Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza II 14:58, 23 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pokaż mi swoje miśki w porównaniu z limkami! Tak mnie zostawiłeś w niepewności...lanie chcesz???

Magical Mont Blanc...pięknie na zdjęciach wygląda...sztywna jest? Pokaż mi jak teraz wygląda, bo ona chyba młoda u Ciebie?

No każesz mi w deszczu latać no nie może być, ale Mount Blanck mam przy bramie więc cyknąłem na szybko fotki
Ten okaz ma troszkę grubsze gałązki, więc trzyma pion

Drugi troszkę słabiej, ale nie leżą na ziemi, a cały czas pada.

Kwiaty są bardzo zbite i fakt to młodziak sadzony w maju
Lawendowy zawrót głowy 14:57, 23 wrz 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

a to taki pomysł ...będzie dobrze ..u ciebie wszytsko dobrze wyglada

a cebule wsadzisz w razem z drzewami albo w grudniu ...zupełnie bym sie tym nie przejmowała

PS. co do podkładek drewnianych to widziałam takie na giełdzie w Tychach w przyzwoitej cenie ...dawno to było pewnie z rok potem widziałam w jakimś dekoracyjnym sklepie ale cena już była z kosmosu

Justynko ale zimno w łapki )

tak tak one juz sa dawno na rynku ale ja dostałam od Goski i Krzyska to te sa wyjatkowe )))

Ogród Muszelki 14:52, 23 wrz 2017

Do góry
A to pamiątka po milinie. Śliczny potwór.
Kto ma milina lub go miał, wie dlaczego z wielką ulgą wyekspitowałam go z mojego małego ogrodu.

Kwiaty we włosach 14:50, 23 wrz 2017

Do góry
Witam się z Wami w ten jesienny deszczowy dzień

Tu ma być ogród :) 14:41, 23 wrz 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, też mam ten namiar, ale ciągle Wielkopolska nie po drodze - może eM kiedyś będzie miał jakąś robotę w pobliżu, to wtedy go wyślę

Te rabaty mają nieregularne kształty - ale w przybliżeniu szeroka na 3,5 m, długa na 8 m.

Taka stara fotka, na niej dobrze widać - przekreślone drzewko to to, które zdechło, a to z zieloną koroną to pierwsza umbra w szpalerze przy ogrodzeniu.

masz takie samo ujecie akutane ? ....coprawda ładnie teren wokól domu wyrównany ...ale jak sobie pomyśle to juz bym nie chciała wrócic do takiego stanu działki
Kwiaty we włosach 14:39, 23 wrz 2017

Do góry
U nas pada od 2 dni , mam do sadzenia tulipany, nie chce się wychodzić a do tego jeszcze zimno.
W czwartek jeszcze było fajnie.Nawet po lekkim deszczyku tęcza się pokazała.

Tu ma być ogród :) 14:31, 23 wrz 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Widzę Edytko że też pływacie, u nas leje już chyba z czwarty dzień

Ciekawa dyskusja na temat miskantów, czytam z zainteresowaniem bo też poszukuję czegoś zwiewnego

Mam też Variegatusy, drugi sezon.
Rzeczywiście są ogromne no i u mnie się nie pokładają. Ciekawe od czego to zależy, na razie je lubię

Z tym deszczem to już jakiś koszmar - dzisiaj weszłam do szklarni, której nie podlewaliśmy od 2 tygodni, a tam woda stoi na wierzchu, normalnie grunt już tak przesiąkł i nawet tam woda podeszła.

Ania, tak wyglądały 16.09.2016 moje Variegatusy - i to był ich drugi sezon.

Ja też dalej je lubię, ale muszę przenieść je w bardziej odpowiednie miejsce i podsadzić tak , żeby się nie kładły.

Tu ma być ogród :) 14:14, 23 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Mogłyby być cisy na pniu ... mam dobry namiar od Angeli
A ja sobie wyobraziłam te rabaty już bez drzewa ... widać nie mam wyobraźni A jakie są wymiary tych rabat?

Renia, też mam ten namiar, ale ciągle Wielkopolska nie po drodze - może eM kiedyś będzie miał jakąś robotę w pobliżu, to wtedy go wyślę

Te rabaty mają nieregularne kształty - ale w przybliżeniu szeroka na 3,5 m, długa na 8 m.

Taka stara fotka, na niej dobrze widać - przekreślone drzewko to to, które zdechło, a to z zieloną koroną to pierwsza umbra w szpalerze przy ogrodzeniu.

Na zielonej... trawce :) 13:44, 23 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Foty cisowych stożków i kul na szybciora komórką robione

I jeszcze więcej tej głębokiej zieleni ))) świetne .

Nie doczytałam co to za nagroda . Gratki
Sezon 2017 u Hanusi 13:42, 23 wrz 2017

Do góry
Kasiu, Basiu, Aniu dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy. My ze Zbyszkiem nie ścigamy się o palmę pierwszeństwa, ale robimy wyścigi z czasem. Przy takich rymach, czas szybciej płynie i, wbrew pozorom, nie myśli się o zimie.
Jeszcze róże cieszą oko.
Skarbonkowy ogródek 13:41, 23 wrz 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Piękna pogoda u mnie. Aż się chce do ogrodu iść.
Ubrałam swój odświętno-weekendowy strój i działam

Miłego dnia wszystkim

Takiej to dobrze u nas leje czwarty dzień z rzędu
Tu ma być ogród :) 13:40, 23 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A w ogóle to ja nawet lubię te kwitnące miskanty - tutaj np przywiezione w zeszłym roku z Wojsławic - Huron Sunrise - dobrze się zapowiadają.

Huron u mnie dość fajnie poszedł w masę nie pokłada się bardzo jestem zadowolona z tego naszego zakupu.

Wiesz przyglądała się bardzo dokładnie fotce to napewno nie jest ta roza. Ale nie rezygnuje kupie tym razem w szkółce która mi polecałas )))
Mirkowy ogród (początki) 13:36, 23 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A kiedy cięłaś szałwię? Masz aktualne zdjęcia?
Nie mam fotki.Teraz jestem w pracy to nie zrobię.Przycinałam na o. 15 cm.
Mam nadzieję że wiosną odbije Foto z końca czerwca.W lipcu Linsay80 pisała że przycina szałwie to i ja ciachnęłam.Tylko może za wysoko.
Ania z Zielonego Wzgórza 13:08, 23 wrz 2017

Do góry
Witaj Aniu, nerwy są, chociaż ja starałam się podejść spokojnie do sprawy, bo to i tak nic nie zmieni, a moje nerwy i bez tego pracują ostatnio na bardzo wysokich obrotach. Najbardziej to cieszę się, że ominie mnie gimnazjum, ale za to będziemy królikami doświadczalnymi.
Na poprawę humoru aminek z jeżówkami
Mirkowy ogród (początki) 12:56, 23 wrz 2017

Do góry
Mirko ale masz piękne łany Majesty, zazdroszczę areału. Nasiona już zebrałam.

Ogród za grosze 12:55, 23 wrz 2017

Do góry
rabata wytyczona, kiedy ułożyć kostkę jak stale pada?

kostka na placyk gospodarczy przywieziona i pustaki na murek oporowy - stoją i czekają ..... a deszcz pada

i ciekawostka. Rok temu kupiłam trzy akanty. Teraz jeden z nich dał oznaki życia, myślałam, że wszystkie wymarzły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies