Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:32, 28 kwi 2017

Do góry
susan paki utrzymała i czeka na ciepło

kwitnie pierwszy clematis

już pachnie....ale jak pachnie....cudnie kalina

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:40, 27 kwi 2017

Do góry
i nad rzeczka kalina zaczyna

i jarzebina, ktora powinna byc dawno wycieta. Choc dzis sie jej przygladnelam i ma taka galez rosnaca do gory, ze jaby tak do tego miejsca ciachnac to co krzywo rosnie, to mze z tej galezi bylo by drzewo. Troche mi jej szkoda.
Mój zielony świat 14:30, 27 kwi 2017

Do góry
pospacerowalam u Cieie przysiadlam pod kalina i ciesze oko
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 00:53, 27 kwi 2017

Do góry
Na biało...
Kalina Lenarth, bez nn biały, lilie białe, bodziszki białe nn,
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:40, 26 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

ale ktore ? te ostatnie ?

wyrosly z powojnikiem chyba...jake jakies grube łodygi..liscie nawet do derenia podobne...a moze to jakas kalina ??

1 i 3 ale pewności brak może Mała_Mi będzie wiedziała, mi bardzo pomogła
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:27, 26 kwi 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Mi to wygląda na powojniki ale nie dam sobie nic uciąć

ale ktore ? te ostatnie ?

wyrosly z powojnikiem chyba...jake jakies grube łodygi..liscie nawet do derenia podobne...a moze to jakas kalina ??
Ogródek Ewy 16:19, 26 kwi 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Gdzie posadzisz te piękne powojniki?
(U Ciebie też tak leje? )

Leje... i dlatego siedzę w domeczku.
Dwa planowałam dać jako tło na nowej różance.

Tej, pamiętasz że czeka na Was?

Jeden miał trafić na oszpeconą sosnę która będzie robiła jako podpora, ale tu jeszcze decyzja nie zapadła.
Kalina którą kupiłam i ta która dostałam od Agnieszki (buziak Aguś)chciałabym wsadzić od strony werandy, aby móc upajać się nie tylko widokiem ale i zapachem.
A piwonia.....tu planu brak.
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:19, 25 kwi 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Piotr to kalina (być może kalina Sargenta "Onondaga")
a to złociste to wrotycz wyszperałem w necie coś podobnego ale nie jestem pewien

czytalam od gory i chcialam napisac ze wrotycz, ale jako zart, nie przyszloby mi do glowy ze jest taki naprawde
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:27, 24 kwi 2017

Do góry
Piotr to kalina (być może kalina Sargenta "Onondaga")
a to złociste to wrotycz wyszperałem w necie coś podobnego ale nie jestem pewien
Małymi kroczkami do celu... 08:58, 24 kwi 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Dobrze, że z malutką już lepiej, zdrówka dla niej życzę, trzymaj się a zakupy takie jakie lubię piwonia i kalina

Ja piwonie uwielbiam, więc zadowolona jestem i mam nadzieję,że będzie rosła zdrowo a kaline wzięłam w sumie impulsywnie no i cena też mnie przekonała, 4 zł to nawet jakby miała nie przetrwać to i tak warto spróbować, tylko się tak zastanawiam, bo ona chyba dosyć spora rośnie tak? Ile musi mieć miejsca dla siebie na rabacie?
Małymi kroczkami do celu... 21:33, 23 kwi 2017

Do góry
Dobrze, że z malutką już lepiej, zdrówka dla niej życzę, trzymaj się a zakupy takie jakie lubię piwonia i kalina
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:29, 23 kwi 2017

Do góry
trójlisty gorzej znoszą tę wiosnę od sangwinarii
niezawodne miodunki

czerwona będzie już kwitła

kalina angielska też już niebawem zakwitnie, pachnie obłędnie

no i powojniki wczesne już gotowe do kwitnienia tylko mogłoby być już cieplej
Mój zielony świat 15:16, 23 kwi 2017

Do góry
Kalina Burkwooda zniewala zapachem

Skimia też cudnie pachnie, obok psi ząb

Horti paniculaty już ruszyły

Buki startują późno
Sprzeczność w ogrodzie 15:14, 21 kwi 2017

Do góry
Jana napisał(a)
właśnie nie mogłam kupić Evy dlatego ten wzięłam, będzie przynajmniej kolumnowy to może mi się coś jeszcze zmieści wpadły mi też w oko inne krzewy i nad nimi myślę np. fortegila amerykańska, tawuła Goldflame, jaśminowiec Aureus, kalina koralowa Roseum - moja rodzina dała mi zakaz ich kupna póki kostki nie będzie runianki mam dwie (u mnie są dość drogie 7 zł za małą sadzonkę, poczeam aż się rozrośnie, ale myślę do przedogródka dać coś zimozielonego

Tak, przedogródek z zimozielonymi to dobry pomysł. Tylko kiedy Ci się rozrośnie? Trzeba było kupić pięć i miałabyś z głowy. Zakazy zakupów roślinnych źle znoszę, od kupna wszystkiego mogę się powstrzymać, z zielonym nie bardzo. No, ale masz argument, z tych zasadnych. A kiedy tę kostkę będziesz miała?

Życzenia? A co świętujemy Jana?
Sprzeczność w ogrodzie 22:00, 20 kwi 2017

Do góry
vita napisał(a)
Też przytachałam ostatnio czarne bzy, aż trzy sztuki Podobało mi się u katel zestawienie Evy z powojnikiem mandżurskim. Małpuję
Gdzie planujesz dać runiankę? Śnieg też ciężko zniosłam, już niedługo, trzymaj się
właśnie nie mogłam kupić Evy dlatego ten wzięłam, będzie przynajmniej kolumnowy to może mi się coś jeszcze zmieści wpadły mi też w oko inne krzewy i nad nimi myślę np. fortegila amerykańska, tawuła Goldflame, jaśminowiec Aureus, kalina koralowa Roseum - moja rodzina dała mi zakaz ich kupna póki kostki nie będzie runianki mam dwie (u mnie są dość drogie 7 zł za małą sadzonkę, poczeam aż się rozrośnie, ale myślę do przedogródka dać coś zimozielonego
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:48, 20 kwi 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Cieszę się Haniu, że nie miałaś tego białego szaleństwa u siebie.

Mieliśmy śnieg i lekki mróz. Nie była to klęska żywiołowa na szczęście. Tak sobie myślę, że trochę tego zimna zatrzymują krzewy zarówno w żywopłocie jak i te swobodnie rosnące. Romciu, o ile pamiętam, to nie sadziłaś żadnych wydumanych rarytasów. Nasze swojskie rośliny powinny poradzić sobie z kwietniową aurą. Będę się upierać przy stwierdzeniu, że ostatnie lata były anomalią pogodową w Polsce. Śnieg i przymrozki w kwietniu to raczej norma w naszym klimacie.

Marta, pod Twoim wpływem zakupiłam jesienią dwie barbule. Zimę przeżyły, ale sprawdzę jutro czy ostatnie dni im nie zaszkodziły.

Róże rosną. I te pnące i rugosa NN. Definitywnie wypadła tylko Iceberg.

W dobrej formie są różaneczniki.Najbardziej rachitycznie wygląda hortensja dębolistna. Obraz nędzy i rozpaczy. Ale żyje!

Do kwitnienia szykuje się kalina hordowina i watanabe.

W okolicach tarasu wyłoniły się siewki werbeny patagońskiej.

...uDany ogród 11:43, 20 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Oj Danuś... jak ja bym miała sobie u ciebie brać co mi się podoba to bym chyba z pół ogrodu sprzątnęła taką koralową to akurat mam. To jedyna kalina którą mam.

Basiu napisz mi co by Cię interesowało, może będę miała jakieś sadzonki
Za jedną paczką zapakuję
Śmiało
Ale dopiero po przeprowadzce, bo teraz mam urwanie głowy.

Koralowa jest bardzo atrakcyjnym krzewem, mam ją w kilku miejscach ogrodu

M właśnie kupił fotel bujany, dostanie nową tapicerkę, ale już go kocham

Widzicie podobieństwo do mojego obrotowego do sekretarzyka
My mamy identyczny gust
...uDany ogród 11:37, 20 kwi 2017

Do góry
Oj Danuś... jak ja bym miała sobie u ciebie brać co mi się podoba to bym chyba z pół ogrodu sprzątnęła taką koralową to akurat mam. To jedyna kalina którą mam.
...uDany ogród 11:05, 20 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Matko Święta ile ty masz śniegu... brrr... aż zimno się robi na sam widok. Danuś mam prośbę... pamiętasz jaka to odmiana kaliny na tej fotce? Strasznie dawno temu moja mama taką miała ale potem coś się z nią stało i nie ma. Chciałabym sobie taką kupić.

Basiu dzięki Bogu już prawie się stopił
Widać szkody, liliowce połamane, bodziszki zmarzły
Ale co zrobić...
To kalina Koralowa Roseum
Jak Ci się nie spieszy to latem Ci wyślę odnogę mojej
Powinno być kilka sztuk
Uwielbiam ją!

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:17, 19 kwi 2017

Do góry
mira napisał(a)

Mam wrażenie że kalina Burkwooda ANNE RUSSELL ma zwieszające się gałązki z kwiatami a moja to jest kalina angielska i ma sztywne pędy kwiaty stoją sztywno do góry.

Zobaczę jak ta zima - dziś była - odbije się na ogrodzie i kwiatach kaliny które są w pakach

pozdrawiam

moje burkwooda Anne R mają sztywne łodyżki i kwiaty w górę, ale moje jeszcze maluchy, może z większymi jest inaczej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies