Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

leon60 20:19, 24 lip 2013

Cudne widoczki, wszystko takie perfekcyjne i równiutkie z każdej strony aż miło popatrzeć
ja Ci dam nudy
Madzenka 22:57, 24 lip 2013

Ah czym się zachwycić najpierw? Rabatą bukszpanowo-lawendową, czy z berberysami bagatelle, czy z danicam strzyżonymi w kule?. Zachwycające widoczki.
Czy mogę znów ciachnąć berberysy? Robiłam to miesiąc temu ale znów się poczochrały...
Sebek 23:31, 24 lip 2013

Jest prześlicznie

Co do rabaty przy świerku - derenia się pozbądź i może zrób tam wrzosowisko??? Takie przypudrowane trawkami jak w ogrodzie z lustrem
Borbetka 07:46, 25 lip 2013

Ogród ciacham tak do 10 sierpnia, potem już nic nie ruszam, więc "dawaj" Madżen .
Sebku, więcej propozycji i pomysłów zamawiam u Ciebie. Wrzosy miałam kiedyś i zestarzały się, ale rododendrony? Z trawkami? Może? Dereń - out! Tylko ta duża choinka mi nie pasuje. Jeśli ją podkrzesam to co z pozostałymi dwiema? Nad posadzeniem buka myślałam 2 miesiące, to teraz chyba derenia wyrzucę i będę myślała całą zimę . Liczę na Was, bardzo!
wiunia 15:37, 25 lip 2013

Moniko wiem oczywiście, że masz duuużą wprawę w cięciu wszelkich krzewów na kształt kuli, ale zdradź proszę czy masz jakiś szablon czy tak po prostu wychdzą Ci takie kształtne kuleczki małe czy duże tak od reki? Są takie równiutkie, że nie mogę sie napatrzeć śliczniutko u Ciebie!
Magda70 15:51, 25 lip 2013

Ale się wynudziłam Lubię się tak nudzić...
20:55, 25 lip 2013
Uwielbiam takie nudy i możesz zanudzać cały czas
Niesamowite kule,idealne dosłownie..
Pozdrawiam
Borbetka 10:58, 27 lip 2013

wiunia napisał(a)
Moniko wiem oczywiście, że masz duuużą wprawę w cięciu wszelkich krzewów na kształt kuli, ale zdradź proszę czy masz jakiś szablon czy tak po prostu wychdzą Ci takie kształtne kuleczki małe czy duże tak od reki? Są takie równiutkie, że nie mogę sie napatrzeć śliczniutko u Ciebie!

A z ręki jadę i co chwilę cofam się z daleka obserwując, czy równo wychodzi. Nie wszystkie bukszpany są równiutkie u mnie. To zależy od egzemplarza. Jeśli mam dziury gdzieś, to sadzę zawsze "twarzą" do przodu i tyłu do zabudowania nie ruszam. Niektóre są takie, że boki też są łyse, to obsadzam obwódkami z innych roślin. Najważniejsze jest pierwsze cięcie po posadzeniu, tak wypraktykowałam. Potem już delikatnie, tak do owalu. Duże ułatwienie dały mi te nożyce owczarskie, o których pisałam wcześniej.
Wiuniu, służę pomocą w każdej chwili .
Borbetka 11:08, 27 lip 2013

Nie mogę się już doczekać posprzątania tego bałaganu, co u mnie jest w ogrodzie od budowania. Nie pokazuję go, bo mi wstyd. Zadanie mam na jesień, i to porządne. Mam nadzieję, że nie będzie deszczowo, bo tylko to mnie blokuje przy robocie. Upał też trochę, mniej robię za dnia, a jak wieczorem jest okazja, to mnie komary chcą zeżreć. Te psikotka nie działają za bardzo, a człowiek śmierdzi jak skunks, no i lepi się też. Obcięłam trochę żywopłot przy sadzie i te resztki leżą już tydzień. Zeschły się, więc dziś pozbieram i odpalę odkurzacz. Jest sucho, to wszystko posprzątam. Dzisiaj córka wraca z obozu, to będzie radość. Miłej soboty wszystkim życzę.
Milka 11:10, 27 lip 2013

jakoś bałaganu nigdy nie widziałam...ale przecież, każdy z nas ma jakieś takie zakamarki, no trzeba żyć
miłego witania z córcią