Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Póki życie trwa..."

"Póki życie trwa..."

benia9185 12:58, 23 paź 2017

Melisa i tymianek wciąż pozwala na podskubywanie

A te kwiatki nie chcą iśc "spać"
benia9185 13:08, 23 paź 2017

czyszczenie w sadku

tu mile widziane propozycje nasadzeń przed tarasem

te berberysy kupowałam jako erecta kolumnowy tylko czemu tak się rozłazi? czy to aby na pewno kolumnowa erecta? 10 kupiłam!

Kindzia 14:14, 23 paź 2017

Tam gdzie kamyczki to taras? Jeżeli tak, to radziłabym Ci go powiększyć...mam mały taras właśnie i wiem jakie to kłopotliwe.

Wszystkie byliny ścinam jesienią, wiosną mam mniej roboty. Teraz jeszcze tylko czekam na pierwszy przymrozek i zetnę ostatnie : jeżówki, tojada, marcinki, złocienie i rozchodniki właśnie. Jeszcze róże muszę przyciąć trochę i liście im oberwać. Potem tylko kopce. I mogę zapaść w sen zimowy
benia9185 14:33, 23 paź 2017

Taras nie taki mały może na zdj. wyszedł na mikro Taras jest narozny tu częśc wypoczynkowa będzie ,bo od wschodu, a cześc południowa mało uczeszczana,no chyba ,ze opalanko Kasiu nie będę poszerzac ,bo jak dla nas wystarczający,a i tak na trawce wolimy ,bo chłodniej od zielonego,taras mało używany Widzisz Kasiu człek się całe zycie uczy dobrze gadasz,zeby jesienia wszystko chlastać,bo wiosną faktycznie inna robota w ogrodzie i mniej czasu niz jesienią.
16:10, 23 paź 2017
benia9185 napisał(a)

Taaaa powiedzmy Moniu najszersze "wypusty"to 2m od tui,a reszta róznie

2m to chyba takie minimum na rabatę
Magleska 17:47, 23 paź 2017

Propozycje nasadzeń przed tarasem ..... hm .... a co lubisz ?
To południowa strona? ...
1).trawy ,trawy ,trawy
2)Róże ,lawenda
3) drzewka szpaler
Bezobsługowe ?

A co lubisz i co sama tam byś chciała mieć ? ....w doradzaniu jestem kiepska ..... widzisz ile razy zmieniam u siebie zanim jestem w stanie powiedzieć ,ze jest w miarę
Ps .taras przytulny
Fotki z rosą i pajęczynami świetne
W sadzie porządeczek .... papa
benia9185 08:23, 26 paź 2017

Magleska napisał(a)
Propozycje nasadzeń przed tarasem ..... hm .... a co lubisz ?
To południowa strona? ...
1).trawy ,trawy ,trawy
2)Róże ,lawenda
3) drzewka szpaler
Bezobsługowe ?

A co lubisz i co sama tam byś chciała mieć ? ....w doradzaniu jestem kiepska ..... widzisz ile razy zmieniam u siebie zanim jestem w stanie powiedzieć ,ze jest w miarę
Ps .taras przytulny
Fotki z rosą i pajęczynami świetne
W sadzie porządeczek .... papa

Tak Madziu południowa,trawy,trawy tylko one mi przychodzą do głowy mam tez lawendy około 10szt do przesadzenia wiec może jakas kompozycje z nimi bym "wyczarowała? np 3 trzmieliny na pniu w nogach lawenda i stipa?
benia9185 08:45, 26 paź 2017

takie cóś nabazgrałam....dobre by to było? trzmielina na pniu,lawenda i stipa? czy po prostu jakieś wielkie miskanty by nawiązac do trawiastej z boku?
benia9185 09:01, 26 paź 2017

kto pomoże?czy mogę chlasnąć te katalpy teraz i w ten sposób? czy lepiej wiosna?
sylwia_slomc... 09:01, 26 paź 2017

Ja by, tu kulek na pniu nie dawała, jakoś mi nie leżą.... powtórzyłabym coś co już masz w ogrodzie Dobrze by było jakąś spójność rabat osiągnąć w całym ogrodzie , a nie wyrywkowo