Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 18:22, 29 lip 2013

Do góry
Baaaaardzo miło się Was ogląda, zarówno Alinkę z rodzinką , jak i wszystkich uczestników spotkania.
Dobrze, że chcciaż troszkę zdjęć udało się wkleić, które oddaly atmosferę spotkania !

Buziam wszystkich
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:52, 29 lip 2013

Do góry
Anno gdzież Ty? Czyżbyś plecki opalała ?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:51, 29 lip 2013

Do góry
Potwierdzam wyglądałaś w beżu w groszki jak madżenie!! I biale rurki widziałam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:50, 29 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Iza, ja ostatnio u Ciebie nic nie widziałam. Potrzeba zdjęć istnieje. Mogą być te i takie same .

Ewo ale okraszone poezją ogrodowiskową
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:49, 29 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
no widzisz, posłuchałam Madżen, zostawiłam rośliny w cieniu, w wodzie i na razie nie sadzę, a mam ich od groma!

Irenko wypaliłoby je słońce..... Dobrze zrobiłaś....
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:49, 29 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Sadzę dzisiaj przy brzozach rozplenice ..... Dostałam kiedyś od Lenki .... rosły przy miłorzębach ale teraz idą do nowego miejsca ..... Wczoraj ustawiłam przy brzozach zraszacz .... dzisiaj to miejsce przekopuję .... w przerwie siedzę na Ogrodowisku, przy garach i odpoczywam upał jest i sucho jest .... ja dla odmiany teraz chcę deszczu

To dobrze bo ja jesienią naszą ulubioną rabatę z brzozami, bukszpanami, hostami będę kopiować

Rozplenice mam pod grabami, między bukszpanami i wszędzie mnie zachwycają !!
Nasz przydomowy ogródek 17:46, 29 lip 2013

Do góry
Zbysiu pokazuj nam ketmię codziennie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:45, 29 lip 2013

Do góry
Karola a dla mnie okruszki zostały???
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:42, 29 lip 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Iza-dziękuję serdecznie Dawno nie spotkałam tak fajnej, przyjaznej, otwartej,optymistycznej dziewczyny, jak Ty No po prostu love at first time Skradłaś moje serce Można od Ciebie czerpać dobrą energię Mogę mieć u Ciebie abonament?Chwila z Tobą i czekolada, lody i nawet moje tiramisu niepotrzebne
Tylko dlaczego mieszkasz tak daleko? I dlaczego ja dopiero na spotkaniu odkryłam, jaka z Ciebie ciekawa osóbka? Samą siebie łajam po łapkach
Mam nadzieję, że uda nam się znów spotkać i to nie będzie zbyt daleko w czasie? W końcu Kielce nie są znów tak daleko ode mnie Tylko wystarczy zgrać się jakoś z terminem i zapraszam.Przed nami jeszcze końcówka lata i piękna złota jesień, a jesienią u mnie jest najciekawiej

Wielki buziak

Oj klaps się naleźy jak można się było nie poznać na Izie i vice versa Iza na Anitce A trzeba przyznać, że charakterologicznie jakże odmienne osóbki
Pszczelarnia 17:36, 29 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tylko nie na kolanach! Morduje się człowiek na stołku.

Na stołeczku, z usztywnionym kolanki, co to dla Ewy - Herkules Ogrodowiskowy ależ to brzmi zwłaszcza jak spojrzeć na posturę Pszczólki
Postawić trawkę nad i... 17:34, 29 lip 2013

Do góry
O Biomasie nie czytałam , muszę się wyedukować Dzięki za pamięć, bo mnie te opuchlaki, pędraki i wszelkie inne pełzające i gryzące wykończą
Tort michałkowy mniam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:30, 29 lip 2013

Do góry
Witam Was
Wczoraj przerwę od forum sobie zrobiłam. To gorąco jednak czlowiek rozleniwia jeszcze o 22 było 33 stopnie..... Dzisiaj lajcik, zaledwie 30 stopni. Coś pofociłam ale do środy musimy sobie zrobić dyspensę ze zdjęciami
Rano forum nie działało...

Melduję, że upały nie przeszkadzają żarłocznym komarom, dołączyły do nich kasające końskie muchy... Własne dwie żaby nie pomagają a setki malutkich żab dopiero rosną..... Może kiedyś wyjedzą mi wszystkie komary i ślimaki??
Będzie padać czy nie bo muszę nawóz na trawnik posypać???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:24, 29 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Marzenko, widzę że masz jeszcze kwiatostan bergenii. Zostawiasz na zimę, dla urody ogrodu? Bo ja wycinam...
Ten upał mnie wykończy
Buziaki

Tess ciągle te kwiaty wyrastają co wytnę nowe wyrosną w weekendy wycięłam znów wszystkie !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:12, 28 lip 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Co tu dużo mówić cudownie u Ciebie i perfekcyjnie, wszystko szalenie mi się podoba ! Każda rabatka dopracowana i przemyślana ML olbrzymy w jakiej odległości posadzone od siebie ?
Marzenko masz moze fotkę ptasik łapek z nieco dalszej perspektywy ? świetne są
Wspaniale musi się u Ciebie odpoczywać nawet w taki upał jak dziś

Miskanty rosną od siebie ok 1 m. Szybko się rozrosły więc myślę, źe to dobra odległość.
Nie mam w tej chwili odpowienidhc fotek ptasich łapek. Zrobię dla Ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:11, 28 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
obejrzałam trafki ... niebezpiecznie bardzo się w nich rozkochuję ... ... lubię na nie patrzeć na rabatach jak sobie wiuwają ... jak dumnie pysznią się swoim pokrojem niczym kobieta figurą (te mocniejsze ) i jak tworzy się z ich źdbeł gniazdko mniej lub bardziej poczochrane ... ...

obrazek odpoczywającego Tytusa - cwaniak ułozył sie w miejscu komfortowym ...

a ciacho ... nio do córek też mamy szczęście ...

upał ... byle do jutra ... czytam o Afryce ... jakby za mało jej było na zewnątrz )))

Iza upał straszliwy... W cieniu 36 stopni o godz 18:00...
Trafki pokochałam i nigdy się nie rozsataniemy. Są piekne nie tylko latem ale również zimą. Jedynie wiosną po ciachaniu brzydną.... Dobrze że wtedy mam tulipany
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:07, 28 lip 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Witaj. mam pytanie: jak zimują miskanty morning l... i jak je przygotować do zimy. Piękny masz ogród. Pozdrawiam

Dpiero zobaczyłam pytanie. Nic z miskantami nie robię, ziązuję im pióropusze aby zima nie fruwały mi po ogrodzie, obsypuję grubiej korą korzenie i wiosną ścinam. Żaden mi nie wymarzł, nawe w maksymalnie mroźną zimę 2011/2012. ML jednak zimował u mnie jednak tegoroczną łagodniejszą zimę, ale nie słyszałam aby wymarzaly nagminnie.
Ogród w skali mikro :) 18:01, 28 lip 2013

Do góry
Moczyłam nogi w moim oczku..... Ale takiego napoju nie miałam...
Ogródek Anity 17:57, 28 lip 2013

Do góry
Ale będzie fajne trawowisko u Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:53, 28 lip 2013

Do góry
Irenko praca w taki skawar nikomu nie służy... Jutro wieczorem ma byc już chłodniej a od wtorku normalne polskie lato. Poczekaj z tą pracą, przecież ogród nie jest za karę. Ja sadzę lobelię we wtorek. Na razie namoczyłam ją w wiaderku, nich sobie czeka....
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 15:52, 28 lip 2013

Do góry
O Matko jaki cuuuuudowny ogród!!! Pokażcie go więcej.
Gołebnik wzorcowy, aż mój M się zachwycił!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies