Ewa a wiesz że ciągle myślę o tobie i jaśminie?nie wiem czy ci pokazywałam jaśmin w innej postaci.....pierwszy rośnie u mnie w donicach jest głównie zimozielony i na końcach ma kwiatuszki które nie pachną mocno ale ładnie wygląda...w każdej donicy są dwie sztuki a sadzonki bardzo tanie polecam....drugi też jest śliczny i można go formować w żywopłot tak jak na zdjęciu...ten ma kilka lat i rośnie we Włoszech
Uporządkowałam dzisiaj grządkę z truskawkami. Ścięłam stare liście. Musiałam uważać, żeby nie uszkodzić "serca", czyli miejsca z którego wyrastają młode listki.
Uporządkowałam róże. Ścięłam wszystkie kwitnące pędy do miejsca z 5 listkami. Deszcz wygonił mnie do domu.
imperata cylindryczna i berberys Bagatelle oraz jeden z najstarszych miskantów ML
Hortensje pod zachodnią ścianą. W zeszłym roku szałwie były jeszcze widoczne. Trzeba je przesadzić.
Zapomniałam o hortensji Kyushu, tzn. nie podlewałam jej i nie nawoziłam. Dobrze, że sobie o niej przypomniałam. Może urośnie. W tym miejscu przyda sie jasny akcent. Pierwsza o jesieni zaczęła przypominać aronia. U mnie wszystko najwcześniej.
Reniu, teraz dopiero jak zobaczyłam plan ogródka i Twoją wizytówkę, to widzę, że faktycznie ogródek jest niezbyt duży, ale za to dobrze rozplanowany
Wszystko w nim masz i kącik wypoczynkowy i warzywnik i szklarenkę i nie musisz kosić trawnika
Na wizytówce dostrzegłam taką roślinę, czy o kłosowiec?
Umbra piękna, lawenda też... ale dla mnie numerem jeden na tej rabacie są Grazielle. Ja zrobiłam drugie podejście do nich, choć małe sadzonki przyszły. ciekawe co z nich będzie.
Dziękuję za miłe słowa. Ja lubię wchodzić na inne różane wątki Ciebie też czasami odwiedzam
Z Petticoat też nie jestem zadowolona, podobają mi się jej kwiaty, ale wygląd krzaczka pozostawia wiele do życzenia, miała to być rabatówka a strzeliła ogromym biczem ponad metr. Do tego jest mega mega kolczasta. Po kwitnieniu skróciłam do 60 cm, zobaczymy co z tego wyniknie.
Aspirynę mam ze cztery sezony, sporo podrosła, ale lubię ją ponieważ cała jest w kwiatach ładnie trzyma fason. Mam tam 3 krzaczki.
Artemis ma 3 sezon jest świetna mam 5 krzaczków