Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 17:11, 19 wrz 2017

Wczoraj poszalałam z zakupami w sklepie internetowym. Tym razem sucholuby i zadarniacze. Plus kilka roślinek niezwykłej urody (przynajmniej na zdjęciu), którym nie mogłam, no, naprawdę nie mogłam nie ulec.
sylwia_slomc... 17:12, 19 wrz 2017

marba napisał(a)
Wczoraj poszalałam z zakupami w sklepie internetowym. Tym razem sucholuby i zadarniacze. Plus kilka roślinek niezwykłej urody (przynajmniej na zdjęciu), którym nie mogłam, no, naprawdę nie mogłam nie ulec.

Skąd ja to znam, też się zawsze na coś skuszę
danuta_szwajcer 17:28, 19 wrz 2017

Pokaż albo napisz co kupiłas? Masz jakis sprawdzony sklep internetowy bo może też bym skorzystała Basiu mam tego derenia, kupiłam jedną sadzonke bo też pamiętam drogi był, mam go trzeci sezon i nawet rośnie Zrobie zdjecia jak będzie pogoda, bo znowu pada
marba 17:29, 19 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Skąd ja to znam, też się zawsze na coś skuszę

Najbardziej uległa jestem właśnie w sklepach ogrodniczych.
marba 18:18, 19 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Pokaż albo napisz co kupiłas? Masz jakis sprawdzony sklep internetowy bo może też bym skorzystała Basiu mam tego derenia, kupiłam jedną sadzonke bo też pamiętam drogi był, mam go trzeci sezon i nawet rośnie Zrobie zdjecia jak będzie pogoda, bo znowu pada[/quote

Danusiu, kupuję w różnych sklepach internetowych, mam też jeden od którego zawsze zaczynam, jak czegoś nie mają to wtedy szukam w innych. Nie wiem, czy tu można pisać o konkretnych sklepach, czy to nie jest jakaś zabroniona reklama, więc napiszę Ci na priv. A kupiłam żagwiny, skalnice, floksy szydlaste w różnych kolorach, macierzanki, mydlnice i różne takie nadające się na skalniak. Oprócz tego parę liliowców i traw. Tyle tego było, że nie pamiętam wszystkich. Jak przyjdą to się pochwalę.
A ten dereń kanadyjski to szybko się rozrasta?
danuta_szwajcer 19:13, 19 wrz 2017

marba napisał(a)

W pierwszym roku mało ale teraz juz nawet rośnie, ale jest ładny, jak bede miec czas to poszukam moze zdjecia ale to bedzie problem bo ja robie w sezonie po 10tys. zdjęc To super zakupy zrobiłas, u nas tez dużo na targu można kupić a najbardziej lubie od takich osób z własnego ogródka bo to są zdrowe roślinki ale w tym roku z tą nogą to mam problem
marba 19:44, 19 wrz 2017

Szkoda, że nie mam w pobliżu takiego targu.
marba 22:42, 19 wrz 2017

Znalazłam dziś u siebie takie grzybki. Rosły na słońcu i prawie na piachu. Nie bardzo znam się na grzybach, czy to mogą być kanie? Nie mam na kim wypróbować.
pestka56 10:23, 20 wrz 2017

Jak dla mnie zbyt okrągłe / kuliste te kapelusze. Kanie nawet male maja parasolki zlozone lub mniej lub bardziej otwarte i na czubku zciemnienie
Przeczytaj
http://www.gazetalubuska.pl/strefa-agro/rosliny/a/muchomor-sromotnikowy-i-kania-roznice-jak-odroznic-muchomora-i-kanie,999027/
marba 10:32, 20 wrz 2017

Kasiu, dziękuję.