Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 22:25, 24 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Domi macham. Jakieś rewolucje w trakcie?

Przesyłam buziaki, a rewolucji niet Jeżdżę z piaskownicą po ogrodzie i jakoś nie mogę znaleźć dobrego miejsca.
Domi 22:25, 24 lip 2013

leon60 napisał(a)
Twój ogród jest przepiekny i perfekcyjny !

Podziękować i pozdrowić
Madzenka 23:02, 24 lip 2013

Domi napisał(a)

To rododendron katawbijski,ale trochę mu pomogłam sekatorem utrzymać taki kształt.

Domi mi rh za szybko rośnie i zrzuca stare liście. Kiedy i jak tniesz sowje rh?
kwiatholandii 20:44, 29 lip 2013

Domi napisał(a)

Przesyłam buziaki, a rewolucji niet Jeżdżę z piaskownicą po ogrodzie i jakoś nie mogę znaleźć dobrego miejsca.

Skad ja to znam.jezdze juz od 4 miesiecy
gierczusia 21:36, 29 lip 2013

Domiś .. Napisz mi plizz , jak już dojedziesz z ta piaskownicą na odpowiednie miejsce, w jakim terminie ciąć do zera prawie tą kłosówkę ... Buziaki .. I dziękuję z góry .. A jakąś małą focię tej kłosówki ???.. Albo info z czym zestawiona .....
Domi 00:56, 01 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Domi mi rh za szybko rośnie i zrzuca stare liście. Kiedy i jak tniesz sowje rh?

Raz w życiu cięłam-te 3 duże katawbijskie zaraz po przekwitnięciu. Nie było to nic drastycznego, bardziej chodziło mi o nadanie kształtu i ograniczenie wzrostu w górę, a co za tym idzie: zatrzymanie zrzucania dolnych liści. Przez to cięcie nie miały zbyt wiele kwiatów w kolejnym sezonie.
Domi 00:58, 01 sie 2013

kwiatholandii napisał(a)

Skad ja to znam.jezdze juz od 4 miesiecy

U mnie piaskownica (plastikowa z dnem) stanęła w końcu na tarasie i tu w tym roku pozostanie.
Domi 01:03, 01 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Domiś .. Napisz mi plizz , jak już dojedziesz z ta piaskownicą na odpowiednie miejsce, w jakim terminie ciąć do zera prawie tą kłosówkę ... Buziaki .. I dziękuję z góry .. A jakąś małą focię tej kłosówki ???.. Albo info z czym zestawiona .....

Ja ją ciachnęłam zaraz jak zrobiła się brzydka i wybujała (=jak zaczęła wypuszczać kłosy). Teraz ciężko będzie ją sfotografować, bo ścięłam ją całkowicie, ale zaczynają już wychodzić jakieś pojedyncze źdźbła spod koryU mnie ona jest typową "zapchajdziurą" w miejscu, gdzie docelowo ma być jałowiec płożący, który rośnie, ale powoli i jeszcze nie zajął całej rabatki. Mnie na tej kłosówce w ogóle nie zależy, dlatego tak ją sobie ciacham.
Wsadziłam ją przed pionowymi jałowcami. Na poniższym zdjęciu widać szafirki sadzone " w kłosówce":

Bukla 02:07, 01 sie 2013

Witaj Dominiko

Poświęciłam kilka wieczorów aby przeanalizować Twój cały wątek i czuję ciągły niedosyt
Straciłam głowę dla Twojego obłędnego ogrodu i teraz nie robię nic innego jak oglądam non stop jego zdjęcia

Natknęłam się na Twoją wypowiedź odnośnie linii rabat tzn. że teraz byś zrobiła proste. Możesz powiedzieć dlaczego?

Ponieważ to są moje początki przygody z ogrodem Twoje rady będą dla mnie niezwykle cenne.
Do połowy sierpnia muszę podjąć decyzję odnośnie kształtu rabat a jestem w totalnym dołku

Pozdrawiam ciepło
Bukla 02:34, 01 sie 2013

Bardzo bym Ci była wdzięczna gdybyś mi zdradziła co to za roślinki

Czy posiadasz wiedzę na temat szerokości rabat które zaznaczyłam na czerwono?

Starałam się wyłapać pewne informacje z wątku ale przy ponad 360 stronach wiele mi pewnie umknęło Jeśli więc padła już odpowiedź na moje pytanie to z góry przepraszam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies