Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 20:05, 02 wrz 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ciekawa roślina Czy on pachnie?

Pozdrawiam

Eukomis czyli lilia grzywiasta. Niestety nie pachnie.
Mam 2 odmiany eukomisa.I te cebulki ją mam chyba z 5, czy 6 lat.Wykopuję , do piwnicy z innymi znowu na wiosnę na rabaty
O tak , galtonie górą już kwitną.I też pójdą spać.
Dziś popołudniu ukopałam ci kilka liliowców.Uf,,, W poniedziałek rano wyślę

Floksy - troszkę pousuwałam te przekwitnięte .I już łądniej wy7glądają
anabuko1 13:31, 03 wrz 2017

U mnie pada, siąpi, przewywa,Nostaligiczna niedziela.Dobrze,że wczoraj było ładnie i dało się popracować.
hostki wciąż cieszą
anabuko1 07:22, 04 wrz 2017

Popołudnie miałam wczoraj bez deszczu.Ale w nocy już padało i teraz pada.Jak nie padało, to nie padało X czasu.Teraz zanosi się ,że popada dłużej.

mieczyki i inne
anek 14:12, 04 wrz 2017

Witaj Aniu!
Aż trudno uwierzyć,że twoja działka nie była przy kupnie niczym obsadzona.A teraz masz dużo, pięknych roślin. Ja pierwsze co zrobiłam to powzdychałam do twoich floksów, śliczne i coleusy jakie dorodne, ja tez już sobie zbieram koleusy, kiedyś na taras będą jak znalazł. Miło spacerować po ogrodzie z mojego rodzinnego województwa. Akurat w Chemie nie mam nikogo, ale w Tomaszowie ,Hrubieszowie tak.
SlonecznyOgrod 15:34, 04 wrz 2017

Hostki Twoje podziwiam, bo niezłą kolekcję masz i nawet kwitną jeszcze
yolka 18:21, 04 wrz 2017

Hosty masz bardzo ładne, a ten kwitnący na czerwono z kulkami żółtymi to kto? Nasiona wydaje?
anabuko1 21:05, 04 wrz 2017

anek napisał(a)
Witaj Aniu!
Aż trudno uwierzyć,że twoja działka nie była przy kupnie niczym obsadzona.A teraz masz dużo, pięknych roślin. Ja pierwsze co zrobiłam to powzdychałam do twoich floksów, śliczne i coleusy jakie dorodne, ja tez już sobie zbieram koleusy, kiedyś na taras będą jak znalazł. Miło spacerować po ogrodzie z mojego rodzinnego województwa. Akurat w Chemie nie mam nikogo, ale w Tomaszowie ,Hrubieszowie tak.

Moja działka, to była żywa łąka z trawami po pas.
Ale dało się zrobić ją coś do ogrodu przypominającego
Przez lata, rokrocznie ileś roślin tylko się dokupuje i dokupuję..Nawet , gdy juz ogród jest zrobiony.Tak człowiek sobie myśli, jeszcze i wciąż notorycznie jakieś nowe roślinki wpadają w oko, rączki i do ogrodu
Floksy też lubię.Kilka nowych jest, co jeszcze nie kwitły.
Masz rację teraz już można i trzeba myśleć o nowych koleusach na nowy sezon.Ja już szczepki z tych co mam robię
O,,, pochodzisz z lubelskiego ?? A wiesz,Ja mieszkam w Chełmie.Ale działkę mam 20 km od miasta w stronę Hrubieszowa.

Ta róża jest NN- jest cudna.Duży i piękny kwiat,Jest ze mną od początku.Chyba ok, 10 lat już.

Hortensja Pinky Winky jeszcze małe i marna.Nic,ożen a drugi rok będzie piękniejsza
anabuko1 21:09, 04 wrz 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hostki Twoje podziwiam, bo niezłą kolekcję masz i nawet kwitną jeszcze

Już mam 90 odmian host. I może jeszcze się powiększyć.Ale jak teren będzie uporządkowany i będzie jakieś miejsce do nasadzeń.A nie badyle i krzaczki i ziele.

Thuja – Żywotnik olbrzymi Whipcord- dredzik taka ją nazywam

A to, co to za hortka może być ???

anabuko1 21:15, 04 wrz 2017

yolka napisał(a)
Hosty masz bardzo ładne, a ten kwitnący na czerwono z kulkami żółtymi to kto? Nasiona wydaje?

Rożne są hosty.Ale w większości są ładne, ba piękne
Czy chodziło ci o Gailardię ??Kwirnie prawie przez całe lato.Jak juz jest większa kępka.A te pomponiki , to pełno nasionek.A co chcesz ??

Misz- masz ogrodowy

i inne

Gocha 23:24, 04 wrz 2017

Aniu jakie Ty masz cały czas piękne hosty. Moje pozjadane przez ślimaki. I ile masz kwitnących roślin- pewnie mnóstwo pracy z nimi. Prześliczne dalie, floksy czy mieczyki. Buziaki