Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 08:41, 30 sie 2013

Mirka napisał(a)
Ja zaglądam nie zawsze się ujawniam .Szykuje się skalniaczek przy tarasie,zrobisz nasadzenia w tym roku czy dopiero wiosną..Pozdrawiam wieczorowo już niedługo weekend lalala

dzięki Mirko bardzo mi miło, że cały czas jesteś ze mną
skalniak poobsadzam po części teraz, tymi roślinkami, które dostałam, a resztę będę stopniowo uzupełniać, w pierwszej kolejności muszę wsadzić te co dostałam od Ewy, bo się zmarnują, a już będą rosły na swoim miejscu!
ja na urlopie, więc weekend mam cały czas jeszcze do 20.09
pozdrawiam serdecznie
kitek81 08:42, 30 sie 2013

Marta7 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam serdecznie Piękne róże pokazujesz!
Będę czekać na zdjęcia z rozgrywek na skarpie,czuję że będzie piknie

dzięki, że we mnie wierzysz najbardziej się cieszę, że coś się już zaczyna dziać
pozdrawiam
kitek81 08:47, 30 sie 2013

Ewa4 napisał(a)

Myślę że będzie piękna i kolorowa i wiosną już zakwitnie a wtedy to dopiero Kasiu będziesz przeszczęśliwa . Jak zobaczysz jak one kwitną to powiesz że znasz wszystkiePozdrawiam

to racja, skalniaki najbarwniejsze są latem, no ale dodam jeszcze tam trawek, iglaczków i berberysików itp i będzie ładnie przez cały czas
ok 10.00 zacznę robić skarpę
pozdrawiam
kitek81 08:53, 30 sie 2013

Kasiek napisał(a)
Tez jestem ciekawa efektow,rob fotki i szybciutko nam pokazuj,bo widze ze tu juz sporo chetnych na piekne widoki Milego dzionka zycze

ralacja będzie na pewno, na efekty pewnie trzeba będzie poczekać, aż się wszystko rozrośnie i zakwitnie! ale co tam zrobiłam pokażę na pewno!
również miłego dnia
pozdrawiam :*
kitek81 08:55, 30 sie 2013

Joaska napisał(a)
Kasi ja tez jestem ciekawa jak będziesz obsadzała ta skarpę, a może jednak jakiś mini plan zrób.... spisz jakie rośliny masz + lista nn, i przynajmniej grupami ... plamami je poukladaj na kartce, bo ze skalniaka chyba tak łatwo się nie przesadza pozdrawiam i czekam na kolejne foty z nasadzeń

taki mam zamiar sadzić grupami, ale na plan już nie mam zbytnio czasu, bynajmniej na te roślinki, które do mnie w paczce przyszły! muszą szybko iść do ziemi!
skarpa jest spora, więc najwyżej dalsze partię poplanuję!
a na fotki zapraszam wieczorem!
pozdrawiam
regli 10:26, 30 sie 2013

Ja też cały czas zaglądam, choć śladów nie zostawiam Wieczorkiem zajrzę obejrzeć fotki. Masz w swoich roślinkach jakieś macierzanki? Jakby co to polecam. Fajnie pachną.
Joaska 10:57, 30 sie 2013

Oj macierzanka faktycznie pięknei pachnie ja tez polecam i rojniki i rozchodniki .....i róże okrywowe
Ewa4 17:15, 30 sie 2013

kitek81 napisał(a)

to racja, skalniaki najbarwniejsze są latem, no ale dodam jeszcze tam trawek, iglaczków i berberysików itp i będzie ładnie przez cały czas
ok 10.00 zacznę robić skarpę
pozdrawiam

Rób,rób bo już planuję Ci kilka trawek posłać jak będę rozdzielać swoje no i dzis na targowisku kupiłam 2 duuuuże rozplenice piękne trawki też coś tam odleci dla Ciebie.
kitek81 17:28, 30 sie 2013

Ewus, od Ciebie w południe roslinki były już na swoim miejscu
Zobacz, cały karton, a gdzie tu jeszcze do końca
Juke, te większe trawkę i ta niebieską trawkę dałam na razie do doniczek, dla nich mam miejsce w nieskończonej części skarpy

Już pewnie dziś więcej nie zrobię, bo m kominek maluje, pewnie cd skarpy nastąpi jutro
kitek81 17:31, 30 sie 2013

Renatko i Asiu z wymienionych przez Was roslinek mam wszystkie może jutro dam radę je wkopac!