Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiaty we włosach 10:25, 01 wrz 2017

Do góry
Witajcie
Dorotka z Czubajkowego Ogrodu ostatnio kupiłam wrzosy, żurawki, robię nową rabatę pod żarnowcem, dziś pada, jak się wypogodzi to trzasnę fotkę.

Ola koniec , wakacje się skończyły i lato się kończy. ubolewam z tego powodu

Na koniec lata jeszcze wspominki

sztorm nad morzem

druga część Polski

i inne zakątki

Ogród z wilkiem zamkn. 10:21, 01 wrz 2017

Do góry
Wstępna przymiarka ,zanim palenisko z kostek przełożę może być tu ? dzięki za rady

Droga do spełnienia 10:15, 01 wrz 2017

Do góry
rozchodnik dla Kasi
black beauty
i mój ulubiony zestaw
Z Pszenicznej ... 10:15, 01 wrz 2017

Do góry
Chippendale - jestem ciekawa ile urośnie w przyszłym roku

Ogród z łezką II 10:13, 01 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

O zonk...pewnie gdzieś mam, ale nie na tym komputerze teraz...mogę Ci dzisiaj zrobić świeże...chcesz? Wysokość chcesz zobaczyć, czy pokrój krzaka...czy co?

Naszukałam się, miałam nadzieję, że wkleiłam jakieś zdjęcie, że ją później całą widać...ale nie znalazłam. Tu masz zdjęcie z 11 czerwca

Kasia a jesteś pewna że to Chippendale ?? Budowa kwiatu nie pasuje mi do moich. zaraz wstawię zdjęcia moich z lipca
Problemy z tujami 10:09, 01 wrz 2017

Do góry
Zerknijcie na jedną z moich tuji, trochę zaczyna mnie niepokoić. Ta dziura na dole jest po wycięciu jednej z odnóg. Zrobiła się cała brązowa to wyciąłem.

Jak zadziałać aby uratować to drzewko?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:55, 01 wrz 2017

Do góry
Jak ma 50 cm ta róża to na pewno nie jest to Isabella Rossellini. Zresztą już Ci pisałam, że za mało płatków ma ten Twój kwiat. IR jest upakowana płatkami, na ścisk prawie...to zdjęcie z niedzieli

Ogród Małej Mi 2017 09:54, 01 wrz 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, czy to już nałóg? Narzekasz od wiosny, chyba ci w krew weszło! A tu trzeba się cieszyć, że się żyje, wnuki rosną, dach nad głową jest, i w zamrażarce coś się uchowało. Do nas należy dzisiaj. Jutro wszak niepewne!

Pozdrawiam serdecznie, zieleń to piękny kolor! Zieleń to życie!

Na poprawę humoru wrzucam Twoje jeżówki!

Może to już ten wiek, że jak się rano wstanie i nie ponarzeka na zdrowie to oznacza tylko jedno

Dają czadu jeżówki.. lubię je .. i zimą fajne takie zasuszone. Co prawda dla Ciebie to już nie ma znaczenie, ale w przydomowych ogrodach ma i to duże
Rok równicy w rabacie jeżówkowej Jeżówki to moje siewki pozbierane w 2016

I rok później..

Ogród z uśmiechem 09:36, 01 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Obiecałam cos jakis czas temu Że pokażę próbkę mojego malunkowego hobby. Pamietajcie, że to amatorszczyzna ale dla mnie świetny relaks. Jutro usunę zdjęcia.

Nic nie usówaj! Cudne są i dowiedziałam się, że łączy nas dużo więcej niż miłość do roślin akwarelkę widzę i co jeszcze? Masz talent w palukach i w sercu
Ogród z łezką II 09:32, 01 wrz 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Kasiu, masz zdjecia tego swojego chippendala ?

O zonk...pewnie gdzieś mam, ale nie na tym komputerze teraz...mogę Ci dzisiaj zrobić świeże...chcesz? Wysokość chcesz zobaczyć, czy pokrój krzaka...czy co?

Naszukałam się, miałam nadzieję, że wkleiłam jakieś zdjęcie, że ją później całą widać...ale nie znalazłam. Tu masz zdjęcie z 11 czerwca

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:31, 01 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)
wczorajszy zachód słońca zostawiam

Cudownie.Piękne ujęcie!
Wzgórze chaosu 09:29, 01 wrz 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
jałowców nie lubię ale dzięki za przestrogę jak gdzies w okolicy znajdziesz fajne brzozy to daj znać...doorenbos albo Fascination...

co pod brzozami planujesz? tylko jukki?

Na razie tylko jukki, może siwe hosty albo jakaś trawka też w zimnym odcieniu... Po wizycie u Kapiasów doceniłam moc iglaków w odciemniach zimnych: szarych, niebieskawych... Fajnie komponują się z bielą.

Białych sani nie planuję Ale stały się inspiracją do połączenia takich właśnie kolorów. Mam obok dwa srebrne świerki. I trzeci przerobiony na "niwak" a raczej dopiero jego zaczątek Pod nim bardzo kolorowe wrzosy. Wysadzę je na moje wrzosowisko, gdzie po zimie straciłam 18 dorodnych wrzosów. Pod niwak pójdzie 16 sztuk tylko białych. waham się jedynie nad kolorem liści, czy szara smutna zieleń czy bardziej jaskrawa żółtawa?
Ogród z wilkiem zamkn. 09:22, 01 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

W prawym górnym ,czyli tam ,gdzie Limki ?

Czy bliżej skalniaka ? ( tu przejeżdżam kosiarką )
Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi
Mam co robić najpierw robię ,później przerabiam i tak w kółko

Ale Ty masz przestrzeń i widoki. Super.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:16, 01 wrz 2017

Do góry

Wczoraj odnalazłam Twój wątek, ogrom wykonanej pracy! Podziwiem cię za zapał do rozmnażania, przesadzania... Co to za hortensja? Chyba długo już i nie przebarwia się. Piękny ogród!!!
Ogród z wilkiem zamkn. 09:09, 01 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi

Tak - tam gdzie limki. Zrobiłabym tam placyk żwirowy i rabatkę, która go będzie lekko zasłaniała.

Ja z kolei, jak mam coś poradzić przez internet, to bez planu nie bardzo potrafię.

Ale żeby nie było - rabatki też przerabiam i poprawiam, bo roślin ciągle się uczę. Tu mi plan nie pomaga
Ogród z łezką II 09:04, 01 wrz 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
I z ogrodu Alinki

I z jęzorem

Za te z Alinkowego szczególne dzięki, nawet śladu nie miałam, że tam byłam znowu
Ogród z łezką II 09:03, 01 wrz 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Ogród z innego aparatu

Kasieńka na tarasie

Opuściłaś mnie, to siedzę samotna
Ogród z łezką II 09:02, 01 wrz 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Kilka zdjęć wstawię. Na życzenie

HELOŁ - odwracamy się

Ooo, dzięki Nawet Grzesiu się załapał
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:53, 01 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Sierpień 2017

To chyba to info o wolnym rośnięciu cisów to jakaś legenda jest...
Ogród z wilkiem zamkn. 08:49, 01 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć, wpadłam przelotem.

W sprawie ogniska popieram Mrokasię: zrobić placyk w prawym górnym rogu przy rabatach. Ognisko kwalifikuje się jako wypoczynek, więc powinno być w części wypoczynkowej, a nie użytkowej. A przy skrzyniach jest już ciasno.

Domek ogrodnika i kompostownik najwygodniej jest mieć przy warzywniku, ale jeśli masz robić garaż, to można do niego przykleić składzik na narzędzia - zaoszczędza się miejsce.

Ps. Pamiętasz jak w maju sugerowałam, żebyś zaczęła od zrobienia planu działki? Gdybyś posłuchała rady, zaoszczędziłabyś sobie roboty z przerabianiem linii rabaty i przenoszeniem skrzyni>

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies