Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Margarete 16:20, 25 lip 2013

Wpadłam, przeczytałam i naoglądałam sie różności - pozdrowienia zostawiam
(na ten post nie trzeba odpowiadac,,, )
Konstancja30 16:42, 25 lip 2013

asc napisał(a)

Klon palmowy czerwony musi się zostać i klon Drumondi... róże tu mi nie pasują kompletnie, wiec bym je wyoutowała..gdzieś... teraz szukam im miejsca, jak nie znajdę to komuś oddam lub wyrzucę.

Zostały mi sie kulki bukszpanowe.... może by je dał na front....... osłoniłyby mi klona palmowego przed psem.... bo tak mam poukładane pod nim kamienie Wyszła by jedna rabata i nie byłoby zabawy z koszeniem, a i tak muszę ją powiększyć bo klon też sie powiększył.

Poustawiałam wstępnie tak kuleczki...... czekam na suegstie.. gdzieś w wynoranych przez was inspiracjach było właśnie drzewo (chyba brzoza ) i dużo kulek bukszpanowych z trafkami)

ja totalnie nie czuję projektowania ... ale uwielbiam kuleczki w takiej kupie ... jak pomyślę, że wysokość doniczki wejdzie w ziemię to mi z tym klonem konweniuje ... ale ja siem nie znam ... tylko jakiś żwirek w tych buksikach widzę

i chyba bym je odsunęła troszkę od klona by on wział i był ... a one robiły mu tło ... miejsce jest ...

a jeżeli to piękne kolorowe przy projektowanej rabacie to wspomniane róże to gdybyś je miała wyciepac to absolutnie do mnie ... już je kofam ...
JulkAd 16:50, 25 lip 2013

asc napisał(a)

Madżenka, na dach nie mam czasu się wczołgać, więc zrobiłam z ziemi i z płotu - wyżej się nie dało ...

Przy wejściu będzie rabata danusiowa z cisami (widać je na foto.. i tej dżunglii przy garażu nie będzie, wszytko idzie out, z płotkiem, pergolą, ścieżka do naprostowania do narożnika domu)).... po drugiej stronie ścieżki też chce coś formalnie...

Klon palmowy czerwony musi się zostać i klon Drumondi... róże tu mi nie pasują kompletnie, wiec bym je wyoutowała..gdzieś... teraz szukam im miejsca, jak nie znajdę to komuś oddam lub wyrzucę.

Zostały mi sie kulki bukszpanowe.... może by je dał na front....... osłoniłyby mi klona palmowego przed psem.... bo tak mam poukładane pod nim kamienie Wyszła by jedna rabata i nie byłoby zabawy z koszeniem, a i tak muszę ją powiększyć bo klon też sie powiększył.

Poustawiałam wstępnie tak kuleczki...... czekam na suegstie.. gdzieś w wynoranych przez was inspiracjach było właśnie drzewo (chyba brzoza ) i dużo kulek bukszpanowych z trafkami)

I tylko na chwilkę jestem i właściwie ten układ koło klona mi się podoba...i odsunęłabym je od niego ciut (jak Iza pisze), to jeszcze napisać muszę, że na tej fotce (wyżej) widzę też kulki bukszpanowe wzdłuż drogi do garażu (po tym łuku), po prawej stronie jak jedziesz....ale może tam są inne plany Aniu...buziam
Konstancja30 16:54, 25 lip 2013

asc napisał(a)

Jakoś mi się nie komponują, ale to sie bierze na pewno stąd, że nie jestem fanka róz u siebie.. wolę oglądać u innych.. nie wiem jaka to odmiana .. ale kwitną raz, potem przerwa i dopiero przed zimą do mrozów.... za długo jest brzydko ... a i zimą do niczego... nie za bardzo mam gdzie je przeniesć....

A to Pomponella.. róże śliczne, ale jako cały krzak mi sie nie podoba, ale to na wsiowej rabacie, wiec nie przeszkadza

Tak w różach kwiaty się podobają, ale krzaki już nie... może dlatego każdy pokazuje tylko kwiaty, a prawie nikt nie pokazuje całych krzewów.

pomponella na wsiowej !!! ... Anek damę na wieś posłałaś ... piękna jest ... mam na liście chciejstw ... jak Nieletniej wyprawka we wrześniu będzie łaskawa to będę miała ...

zgadzam się w kwestii krzaków ... to się w różach nie specjalnie naturze udało ale jakoś im siem to wybacza ... ... tak samo jak się wybacza czasami pieknym kobietom niedoskonałości charakteru ... choć gdzieś na końcu ścieżki to drugie ważniejsze ...

kupiłam wydanie specjalne jednego miesięcznika a w nim tylko o różach ... doktoryzuję siem już drugi tydzień ))) ... bo ja im wszystko wybaczam ... to jakaś taka fascynacja z dzieciństwa ...

krzaki pokazuje czasami Safoya ... ma młode i wyglądają ok ...
Konstancja30 17:04, 25 lip 2013

Joaska napisał(a)

Aniu ale miałam nadrabiania.......
no muszę to napisać... po porstu muszę ...te "cosie" kulo-epsilo-fantazjo kształtne to mi przypominaja kobiecy biust
Oj konweniuje mnie bardzo twoja nowa rabata i kulkowe ukladanki koło klonu ... taka kulkowana rabata mogła by byc piękna
Pozdrawiam

teraz i ja w tym biust zobaczyłam ... wcześniej widziałam tylko, że przed i po stanowi znaczną różnice ... jednak cięcie w kształt jakikolwiek dodaje ogrodowi elegancji i jest wizytówką dbania ... ... sliczne
Mala_Mi 19:28, 25 lip 2013

Anna_g - hibiskusa (ketmię) mam od 2009 roku. W pierwszych dwóch latach była cięta... przez psa... biegał i łamał młode gałązki.... ale sie zawzięła i psu sie nie dała.... Swoje przeszła wiec ja już jej nożyczkami masakrować nie będę I tak sobie rośnie, gdyby miała bardziej słoneczne stanowisko byłaby ładniejsza, a tak wciepana w cień Ale i tak już obcięłam w tym roku jałowca bo ją zasłaniał. Wiec ma jaśniej

Kindzia - miałam rozebrać na części pierwsze gierczusiowe donice.... największa - czerwona pelaśka, kocanka (co się w google oszukałam nazwy ) o żółto-zielonych liściach, trawka Pony tails,
Średnia donica - czerwona pelaśka, biała surfinia (to chyba surfinie???) , trawka, i seledynowo żółte coś... koleus???
Mała donica - czerwona pelaśka , kocanka i surfinia fioletowo-granatowa.

Zadanie odrobiłam..... Ciekawe ile sie pomyliłam..
Mala_Mi 19:30, 25 lip 2013

Konstancja -

Anek damę na wieś posłałaś

Ogłaszam to za hasło dnia, a może nawet i miesiąca....

A rabata .. będę śpiewać .. "Miała fajny biust"
Mala_Mi 19:41, 25 lip 2013

Coś dziś popstykałam... nie pamiętam co pokazywałam, wiec jak sie powtarzam to wybaczyć... mam prawo mieć sklerozę..

Kindzia 19:41, 25 lip 2013

Że wiesz wszystko co masz wsadzone w tych donicach...zaimponowałaś mi...cholewcia jak Wy zapamiętujecie te wszystkie nazwy...mózg nieustannie na taką okoliczność ćwiczony, czy co???
Mala_Mi 19:43, 25 lip 2013

Hortusia Star Biust.... miała fajny biust, la, la, la, la..
z dala

I z bliska

A tu dwie.... bo była trzecia ale wyeksmitowana