Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Katkak 01:49, 02 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, a gdzie ty podróżujesz?
Wracasz do domu?

Tak Iwonko, wracamy ze Stegny.
Iwk4 01:52, 02 wrz 2017

Widzisz, byłaś u Anusi i Ewy. Szkoda, ze w wakacje byłam z doskoku w domu, bo mogłyśmy się spotkać.
Katkak 02:26, 02 wrz 2017

Mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja .
Luki 11:40, 02 wrz 2017

Iwonko tak przeglądałem zdjęcia dłuższą chwilkę i na prawdę jestem pod wrażeniem jak wszystko świetnie się komponuje, dobrze współgra i sądzę, że na żywo jest tak samo bo pokazywałaś całość ogrodu w trakcie prac itd. do tego dokładnie znam rozkład ogrodu i łatwo jest to sobie wyobrazić.
Pomijam, że każda nowa zmianą wychodzi tylko na dobre
_Martini_ 21:29, 02 wrz 2017

Iwonko, przychodzę zapytać czy zdecydowałaś się na ten powojnik na rynnie? Bo ja się na takie rozwiązanie zdecydowałam i będę szukać teraz odpowiedniej podpory. Byłam na tej stronie zielonyfront.pl ale tam nie znalazłam takiej, chociaż oferta sklepu jest ciekawa względem innych rozwiązań na rabacie
Iwk4 00:41, 05 wrz 2017

Luki, do ideału daleka droga. Ale z dotychczasowych działań jestem zadowolona. Dziś patrzyłam, jak bukszpanowe sadzonki nabierają masy. Pora posadzić na miejsce stałe.
Zrobiłam kilka fotek, zostały w aparacie. Zabrakło czasu. Dziś dziennik elektroniczny miał pierwszeństwo

Martynko, u mnie długo się realizują pomysły.
Mieliśmy inne wydatki i zgodziłam się z M, że wydatki na ogród za jakiś czas... Więc nawet nie wspominałam o powojniku. Ani o podporach...
Może w przyszłym sezonie...
Ewa777 09:22, 05 wrz 2017

Zmiany w naszych ogrodach są po prostu wpisane w rozkład U mnie tę ciągle pomysły na "coś" nowego Będę przerabiać kolejną rabatkę
Anitka 18:19, 05 wrz 2017

Iwonko, udało mi się z kilkoma przerwami przebrnąć przez twój wątek. Ogromne zmiany poczyniliście w ogrodzie i widzę, że to nie koniec. Super masz skomponowane rabaty, wszystko się fajnie przenika i uzupełnia. Spójnie, bujnie, i zwiewnie. I wszystko takie wypielęgnowane. Twój ogród wydaje się większy, bo bardzo się zmieniają rabaty w zależności od pory roku i miałam wrażenie, że to oglądam kolejną rabatę. Fajna jest u ciebie ta zmienność w ogrodzie.
Dziękuje za zestawienie hortensji. Bardzo przydatne, na pewno wykorzystam przy najbliższych zakupach
Iwk4 00:19, 06 wrz 2017

Ewa777 napisał(a)
Zmiany w naszych ogrodach są po prostu wpisane w rozkład U mnie tę ciągle pomysły na "coś" nowego Będę przerabiać kolejną rabatkę

Ewcia, w wolnej chwili wpadnę sprawdzić, co zmieniasz ...
Zmiany są konieczne. Czasem coś zbyt mocno się rozrośnie, inna roślinka nie pasuje, ćwiczymy naszą wytrwałość w nie-przesadzaniu, hi, hi

Na tej rabacie miałam stipę. Zachwycałam się nią.
Wrzesień 2015

Rok później stipa późno zakwitła, jakaś niewydarzona była, żurawki zmarzły, część traw też, coś trzeba było zmienić .. powiększyłam dywan z trzmieliny ...
Wrzesień 2016

W tym roku postanowiłam posadzić coś bardziej trwałego - molinię. Za rok wracam do stipy. To nie jest lepszy efekt Przy okazji widać, jak buk ładnie nabrał masy. M twierdzi, ze nie rośnie

Iwk4 00:24, 06 wrz 2017

Anitka napisał(a)
Iwonko, udało mi się z kilkoma przerwami przebrnąć przez twój wątek. Ogromne zmiany poczyniliście w ogrodzie i widzę, że to nie koniec. Super masz skomponowane rabaty, wszystko się fajnie przenika i uzupełnia. Spójnie, bujnie, i zwiewnie. I wszystko takie wypielęgnowane. Twój ogród wydaje się większy, bo bardzo się zmieniają rabaty w zależności od pory roku i miałam wrażenie, że to oglądam kolejną rabatę. Fajna jest u ciebie ta zmienność w ogrodzie.
Dziękuje za zestawienie hortensji. Bardzo przydatne, na pewno wykorzystam przy najbliższych zakupach

Anitko, Nadal twierdzę, że Polar Bear trzyma najlepiej zwartość, biel, Phantom już się przebarwia i jest rzadszy
Phantom

Polar Bear