Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:38, 25 lip 2013

Do góry
jes jes jes ... uwielbiam ten kaskadowy efekt forum ... ... ktoś powiedział trawnik ... szambo ... licznik jeden czy dwa ... lać długo czy krótko i już bidny człowiek ma kilka stron postów do przeczołgania ... ehhhhhhhh ... ... przeczołgałam się przez dylematy i kwestię tanio czy drogo ... i cóż ... przecież to ostatecznie i tak zależy od płacącego )))) ...

akapit o wygiętym w stronę przeciwną do anatomicznej kolanie przyznam mię zaniepokoił ... Madżenka pogadaj no z łękotką i więzadłami niech one sobie scementują co i jak bo kto jak nie właścicielka tych ponętnych kolanek zorganizuje nam narty w sezonie anno domini nastepującym ??? ...

nie wiem czym ten kosacieć sobie zawinił ... ale bardzo jestem ciekawa jak rabacie w nowej kreacji ... czytałam, że ma być formalna ... wyedukowałam się, ze róża buksik i trafka to formalana ... i odtańczyłam taniec dzikiej radości bo ja TEŻ formalną w takim raziem mam ! ...

ciekawa jestem bardzo pseudoangielskiej ... bardzo proszę o wskazanie, która to jako, że poczułam się zaintrygowana jak Judyta (fiesz czym jakoś staranne mieszczańskie wychowanie nie pozwala mi na forum o tej łechtaczce rzec ) ...
i co będzie sobie rosło by zostać wyciepane za kilka sezonów na owej pseudoangielskiej ??? ... bo ja czuję się w wielkim obowiązku zgapiać "madżenkowe" rabaty ... a na pseudoangielską wydaje mi się mam aktywa ...

a chciałam tylko pomachać i ubuziać ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:50, 25 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Madżenka, na dach nie mam czasu się wczołgać, więc zrobiłam z ziemi i z płotu - wyżej się nie dało ...

Przy wejściu będzie rabata danusiowa z cisami (widać je na foto.. i tej dżunglii przy garażu nie będzie, wszytko idzie out, z płotkiem, pergolą, ścieżka do naprostowania do narożnika domu)).... po drugiej stronie ścieżki też chce coś formalnie...

Klon palmowy czerwony musi się zostać i klon Drumondi... róże tu mi nie pasują kompletnie, wiec bym je wyoutowała..gdzieś... teraz szukam im miejsca, jak nie znajdę to komuś oddam lub wyrzucę.

Zostały mi sie kulki bukszpanowe.... może by je dał na front....... osłoniłyby mi klona palmowego przed psem.... bo tak mam poukładane pod nim kamienie Wyszła by jedna rabata i nie byłoby zabawy z koszeniem, a i tak muszę ją powiększyć bo klon też sie powiększył.

Poustawiałam wstępnie tak kuleczki...... czekam na suegstie.. gdzieś w wynoranych przez was inspiracjach było właśnie drzewo (chyba brzoza ) i dużo kulek bukszpanowych z trafkami)

I tylko na chwilkę jestem i właściwie ten układ koło klona mi się podoba...i odsunęłabym je od niego ciut (jak Iza pisze), to jeszcze napisać muszę, że na tej fotce (wyżej) widzę też kulki bukszpanowe wzdłuż drogi do garażu (po tym łuku), po prawej stronie jak jedziesz....ale może tam są inne plany Aniu...buziam
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:26, 25 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu niestety to będzie rabata formalna - bukszpany, trawy, róże..... jeżówki idą na pseudoangielską...

Madżenka, na dach nie mam czasu się wczołgać, więc zrobiłam z ziemi i z płotu - wyżej się nie dało ...

Przy wejściu będzie rabata danusiowa z cisami (widać je na foto.. i tej dżunglii przy garażu nie będzie, wszytko idzie out, z płotkiem, pergolą, ścieżka do naprostowania do narożnika domu)).... po drugiej stronie ścieżki też chce coś formalnie...

Klon palmowy czerwony musi się zostać i klon Drumondi... róże tu mi nie pasują kompletnie, wiec bym je wyoutowała..gdzieś... teraz szukam im miejsca, jak nie znajdę to komuś oddam lub wyrzucę.

Zostały mi sie kulki bukszpanowe.... może by je dał na front....... osłoniłyby mi klona palmowego przed psem.... bo tak mam poukładane pod nim kamienie Wyszła by jedna rabata i nie byłoby zabawy z koszeniem, a i tak muszę ją powiększyć bo klon też sie powiększył.

Poustawiałam wstępnie tak kuleczki...... czekam na suegstie.. gdzieś w wynoranych przez was inspiracjach było właśnie drzewo (chyba brzoza ) i dużo kulek bukszpanowych z trafkami)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:37, 25 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Szaleństwo Ireny MIłki Ale ten mur z rh to będzie to co tygrysku lubią najbardziej. świetny pomysł

Na pewno, ale tearaz zamiast odpoczywać i cieszyć się ogrodem znów będą tyrać.....
Ogród niby nowoczesny ale... 06:36, 25 lip 2013

Do góry
Ja mam jedneg grac... na zbyciu kcesz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:32, 25 lip 2013

Do góry
Ja też kcem taki kombajn!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:29, 25 lip 2013

Do góry
Ależ pięknie u Ciebie!! Gdy zakwitną białe hortensję będzie zjawiskowo.
Jurajski Ogród 06:28, 25 lip 2013

Do góry
Ależ masz jeszcze lawendę!
Ogród u stóp klasztoru 06:27, 25 lip 2013

Do góry
Alinko w tej temperaturze i tłumie i tak rabat nie będzie widać
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:24, 25 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Madżen, a może zamiast kosaćców jeżówki??? Hmmmmm
Są rózne... i kwitną 3 miesiące, w zasadzie się nie pokładają, chyba że bardzo wysokie..

Aniu niestety to będzie rabata formalna - bukszpany, trawy, róże..... jeżówki idą na pseudoangielską...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:23, 25 lip 2013

Do góry
Jeźówki dzisiaj kupuję!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:15, 24 lip 2013

Do góry
Bodziu i Margarete odmachuję i mówię dobranoc. Padam dzisiaj na twarz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:14, 24 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Program naprawczy mam, bo się zepsułam czasowo.... 6 stron pominęłam.. trudno..... i tak nie pomogę w projektowaniu bo sama mam z tym kłopoty
Podlewanie trawnika M zepsuł zepsutą kosiarką, rabat nie podlewam bo nie mam czasu, dziś włączyłam zraszacz .. i zapomniałam.. jedno miejsce lał 3 godziny U mnie rabaty muszą radzić sobie same....
Czy masz oddzielny licznik na wodę na ogród????? Bo jak tyle lejesz to rachunki musisz mieć kosmiczne.... ja i bez lania mam kosmiczne I z oddzielnym licznikiem..

Aniu licznik oddzielny przydatny gdy się ma odporowadzanie ścieków, u mnie kanalizacji niet....
Przyjazny ogród 23:10, 24 lip 2013

Do góry
Zachwycająca ta rabata z arundo!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:08, 24 lip 2013

Do góry
O dylematach dzieciwo-wkacyjnych poczytałam . Ah jak pomyslę, że mialam dziadków na emeryturze z obu stron do dyspozycji w tym samym mieście. Nawet nie wiedzialam że może być z tym taki problem.
Ogród Dominiki 23:02, 24 lip 2013

Do góry
Domi napisał(a)

To rododendron katawbijski,ale trochę mu pomogłam sekatorem utrzymać taki kształt.

Domi mi rh za szybko rośnie i zrzuca stare liście. Kiedy i jak tniesz sowje rh?
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:59, 24 lip 2013

Do góry
Syla brzozy są zachwycające i jakie wieeeeelkie!!! Będziesz pod nimi sadzić kule bukszpanowe?
Borówcowy raj 22:57, 24 lip 2013

Do góry
Ah czym się zachwycić najpierw? Rabatą bukszpanowo-lawendową, czy z berberysami bagatelle, czy z danicam strzyżonymi w kule?. Zachwycające widoczki.
Czy mogę znów ciachnąć berberysy? Robiłam to miesiąc temu ale znów się poczochrały...
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:52, 24 lip 2013

Do góry
A co tak malo zdjęć???
Ogródek Anity 22:50, 24 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Ja też się cieszę na to spotkanie!
A jeśli chodzi o "młodość" ogrodu to powiem ci, że teraz w trzecim roku wszystko strzeliło w górę, i to strasznie!!! Do tej pory szło w korzenie chyba, a w tym sezonie część nadkorzeniowa
Także cierpliwości Małgoś . Zobacz u mnie na pierwszej stronie jak było rok temu, różnica kolosalna!!!
Np jeżówki miały po 3, 5 kwiatków a w tym roku- nie policzę! To samo hortensje- już krzaczory!!! Nawet tuje spory przyrost mają!

Potwierdzam Twoją tezę w trzecim roku szaleją, w piątym busz i trzeba połowę wycinać....

Moje okrywowe teź tak po roku poszalały. Cyba to najwdzięczniejsze róże jeśli chodzi o bezobsługowość i szybkość odwdzieczania się za posadzenie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies