Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:14, 01 wrz 2017

mamy wrzesień. Działaj jeszcze dzień upalny, letni .
Jak dobrze w tych promieniach ciepła się zanurzyć. A czy to ostanie takie grzanie słoneczka :?
Dni tak szybko uciekają, że nie uchronnie wchodzimy w jesień,chłody i mało kolorów w ogrodzie.
Chciałoby by się takiej złotej polskiej jesieni zanim zamkniemy kolejny sezon

U mnie jeszcze upał i ciepły wieczór.ale ten chłód przyjdzie i do mnie.Nic jutro mam zaplanowane posadzenie tulipanów, czosnków nowych ( bo już z nowe nakupiłam.Jeżówka nowa jeszcze w doniczce.ale najpierw przymiarki zrobię.Wrzosy też mam nowe do posadzenia.. liliowców trochę muszę podzielić. przesadzić .Zerwać maliny, pomidorki..Posiać sałatę.itp.

Coleusik jeden

Dalie

Dzielżan

katel 22:37, 01 wrz 2017

Budleje mam chyba takie jak Twoje , uwielbiam ich zapach i te stada motyli
kerii 23:28, 01 wrz 2017

Jesień faktycznie nadchodzi dużymi krokami ale czy mało kolorów? U Ciebie tego nie widać nadal pięknie kolorowo.

Ja na jutro też mam plany ogrodowe tylko nie wiem czy mi ich deszcz nie pokrzyżuje, na działce nie byłam już ze trzy tygodnie i ciekawa jestem co tam słychać czy moje nowe jeżówki i trawka się przyjęły, czy hortki w końcu zakwitły no i dereń do obrania na pewno już dojrzał.

Mam nadzieję, że prognozy się nie spełnią na dzisiaj też deszcz zapowiadali a było ciepło i słonecznie
anabuko1 09:46, 02 wrz 2017

katel napisał(a)
Budleje mam chyba takie jak Twoje , uwielbiam ich zapach i te stada motyli

Kasiu, i mi wydaje się ,że mamy takie same budjeje .Mam te dwie i mi wystarczy.
Ja też je lubię.A motylki i owady buszują jeszcze po rożnych roślinach.Fajne widoczki
Hibiskusy
anabuko1 10:28, 02 wrz 2017

kerii napisał(a)
Jesień faktycznie nadchodzi dużymi krokami ale czy mało kolorów? U Ciebie tego nie widać nadal pięknie kolorowo.

Ja na jutro też mam plany ogrodowe tylko nie wiem czy mi ich deszcz nie pokrzyżuje, na działce nie byłam już ze trzy tygodnie i ciekawa jestem co tam słychać czy moje nowe jeżówki i trawka się przyjęły, czy hortki w końcu zakwitły no i dereń do obrania na pewno już dojrzał.

Mam nadzieję, że prognozy się nie spełnią na dzisiaj też deszcz zapowiadali a było ciepło i słonecznie

Jeszcze jest sporo kolorów.ale , będzie ich ubywać niebawem.Jesień już nie jest taka bogata jak wiosna czy lato.A może mi się coś wydaje ?

U mnie już nie jest upalne.Ciepło,Słonko świeci.Pogoda idealna na prace ogrodowe.Zaraz zmykam właśnie opielić pomidorki, oberwać je.Malinki do zerwania też czekają, i jeżynki .Ukopać kilka liliowców i floksów do podziału.
Posadzić czosnki, iryski sporo tulipanków. Jeżówka i wrzosy tez czekają w doniczkach .
A potem sprzątanie itp...Jutro już chyba zrobię ciasto i chlebek,Bo chyba nie wyrobię się dzisiaj jeszcze i z tym.

mieczyki i inne

Eukomis
Margerytka40 11:03, 02 wrz 2017

A u mnie dziś mży od rana i ciężko coś robić w ogrodzie bo zaraz plecy mokre. Ale popadało w nocy porządnie i ogród trochę odżył.
beata_m 12:35, 02 wrz 2017

hej Aneczko piękny masz ogród! Magia barw I chyba całkiem spory ten ogród ... na nude coś mi się wydaje nie narzekasz macham cieplutko z przyjemnością będę zaglądać
Radziu2013 18:39, 02 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)

Eukomis

Ciekawa roślina Czy on pachnie?

Pozdrawiam
anabuko1 19:48, 02 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
A u mnie dziś mży od rana i ciężko coś robić w ogrodzie bo zaraz plecy mokre. Ale popadało w nocy porządnie i ogród trochę odżył.

Przed godziną przyszłam do domu .Wszystko zrobiłam co było w planach.
Nawet poletko po ogórkach uprzątnięte i sałatę i koperek jeszcze wysiałam i ciasto zrobiłam .
Ufff.Od rana..I wreszcie usiadłam.Rano było słonko, potem przyszły chmurki..Ale deszczu nie było.
Z krótkim rękawem dało się pracować w ogrodzie.
Ciekawa jestem czy deszczyk przyjdzie do mnie ,Trochę tylko polałam w ogrodzie i doniczkowe.Może popada

Galtonia
anabuko1 20:00, 02 wrz 2017

beata_m napisał(a)
hej Aneczko piękny masz ogród! Magia barw I chyba całkiem spory ten ogród ... na nude coś mi się wydaje nie narzekasz macham cieplutko z przyjemnością będę zaglądać

Witaj!
Hmmm ten ma prawie 7 arów.A za siatka mammy dokupione 16 arów.Ale tam jeszcze krzaczory i dużo pracy Moje dynie , cukinie i drzewka owocowe i trochę warzywnika tam mam.
Jaka nuda,,, ja się z czasem nie wyrabiam..A już książka do czytania czeka....I jeszcze poczeka do jutra..
Jestem zadowolona ,że dzisiaj zrobiłam wszystko co zaplanowałam.
Pozdrawiam i zapraszam częściej

dalie