Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:10, 02 wrz 2017

Do góry
ogród ujął mnie delikatnością i zwiewnością. No i donicami jak wiesz . Fajnie, że jeszcze sporo chciejstw się w niego zmieści

podziwiam Waszą pomysłowość i umiejętności, dzięki którym powstał chociażby ten śliczny murek. A róże w nim są genialne - kolor kwiatu śliczny, perłowy i jeszcze te błyszczące liście
Mój ogródek 20:10, 02 wrz 2017

Do góry
Dzisiejszy zachód słońca, nie mogłam się napatrzeć
Na żywo wygląda przepieknie.

Przerwa na kawę... 20:09, 02 wrz 2017

Do góry
Na koniec moje zakupy. Dużo tego nie było bo jakoś nie było za bardzo z czego wybierać. 2 róże (miałam ochotę na jeszcze jedną ale się nie udało kupić). Tu ładna sadzonka Heidi Klum zamiast tej co mam marnizny. Oraz pięknie pachnącacHonore de Balzac. Do tego 2 sztuki turzycy ceglastej, I krzewuszka Wings of Fire.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:06, 02 wrz 2017

Do góry
Aniu wreszcie dotarłam ze zdjęciami

jeszcze raz buziaki Ci ślę, tym razem już ze znacznie większej odległości . To cudowne jechać na drugi koniec Polski i poznać kogoś takiego kochanego jak Ty

twierdziłaś, że nie jesteś fotogeniczna i nie mogę się z Tobą w tej kwestii zgodzić moja droga
Moja działka na Dębowym Lesie 20:05, 02 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Ciekawa roślina Czy on pachnie?

Pozdrawiam

Eukomis czyli lilia grzywiasta. Niestety nie pachnie.
Mam 2 odmiany eukomisa.I te cebulki ją mam chyba z 5, czy 6 lat.Wykopuję , do piwnicy z innymi znowu na wiosnę na rabaty
O tak , galtonie górą już kwitną.I też pójdą spać.
Dziś popołudniu ukopałam ci kilka liliowców.Uf,,, W poniedziałek rano wyślę

Floksy - troszkę pousuwałam te przekwitnięte .I już łądniej wy7glądają
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:03, 02 wrz 2017

Do góry
Iza padało całą noc i dzień zalało mi piwnicę, ogród wygląda fatalnie, kwiaty połamane, prawie leżą na ziemi, mam dość tej pogody Nelly się nie poddaje i inne powojniki
Ogród wśród pól i wiatrów 20:02, 02 wrz 2017

Do góry
Kaska napisał(a)
Jolka od dawna masz Larissę? Zadowolona jesteś?
Mam ją w koszyku na jesienne zamówienie i myślę nad nią.

Kasia, długo mam larissę. Chyba ze 4 lata już. No i sęk w tym, że od ubiegłego roku jestem mniej z niej zadowolona. Nie wiem .. może trzeba jej zrobić jakieś konkretniejsze nawożenie, może już gleba się wyjałowiła. Na jesień mam zamiar dać tam konkretną dawkę obornika, no i zobaczymy.

Ogólnie słabo kwitła w tym roku. Wprawdzie na wiosnę ma setki pąków, ale duża część z nich opada, nim zdąży zakwitnąć. Już kiedyś ktoś mi tu napisał, że taki jej urok. Powtórne kwitnienie też bez rewelacji. Nie wiem, czy zdecydowałabym się na nią po raz drugi ...

Macham kwiatkiem

Moja bajka 20:02, 02 wrz 2017

Do góry

w warzywniku pysznią się nie tylko warzywa, ale też złociste kwiecie

o, tu nas jeszcze nie było
Moja działka na Dębowym Lesie 20:00, 02 wrz 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
hej Aneczko piękny masz ogród! Magia barw I chyba całkiem spory ten ogród ... na nude coś mi się wydaje nie narzekasz macham cieplutko z przyjemnością będę zaglądać

Witaj!
Hmmm ten ma prawie 7 arów.A za siatka mammy dokupione 16 arów.Ale tam jeszcze krzaczory i dużo pracy Moje dynie , cukinie i drzewka owocowe i trochę warzywnika tam mam.
Jaka nuda,,, ja się z czasem nie wyrabiam..A już książka do czytania czeka....I jeszcze poczeka do jutra..
Jestem zadowolona ,że dzisiaj zrobiłam wszystko co zaplanowałam.
Pozdrawiam i zapraszam częściej

dalie

Moja bajka 19:58, 02 wrz 2017

Do góry

za nami hortensje smoczyska - wielkie i piękne

a o te fajowe donice, o których pisałam wcześniej
Przerwa na kawę... 19:56, 02 wrz 2017

Do góry

To były nieliczne drzewa, które utkwiły mi w pamięci. Ogromne były i cudne.
Przerwa na kawę... 19:53, 02 wrz 2017

Do góry
A przepraszam - jeszcze 2 roślinki bardzo ciekawie wyglądały

I krzaczek wyprowadzony na drzewo - Clerodendrum - pachnące kwiaty.
Moja bajka 19:52, 02 wrz 2017

Do góry
a Ci nic tylko kawę piją

fajne zakola

no i my, a za nami bogaty warzywnik
Ogród wśród pól i wiatrów 19:51, 02 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Ma żwirek i to sporo, i mam jeszcze duży skalniak.
Ha ha dobre, to idźmy ku nowszym epokom
Lariski piękne ,takie czyściutkie i takie obfite

Daria - dziś wykorzystałam ponownie odkurzacz
Tym razem w parę minut ściągnęłam pół worka opadłych liści goji. Tak ją mączniak zaatakował, że tragedia!! Liście całe w białym nalocie, żółkną i opadają. Nie wiem co robić więc przynajmniej usunęłam co mogłam. Narzekam na goję cały czas w tym sezonie. Najpierw myślałam, że w ogóle nie zakwitnie. Zakwitła w końcu, zawiązała owoce, ale nie wiem czy zdążą dojrzeć. Chyba faktycznie przez te przymrozki wiosenne tak się opóźniła w rozwoju. No a teraz na domiar złego obsypana jak jakimś białym pudrem. Chemia nie wchodzi w grę, nie wiem czy zdołam go opanować

A larrisę faktycznie wyplewiłam parę dni temu, co widać obecnie po moich rękach. Cała jestem podrapana A ona wcale nie taka obfita. Zawodzi mnie w tym roku.

Pozdrawiam
Moje małe wielkie marzenie 19:50, 02 wrz 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie dopiero zaczyna różowieć, kolor jedt zależny od temperatury, slonca
Tutaj z tamtego roku z września

Pięknie wygląda z rozchodnikiem.
Moja bajka 19:48, 02 wrz 2017

Do góry
No i wróciliśmy z wakacyjnych wojaży . Było świetnie i w środę smuta złapałam, że wakacje się kończą, ale dobrze być w domku. Szczególnie po 11 godzinach jazdy (dwa razy stanie w korkach bo wypadki).

Mieliśmy możliwość odwiedzenia dwóch cudownych ogrodniczek i Ich pięknych ogrodów - Anię - Mój ogród czyli Skandynawia po Krzyżacku i Ewcię - Do raju daleko - u Ewy.
To zaczynamy od Malborka

ogród zwiewny i bardzo delikatny - tak odbieram ogród Ani. Jest śliczny, ma fajne smaczki i pozostawia jeszcze wiele możliwości, a to takie fajne .

Ania i em wszystko robią sami - ten świetny murek także . Śliczne są rosnące w nim różyczki - takie perłowe i listki mają błyszczące, świetne.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:48, 02 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A u mnie dziś mży od rana i ciężko coś robić w ogrodzie bo zaraz plecy mokre. Ale popadało w nocy porządnie i ogród trochę odżył.

Przed godziną przyszłam do domu .Wszystko zrobiłam co było w planach.
Nawet poletko po ogórkach uprzątnięte i sałatę i koperek jeszcze wysiałam i ciasto zrobiłam .
Ufff.Od rana..I wreszcie usiadłam.Rano było słonko, potem przyszły chmurki..Ale deszczu nie było.
Z krótkim rękawem dało się pracować w ogrodzie.
Ciekawa jestem czy deszczyk przyjdzie do mnie ,Trochę tylko polałam w ogrodzie i doniczkowe.Może popada

Galtonia
Na Łowieckiej 19:47, 02 wrz 2017

Do góry
inag napisał(a)

Nasion u mnie pod dostatkiem. Nie ma problemu. Te najwyższe kłosy już się sypią więc są gotowe
Dzięki Ilonka☺widzisz dobrze że zajrzałaś ☺
Chcesz może takie kwiatuszki?TRudbekia Sherry Brandy
foto zabiorę jak zobaczysz
Malutki pod lasem 19:46, 02 wrz 2017

Do góry
Wzięłam się dziś w końcu na rabatę, którą mam w planach już z rok, kształt wyznaczony i na dziś zdjęta 1/3 darni, posadzona w końcu pissardi, którą kupiłam w biedrze wiosną 2016, przetrwała w warzywniaku zadołowana, kolejnej zimy już nie miałam zamiaru jej dołować Wsadziłam też jedną choinę jeddeloh - Makusiu zobacz
Do wsadzenia jeszcze dwie i trzy berberysy, wszystko będzie uzupełnione bordowymi rozchodnikami

Ewolucja rabaty

A taki mam na nią widok jak wychodzę z salonu na taras
Ogród z wilkiem zamkn. 19:45, 02 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

z tymi chciejstwami to też coś za coś ( na obiad naleśniki lub frytki na okrągło
przepraszam za dołowanie (tulki ) a ja podziwiam jak sama tyle sadzonek stworzyłaś
Z moją dietą bezglutenową byłoby ciężko na naleśnikach jechać ale i tak monotematycznie mam przez lato. Czasu szkoda na stanie przy garach

i odgapiłam troszkę od ciebie ,tylko u mnie tak fajnie nie wyszło porozrzucane roślinki w przedogródku
chciałam stipę jeszcze dodać ,ale nie ma już jak myślisz ,jest lepiej ....
dodałam rozchodniki ,jeżówkę (po 5 były ,szkoda było nie wziąść i beatlesy zabrane z vanilkowej

z dalsza

Frontową fajnie skomponowałaś, podobuje mie się
A te kosodrzewinki miałaś tam już czy przegapiłam sadzenie ??
Znając siebie to bym je posadziła w dwurzędzie z przemieszczeniem ale nie żebym Ci roboty dodawać chciała, tak też jest świetnie Jeśli Ci się podoba to nie ruszaj !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies