Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kwiatowy ogródek Monteverde 06:22, 20 sie 2013

Do góry
A ja witam na dzień dobry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:51, 19 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Halinko, no u nas z racji wielkości nie da się wszystko podlać, teraz głównie nowe nasadzenia i te co przesadzałam, ale może w końcu lunie, tak przynajmniej zapowiadali

Mirka, na pewno będzie fajnie, bo dużo opowieści

Dorotko, staraj się rozmnażać roślinki, będzie więcej i szybko, no i kasy mniej się wyda i witam u mnie

Jak to o 15 czekałaś że lunie???? U mnie od niedZielnego wieczora całą noc padalo, rano toszkę się uspokoiło i po południu znów leje, teraz cisza...
Metamorfozy ogrodowe 22:48, 19 sie 2013

Do góry
Gosia a reszta rabat?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:15, 19 sie 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)

kompleksy.....???

Ty laska chuda a ja ...GRUBA !!!

Ale miałyście fajne spotkanie!!! Obie laski!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 19 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
O Jeżuniu!!! Ania - i Ty nadal żyjesz???? Przecież takie drzewa hortensjowe to chyba tylko u niebie u Pana Boga w ogródku

Sebek masz rację tylko w niebie i u synowej ASC - przyszłe nazwisko zobowiązuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:10, 19 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
A ja jak czytam o takich gadzinach co niszczą nam ogród to nie mam litości nad niczym co gryzie, kopie, niszczy...
Madżen.. zapraszam do mnie.. zobacz jaka hortkę ma moja synowa Pojechałam specjalnie ją sfotografować

Lece Zajęta byłam wklejaniem do wizytówki fotek z 2013 roku bo wstyd aby sprzed roku ogród pokazywać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 19 sie 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Marzenko wydaje mi sie ze po stosowaniu chemi nicienie nie przezyja.Tak przynajmniej przekonywal mnie moj ogrodnik u ktorego kupuje rosliny(pamietasz jak pokazywalam fotki tych robali?jedne byly takie biale inne brazowawe-te wlasnie byly juz zaatakowane przez nicienie.)Moze warto sie upewnic aby znowu sie nie rozczarowac?

Nicienie dopiero za rok
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:30, 19 sie 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
na który kanał należy sie przełączyć? aby wieczorynkę ogladać

Wieczorynka jest tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3646-anglia-sierpien-2013?page=34
Anglia sierpień 2013 21:29, 19 sie 2013

Do góry
recento napisał(a)
Brawo Marzeno ciesze sie ,ze rozumiałaś...

Tylko mam wątpliwości czy Robert czy Tomek ??? Bo że specjalista od host, kur i ksiązek to wiem
Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 21:28, 19 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Marzenka, to nie działa - w miesiąc ma parometrowe przyrosty we wszystkie strony... Za dużo go jest, będę jednak częściowo się go pozbywać.

Ale ja akurat wolę go w trakcie sezonu nie ruszać, ale może trzeba? Mam doświadczenia z trójklapowym, którego nigdy nie musiałam ciąć ale pięcioklapowy rośnie u mnie dopiero rok i już zasłonił płot od stony sasiada....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:26, 19 sie 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

A to tak może być że na raz w ogrodzie masz je w różnych stadiach, np . chrząszcze na liściach , a larwy pod ziemia , a jaja jeszcze gdzies tam ?

Jaja też w ziemi ale płyciutko, larwy glebiej znajdowałam je zwykle na głebokości 10-15 cm a jajeczka 2-5 cm , chrabąszcze jak wiadomo fruwają nad ziemią
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:25, 19 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

U mnie róża cała w równych dziurkach Biorę latarkę i idę sprawdzić.

Oj widzę, że wprowadziłam atmosferę strachu
Oprócz opuchlaków na kwiatach żerują często ślimaki i gąsienice, które podejrzewam o dziurki na różach
Opuchlaki wyżerają dużę dziury na brzegach liści, w wątku o rh można pooglądać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 19 sie 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
Marzenko jakbyś mogła załozyc wątek w tematycznym dziale ........o tych skubańcach zarłocznych ...co i jak ...będzie łatwiej znaleźć

u mnie tez żurawki nowo kupione i jedna niewiedzieć czemu umiera a jest posadzona pomiędzy żywotnymi

muszę jutro ją wykopać , najwyżej to rodeptam albo co ...ale mam nadzieje tego ciałamajstwa niespotkać

a na funki dzisiaj też na liściach ( oczywiscie też na 1szt posadzonej pomiędzy kilkoma w zeszłym roku) zauważyłam eleganckie siteczka takie dziurki równiutkie ....czy to wskazuje na ta gadzinę?

Takie dziurki to zapewne od ślimaków, ktore kochają hosty
Anglia sierpień 2013 21:15, 19 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Wiecie co? Jestem normalna.. bo mi też aż ciśnienie podskoczyło jak oglądam fotki z wczoraj i dziś... autentycznie...

Dobrze, ze mam tylko taki ogród, bo inaczej bym sie zarobiła na śmierć... bo chciałoby się wszytko mieć....

Patrzę, że niektóre roślinki u nas szans nie mają.. i dobrze.. lista chciejstw się skróciła..

Trytomy u mnie kwitną w czerwcu..... a tu jeszcze kwitną.. zresztą dużo kwiatów w Anglii kwitnie już ,a u nas nie, i kwitną dalej te co u nas przekwitły..... wygląda, że sezon kwitnienia mają też dłuższy...

Ale oko można pocieszyć...

Moje agapanty jutro idą na kompost... szkoda to trzymać.... chyba, ze im zaniose monitor i pokazę jak maja wyglądać, może sie zawstydzą

Aniu u mnie żółte trytomy już przekwitły a pomanrańczowe i limonkowe dopiero kwitną od niedawna.
Anglia sierpień 2013 20:19, 19 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
A co to za wybryk?

To nie wybryk tylko Recento
Recento czekamy na cd
Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 19:54, 19 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Jak pilnujecie winobluszcza, aby się nie rozrastał na boki i nie rozłaził po ziemi..? Pewnie przycinacie co tydzień..? Boję się, że mój niedługo opanuje mi działkę Rozłazi się wszędzie, już po drzewach się pnie... A nie ma kto go przycinać ciągle.

Przy okazji: jakby ktoś chciał, to mam w Warszawie do oddania kilkanaście metrów (w zamian za jakieś byliny, których mi brakuje)

Najlepiej chyba korygować go co roku wiosną zanim wpuści liście.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:33, 19 sie 2013

Do góry
Buziamy i czekamy . Jak żyć w oczekiwaniu na kolejne fotki...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:30, 19 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Moje obserwacje na temat róż

Gemma
Liście mają od około tygodnia plamki

Krzaczki trochę wyłysiały od dołu
Ten ma mniej pędów i zaczyna być to widać

Ten krzak dużo ładniejszy. Jest to chyba najładniej rozbudowany w ciągu sezonu krzak róż, ze wszystkich, które posadziłam

Rozumiem źe chemią na czarną plamistość nie pryskasz... Zatem musisz się pogodzić z łysymi łodygami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 19 sie 2013

Do góry
Wybaczcie, że nie odpowiadam wszystkim ale nie chcę sie powtarzać.
Sporo poczytałam o opuchlakach, pędrakach i drutowcach. Generalnie to plaga plantacji, szkółek i ogrodów.... Nie mozna jednak ignorować walki z nimi, bo rozmanżają się corocznie w zastraszającym tempie. Jedynym sposobem jest chyba dokładne ogladanie korzeni w donicach.
Teraz będę stosowała podlewanie dursbanem, ale musi rzestać lać... Jutro chyba będzie dobry moement aby wszystkie miejsca gdzie zamierały mi rośliny zlać tą ciężką chemią. Jesli to nie pomoże jesienią jeszcze biomas a w 2014 roku nicienie...

Miejsca, które były mocno nimi nagromadzone podelwałam od wiosny i chyba je ograniczyłam, teraz w innych miejscach. Zatem każdą zamierającą roslinę będę teraz wykopywać i oglądać korzenie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:14, 19 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Juz doczytałam Mażenko i jestem na bieżąco, odpowiedź o zimowaniu rozplenicy tez juz mam, poczekam czy uda ci sie ja przezimowac.
Co do opuchlaków to u mnie było kilkanaście sztuk w trakcie robienia rabaty, zniszczyłam je ale teraz nie patrzyłam, zaraz dzisiaj pogrzebe koło zurawek i poszukam...obym ich nie znalazał.
Zagrzewam sie do walki z nimi i zycze powodzenia !

Malgosiu nie łudzę się, źe przezimuje choć podejmę próbę utrzymania jej w ogrodzie zimowym.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies