Reniu - coraz piękniej. I Skarpa ładnie zarasta. Fajnie wyglądają na niej floksy - masz różne kolorki. Ładna ta piwonia - ładny czerwony kolor - przynajmniej taki widzę. Mieć roślinki jako "pamiątki" rodzinne - po babci to jest super, lubię taką tradycję Pozdrawiam cieplutko
Asiu dziękuje ,prawie udane ,brakło tylko pomidorków koktajlowych ,ale zamówiłam na piątek.
Lawenda dokupiona ,kupiłam kolejną firletkę smukłą ,len trwały ,orlik kolejny ,begonie ,lobelie ,werbenkę białą do skrzynki i chyba tyle.
Bogusława_ma.Fajnie usłyszeć miłe słowa że to co robię komuś się podoba,dzięki
Debra
Betka
renatamama3
Dziewczyny dzięki normalnie idę dziś po kamienie i dołożę na skarpę bo odkładam i odkładam a tak mnie zmobilizowałyście że wezmę się za to ta sama skarpa jest w awatarku ale z zeszłego roku teraz juz widać różnicę bo się wszystko ładnie rozrasta no i powstał kancik oddzielający skarpę od trawnika.
Ewuś widzę że cały czas coś się u Ciebie dzieje Skarpa bardzo ładna i zadbana sporo pracy za tobą ale efekt jest super. Kamienie może i mało ale i tak ładnie wygląda
Pozdrawiam
Edytko liczę na to jeszcze wiosną nie mogłam na nią patrzeć bo były gołe place ale teraz już troche lepiej bo się zaczeło rozrastać to zupełnie inaczej wygląda.Pozdr.
Dzieki Agnieszko - nie bede wiec nawozic, czekam az zakwitnie moja macierzankowa skarpa. Fotki z rabata zamieściłam u siebie na wątku.
A ta woda znów u ciebie napsociła... to juz drugi raz tej wiosny...eh.
Pozdrawiam
Skarpa świetnie wygląda podobnnie jak Hosty w gabionach
A kanciki super, ostre jak brzytwa i przy okazji przypomniałaś mi, że muszę zrobić je u siebie...
Agusiu ty wiesz najlepiej ile pracy wymaga nasz teren zanim cokolwiek powstanie .Tobie sie udało a ja jestem jeszcze na początku tej drogi i też mi się uda Z czego masz żywopłot? dojrzałam go własnie ,jest śliczny taki gęsty i zielony -)Bukszpan u mnie się nie nadaje za duzo słońca i żółknie ,może kiedyś jak powstanie troszkę cienia. Póki co zrobiłam obwódkę rabaty z lawendy Bukszpan przesadziłam bo szkoda aby się zmarnował.Agnieszko chciałam zapytać o wzmocnienie skarpy Czy na 1 metr wysoka skarpa musi mieć podmurówkę ,czy wystarczy połączyć kamień betonem? Podmurówka mnie przeraża bo nie mam siły tłuc tej skały kilofem i wydobywać kamieni.Chodzi mi o tę skarpę ze świerkami Ona nie będzie taka prosta Mam pomysł jak miejscami ją troszkę zaokrąglić aby nie była taka ciosana ale nie wiem czy mogę bez podmurówki układać kamień .Kamień będzie duży i bardzo ciężki siwy Mają mi przywieść z Zakopanego nie wiem jak się nazywa ale kawałek widziałam i podobał mi Będę ci bardzo wdzięczna za radę.Serdecznie pozdrawiam
Witaj Ewo po dłuższej mojej nieobecności. Szalejesz kobieto , skarpa na ukończeniu, moja też już prawie gotowa. Wrzucę fotki ze swojej jak kupię nowe baterie do aparatu. Bardzo ładne masz te drobne kwiatuszki (różowe i białe), widziałam takie u nas w Auchan, chyba się skuszę, bo ładnie się rozrastają. Pozdrawiam .Drzewko bonsai w prezencie dla Ciebie
Tak wyglądała skarpa przed posadzeniem Świerków.Skończyłam kopać czyścić i sadzić Wszystko zrobiłam sama i ledwie żyję tak dostałam w kość Nigdy więcej takiej wyczynów bo to jest naprawdę wyczyn moich rąk .ale muszę wam pokazać różnice bo to moja nagroda za męczarnię
A tak wygląda poz tym że jeszcze nie jest dobrze uformowana,będzie równiutka kiedy kupię kamień konieczny dla wzmocnienia .Będę stawiać mury Sporo go muszę kupić bo skarpa jest wysoka na metr długa 30 metrów i szeroka na 2 metry .Wolę murować niż kopać
Teraz coś milszego dla oka Trawka juz widoczna ale długo wschodziła
I na koniec moje hosty pięknie się rozwijają .Najbardziej lubię te z białymi brzegami
To teraz tylko szybko. Skarpa opanowana przez Córcię, Syna i Zięcia. Zdjęcia później. Posadzone wszystko oprócz dwóch doniczek astrów i firletki...
Teraz tylko róże internetowe
i posadzone Żadnych dziur już nie mam. 33 sztuki tu rosną
Nie mam siły dzisiaj nawet do Was zajrzeć...Zdjęć sporo mam, zresztą trochę się działo...ale nie dzisiaj