Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 13:05, 23 paź 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Dziękuję
Zgadłaś dużo w tym roku poczytałam na wątkach i ponotowałam dużo przemyślałam i jeszcze mam zimę na poukładanie sobie tego wszystkiego a od wiosny działamy z Emusiem

Ja też mam taką pryzmę dobroci dla kwasolubów, bo wiosną będę musiała niektóre rodki przesadzić.
Po dwóch latach widać, że zbyt gęsto roślin nadźgałam i szykuję nowe miejsca, żeby zrobić trochę luzu na rabatach.

Mam takie zdjęcie z maja ze skarpą na przedpłociu u moich rodziców - są tam trzy odmiany trzmieliny (poziome pasy) i róze The Fairy, które jednak zostaną stamtąd przesadzone, bo się zbytnio rozpanoszyły.

"Póki życie trwa..." 12:58, 23 paź 2017

Do góry
Melisa i tymianek wciąż pozwala na podskubywanie

A te kwiatki nie chcą iśc "spać"
"Póki życie trwa..." 12:49, 23 paź 2017

Do góry
Chciałam tak jak Wy uchwycić kropelki opadającej mgły i pajęczyny
"Póki życie trwa..." 12:46, 23 paź 2017

Do góry

no i musiałam jakoś wynagrodzić sobie i eMowi trud Tzn chyba bardziej eMowi ,bo ja paliłam ognisko ,a on ujezdżał wertykulator,spoglądając na mnie z pod byka ,jak to się wymiksowałam w końcówce Ale uwierzcie ...nieeee cierpię tej rooobty!

Ziemniaczki zrekompensowały wszystko
"Póki życie trwa..." 12:44, 23 paź 2017

Do góry
Jeszcze nigdy nie robiłam wertykulacji jesienią (eksperymentuję)licze na to ,ze wiosną nie będzie tyle roboty.Wolny piatek wzięłam z eMem ,bo juz ekstremalnie późno,a na dodatek w kiepskich warunkach pogodowych,bo mgła utrzymywała się przez cały dzień i mokra trawa była...więcej ziemi niż trawy zostało mam nadzieję,ze wiosną zregeneruje sie bez problemu? W sobotę natomiast sadzenie cebul,domówiłam 150szt,bo myszy mi wrąbały ,a ogólnie 350 w ziemie poszło ku uciesze nornic tj połowa tej długiej rabaty od brzózek ,reszte została w ziemi,bo w lepszej kondycji była,a to kilka foteczek z mglistego piątku

powsadzałam tez gałązki rozchodników,czy przetrwają do wiosny? nie za późno?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:42, 23 paź 2017

Do góry
evel napisał(a)
A jak u Ciebie wyglądają graby? Czy możesz zrobić zdjęcie?
U mnie na niektórych gałęziach nie ma już liści. Czy wiesz może jaki może być tego powód?
dobrze wyglądają. W zeszłym roku kiedy szpeciele je zaatakowały więcej liści spadło. Ale. To może być wiatr im cienszy żywopłot to też. Szybciej straci. Moje obecnie tak
Wierzba Hakuro Nishiki 12:26, 23 paź 2017

Do góry

Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć, czy teraz można jeszcze przyciąć wierzbę?
Tworzymy z sąsiadką taki teren z kwiatami przy bloku. Stworzyłam klomb, w środku posadziłam wierzbę hakuro nishiki. Kupiłam ją w tym roku na początku września w formie krzewu o w sumie dziwnym kształcie.
Proszę o poradę, jak mogę ją ukształtować, aby miała rozsądny kształt, pasujący do klombu i przede wszystkim, czy mogę ją jeszcze teraz przyciąć, uformować.
Pozdrawiam

Ukojenie 12:05, 23 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
a gdzie te brzozy chcesz sadzic ?
tylko koniecznie nizsze, nie polecam zwyklych w ogrodku

Mam taki widok z okna:

W rogu bym chciala - przed tym co juz tam rosnie /jakis dziki klon, lilak, tuje/
Generalnie to na razie teren psa

Klona nie da wyciac sasiad, lilakow ja
Sasiad kocha brzozy wiec nie beda mu przeszkadzac.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:30, 23 paź 2017

Do góry
Dziękuję, dziewczynki. Dawno tu nie zaglądałam. Do waszych ogrodów co jakiś czas zaglądam, a tu jakoś zapomniałam. Przesyłam sobotnią przyczepkę obfitości. W dolnej warstwie marchew, a na wierzchu widać co. Pozdrówka dla wszystkich.

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:20, 23 paź 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie
grudzień ucieka za grudniem,styczeń mi stuka za styczniem
(...)
Lecz nie rozczulaj się nad sercem na cóż mi kwiaty pomarańcze
Ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę

Pierwszy raz widzę tak pięknie przebarwionego orzecha!!! A do tej pory myślałam, że to wyjątkowo złośliwe drzewa Śmiecą najpierw kotami , a potem orzechami i łupinami na koniec toksyczne liście, a tu proszę jaki królewicz w złocie
Bawarka 10:23, 23 paź 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

o matko !!!!!!
aż nie do wiary że to prawdziwe
cud miód
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:17, 23 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

a wczoraj

o każdej porze u Ciebie bajecznie,za każdym razem wiem że jak wejde to będę wzdychać
ściskam mocno
Żywopłot strzyżony z cisa 10:15, 23 paź 2017

Do góry
Posadziłam moje nowe cisy, odm. hicksii, co 40 cm, 65 cm od ogrodzenia. Muszę jeszcze przesadzić trzy drzewka owocowe na 2,5 m od ogrodzenia. Pytanie co zrobić z tym pasem pomiędzy żywopłotem a drzewkami owocowymi? Zrobić tam pasek trawnika, czy czymś obsadzić? Przed drzewkami jest warzywnik o szerokości ok. 4-5 metrów, potem dalej trawnik.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:14, 23 paź 2017

Do góry
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:12, 23 paź 2017

Do góry
Witajcie Kochane,jak zwykle brak czasu
zatoki wyleczyłam uf ,bardzo dziękuję za rady.
Urzedujemy cały czas na działce w przerwach lądujemy w domu-już mi się myli co mam na działce w lodówce a co w domu hi hi ,
domek jeszcze w trakcie remontu a ogrod czeka jeszcze wiele zmian.
Przywiozłam Wam z ogrodu chryzantemy w podziękowaniu za troskę

Tajemniczy Ogród 09:51, 23 paź 2017

Do góry
I tak dla odmiany pozdrawiam wczorajszymi kominkowymi okolicznościami przyrody
Skąpana w słońcu 09:50, 23 paź 2017

Do góry
Pokarzę Wam jeszcze szaloną kalinę japońską Watanabe

Kwitnie cały czas

Skąpana w słońcu 09:41, 23 paź 2017

Do góry
iwonadm, nie, to były zdjęcia z wrześnią.

boguslawa_ma..., bardzo pracowity. Faktycznie widać już zarysy ogrodu i to mnie bardzo cieszy

barbara_kraj... nie mam innego wyjścia, trzeba zmieniać bałagan w ogród i trawnik. Nie wszystkie róże są zdrowe. Jeszcze niektóre obserwuję, jak będą słabo rosnąć w tym roku to się z nimi pożegnam.

Dorota123, ja lubię jak cały rok coś kwitnie. Marcinki to dobra alternatywa na jesień. Mam kilka gatunków i może w przyszłym roku uda mi się je uporządkować. Chciałabym, aby były w każdej części ogrodu

eda, staram się jak mogę. Niestety budowa i ograniczenia czasowe nie pozwalają na więcej ;-(

Kolory jesieni

Borówki amerykańskie

świdośliwa

Dereń Causa

Końcówka róż, widać też przebarwiający się wiąz Geisha

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:40, 23 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W brzózkach miałam porozrzucane derenie. Niestety, te sadzone wewnątrz nie dały rady konkurować z brzozami o wodę. Musiałam je wysadzić. Zostały tylko te rosnące z przodu rabaty. One tworzą średnie piętro. Wcisnęłam tam dwie niskie krzewuszki, barbule, kocimiętkę, najzwyklejsze bezodmianowe rozchodniki, są samosiejki chabrów i wilczomlecza sosenka i turzyce FC. Próbowałam z zimozieloną imperatą, ale odmówiła współpracy w tym miejscu.

Haniu, dzięki za wyczerpującą relację Szukam inspiracji na drugą rabatę brzozową, a ta Twoja jest wyjątkowa...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:36, 23 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

judaszowiec

Pięknie się odbarwiły Poczytałam też o ziemi kompostowej i popiele i zawsze się czegoś nauczy Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies