to zrobić aby nie zerżnąć Jurajskiego .

Ta kamienna skarpa jest jak brylant, widać żywopłot który bardzo mi się spodobał.Nie ma miejsca w Jurajskim aby nie zachwycało Właściciele tego Raju są tacy jak ich dzieło ,miałam szczęście ich poznać
Jurajski Ogród 21:20, 10 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Reniu, wcale nie tak dużo. Sam ogród ozdobny to ok. 1750 m, reszta (czyli gdzieś drugie tyle) to skarpa, warzywnik i część dzika przed i za rzeką.

No wcale nie mało..mój ma tylko niecałe 1200 i do tego wąski i długi, a u ciebie taka przestrzeń..zazdraszczam
Jurajski Ogród 21:16, 10 lip 2013

Do góry
Reniu, wcale nie tak dużo. Sam ogród ozdobny to ok. 1750 m, reszta (czyli gdzieś drugie tyle) to skarpa, warzywnik i część dzika przed i za rzeką.
Skarpa w ogrodzie 13:15, 10 lip 2013

Do góry
Można skarpę tez różami niskimi rabatowymi obsadzić na dole w takiej smudze, żeby przełamać wielkość tej skarpy.

Moja skarpa - pokażę ją na pewno - ta cywilizowana (mam też dziką łąkową) będzie miała:
róże, irgi, cisy repandens i berberysy, wykończona hostami i trawami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies