Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:43, 24 lip 2013

Tak, ale 2 mce na różnych koloniach... hmm... jak byłam mała to był 1 wyjazd taki, a tak siedzieliśmy z babcią, no i do kuzynostwa do Krakowa się jechało
Moi biorą Młodą na wakacje - jak sami wyjeżdżają, może to też jakaś opcja dla Twoich Rodziców?
Bo w Warszawie siedzieć.. hmm, chyba żadna przyjemność chyba że dla młodzieży już.

Jakoś trzeba radzić... jak będzie szkoła to dopiero będą jaja, mnóstwo świąt, nawet jeśli czerwone w kalendarzu 2 dni są w tygodniu, dzieciaki mają cały tydzień wolny...plus okresy kiedy inne klasy mają egzaminy itp - ile urlopu trzeba mieć? A Dziadkowie daleko.. ech.
Co dopiero z kilkorgiem dzieci w różnym wieku... moja sąsiadka to rozumiem - 3 dzieci, ale jest przedszkolanką na pół etatu, więc całe wakacje ma wolne... (chyba bym oszalała

pozdrawiam!
Margarete 15:48, 24 lip 2013

Witaj Karola,
tego dnia o który pytałas bede juz wyjezdzac na urlop....a o co chodzi ?
GabiK 15:53, 24 lip 2013

Moja mama nie jeździ na urlopy, a tata nie nadaje się na opiekuna. On jest dobry do zabawy na chwilę, do pomocy jak trzeba, ale bawić się z dziećmi nie umie i nie ma cierpliwości. Na urlop to on jedzie z żoną do sanatorium, to małej nie wezmą. U mnie jest ten problem, że moi rodzice są dość starzy. Późno mnie mieli, ja też się nie spieszyłam i tak efekt. Moje koleżanki oddają dzieci do 60-letnich dziadków, co mają siłę, a tata zaraz 74 kończy. I tak trzyma się super, ale to nie wiek na latanie za super żywym dzieckiem.
popcorn 16:04, 24 lip 2013

kurcze odpisałam i nie widzę posta.. może jeszcze się pojawi?
popcorn 16:07, 24 lip 2013

Małgosiu, idę do Ciebie
Gabrysiu, no, moi Rodzice zdecydowanie młodsi, no i są daleko, więc 2 tyg w roku z wnuczką bardzo chętnie. Teściowie starsi, nadal pracują, ale też przygarną wnuczkę na te 2 tygodnie... super sytuacja, bo inaczej rzeczywiście chyba opiekunka... hmm...

fajrant! wracamy do domu, 40 minut jeśli nie będzie korków..
popcorn 20:55, 24 lip 2013

Podlałam warzywnik, róże i nową rabatę, plus całość od wschodu. Zebrałam resztę bobu zza płotu, małe wiaderko, zaraz obejrzymy jakiś film z M i będę łuskać
Odchwaściłam trochę rabatę frontową. przesadziłam 2 miskanty zabiedzone, zarośnięte.. może gdy będą miały więcej miejsca lepiej będą rosły

miłego wieczoru!
Anita1978 21:05, 24 lip 2013

popcarol napisał(a)
Podlałam warzywnik, róże i nową rabatę, plus całość od wschodu. Zebrałam resztę bobu zza płotu, małe wiaderko, zaraz obejrzymy jakiś film z M i będę łuskać
Odchwaściłam trochę rabatę frontową. przesadziłam 2 miskanty zabiedzone, zarośnięte.. może gdy będą miały więcej miejsca lepiej będą rosły

miłego wieczoru!

Też muszę się wziąć za rabatę przy ulicy,mbo wstyd, może w piątek...taka jak u Danusi przydałaby się ...
Anita1978 21:05, 24 lip 2013

popcarol napisał(a)

miłego wieczoru!

A w telewizji dzisiaj mecz
GabiK 21:10, 24 lip 2013

Karola, a ty ten bób obierasz ze skórki surowy? Szybko idzie?
Madzenka 23:08, 24 lip 2013

O dylematach dzieciwo-wkacyjnych poczytałam . Ah jak pomyslę, że mialam dziadków na emeryturze z obu stron do dyspozycji w tym samym mieście. Nawet nie wiedzialam że może być z tym taki problem.