przy mocnym częstym cięciu rdest można utrzymać w ryzach, tu przed cięciem
po zimie trawy długo się zbierały
szkielet ogrodu, czyli drzewa już podciągnęły i je wreszcie dobrze widać
z obserwacji liściaste rosną szybciej niż iglaste
wiśnia już bez liści, za sucho miała
Moja tez przezyla i podwoila objetosc. Niestety z 3 krzaczkow tylko jeden ma dlugie pedy, pozostale dwa sa ladne ale nie kwitna. Na wiosne je przesadze w inne miejsce, bo chyba jej za ciasno.
Jeśli będziesz w okolicy - zapraszam, ma pewno jakaś sadzonka się znajdzie
Nie znam nazwy, kupiłam na lokalnym ryneczku, a tam wiadomo.. bez szczegółów.
Jak już jestem w temacie róż - zastawiam larissę
Rozczarowała mnie w tym roku, nie wiem .. chyba muszę ją odżywić bardziej na najbliższy sezon.
Obornik na jesień, jakaś chemia na wiosnę. Słabo kwitła w tym roku.
No i trawy się tu mocno rozpanoszyły
Kurczę, nie tak dawno sadziłam malutkie miskanty ...
U mnie ciągle wywiewa korę, w jednym miejscu przerzucam się kamyczki
Pozdrawiam bonicą dzisiejszą. Tak myślałam, że we wrześniu zadowoli mnie znów, i się nie pomyliłam
Właśnie czytałam u Iwonki jak się jej ID rozłazi pod bonzajem. Tu by się w sumie mogła spokojnie rozłazić, choć myślę jeszcze nad kocimietką. Jedno u drugie poniżej, kocimietka zaczyna znów. Tak sobie myślę, że jest chyba ją nawet bardziej lubię niż szałwię
dzis padalo prawie caly dzien, wieczorem przestalo, wiec polecalam do ogrodu. Przesadzilam astra na skalniakowej
Teraz go lepiej widac, jest sliczny Przestawilam ez serduszko
no dobra nie widac trzeba sie przypatrzyc jest na serduszku po lewej stronie. Jak sie w ogrodzie stoi to jest lepiej widoczny
Dziękuję Joasiu, wrzosy kwitną na całego...widzisz Twoja cenna rada co do zimowania Vertigo bezcenna...w sumie mam je 3 sztuki, spróbuję każdą przezimować gdzie indziej, ale poza ziemią