Domiś .. Napisz mi plizz , jak już dojedziesz z ta piaskownicą na odpowiednie miejsce, w jakim terminie ciąć do zera prawie tą kłosówkę ... Buziaki .. I dziękuję z góry .. A jakąś małą focię tej kłosówki ???.. Albo info z czym zestawiona .....
Raz w życiu cięłam-te 3 duże katawbijskie zaraz po przekwitnięciu. Nie było to nic drastycznego, bardziej chodziło mi o nadanie kształtu i ograniczenie wzrostu w górę, a co za tym idzie: zatrzymanie zrzucania dolnych liści. Przez to cięcie nie miały zbyt wiele kwiatów w kolejnym sezonie.
Ja ją ciachnęłam zaraz jak zrobiła się brzydka i wybujała (=jak zaczęła wypuszczać kłosy). Teraz ciężko będzie ją sfotografować, bo ścięłam ją całkowicie, ale zaczynają już wychodzić jakieś pojedyncze źdźbła spod koryU mnie ona jest typową "zapchajdziurą" w miejscu, gdzie docelowo ma być jałowiec płożący, który rośnie, ale powoli i jeszcze nie zajął całej rabatki. Mnie na tej kłosówce w ogóle nie zależy, dlatego tak ją sobie ciacham.
Wsadziłam ją przed pionowymi jałowcami. Na poniższym zdjęciu widać szafirki sadzone " w kłosówce":
Poświęciłam kilka wieczorów aby przeanalizować Twój cały wątek i czuję ciągły niedosyt
Straciłam głowę dla Twojego obłędnego ogrodu i teraz nie robię nic innego jak oglądam non stop jego zdjęcia
Natknęłam się na Twoją wypowiedź odnośnie linii rabat tzn. że teraz byś zrobiła proste. Możesz powiedzieć dlaczego?
Ponieważ to są moje początki przygody z ogrodem Twoje rady będą dla mnie niezwykle cenne.
Do połowy sierpnia muszę podjąć decyzję odnośnie kształtu rabat a jestem w totalnym dołku
Bardzo bym Ci była wdzięczna gdybyś mi zdradziła co to za roślinki
Czy posiadasz wiedzę na temat szerokości rabat które zaznaczyłam na czerwono?
Starałam się wyłapać pewne informacje z wątku ale przy ponad 360 stronach wiele mi pewnie umknęło Jeśli więc padła już odpowiedź na moje pytanie to z góry przepraszam