Witam Świątecznie u mnie nie ma długiego weekendu. Ciepło ale deszczowo. Już cmentarze pokazywałem, ale że dziś Święto Zmarłych to chcę być z Wami. Tu cmentarze to po prostu parki w których stoją nagrobki. Nie widziałem tu nikogo, jest firma która dba o wszystko, jest czysto i ładnie . Przeważnie są tylko płyty ale są też tylko małe płytki w trawie lub słupki na którym są mosiężne tabliczki. Są też i duże pomniki jak te, ale nie jest ich dużo.
Na tym cmentarzu w Etobicoke leży bardzo dużo naszych rodaków, których los rzucił na drugą półkule. Są też groby które mają ponad sto lat, tak że nasi byli tu już dawno. Ten cmentarz położony jest na pagórkach, które dodają mu uroku. Jest dosyć duży, są też większe, może się kiedyś wybiorę. Tu się obchodzi Hallowyn i stroi się podwórka różnymi kukłami, dyniami, duszkami zawieszonymi jak bombki na gałązkach, co mi się podoba ale niektórzy przesadzają, tak jak i u nas, na drzewach wieszają kościotrupy jakieś zmory na szubienicy, trupie czachy dom oplatają pajęczynami to mi się w ogóle nie podoba. Zawsze mi się podoba gdy ktoś ubierze dom czy podwórko ze smakiem, to miło popatrzeć ale nie którzy to chyba wykupują wszystko co mają w sklepie a wtedy to już jest koszmar. Cyba jedyną rzeczą z którą nie można przesadzić to lampki na Boże Narodzenie

Dziś są bale, widziałem dużo przebierańców ucharakteryzowanych na zombie i wampiry. Na jednym zdjęciu pokazałem, duszki które stoją przy chodniku i są podświetlone, widziałem takie same dynie i trupie czachy. Powiem Wam że gdy jest zimno moja bateria w lapiku szybko się wyczepuje. Gdy zrobi się całkiem zimno to będzie marnie. Może uda mi się załatwić jakiegoś taniego neta. Dzwoniłem z jednej reklamy ale włącza się automat.