Iwonko tak przeglądałem zdjęcia dłuższą chwilkę i na prawdę jestem pod wrażeniem jak wszystko świetnie się komponuje, dobrze współgra i sądzę, że na żywo jest tak samo bo pokazywałaś całość ogrodu w trakcie prac itd. do tego dokładnie znam rozkład ogrodu i łatwo jest to sobie wyobrazić.
Pomijam, że każda nowa zmianą wychodzi tylko na dobre
Iwonko, przychodzę zapytać czy zdecydowałaś się na ten powojnik na rynnie? Bo ja się na takie rozwiązanie zdecydowałam i będę szukać teraz odpowiedniej podpory. Byłam na tej stronie zielonyfront.pl ale tam nie znalazłam takiej, chociaż oferta sklepu jest ciekawa względem innych rozwiązań na rabacie
Luki, do ideału daleka droga. Ale z dotychczasowych działań jestem zadowolona. Dziś patrzyłam, jak bukszpanowe sadzonki nabierają masy. Pora posadzić na miejsce stałe.
Zrobiłam kilka fotek, zostały w aparacie. Zabrakło czasu. Dziś dziennik elektroniczny miał pierwszeństwo
Martynko, u mnie długo się realizują pomysły.
Mieliśmy inne wydatki i zgodziłam się z M, że wydatki na ogród za jakiś czas... Więc nawet nie wspominałam o powojniku. Ani o podporach...
Może w przyszłym sezonie...
Iwonko, udało mi się z kilkoma przerwami przebrnąć przez twój wątek. Ogromne zmiany poczyniliście w ogrodzie i widzę, że to nie koniec. Super masz skomponowane rabaty, wszystko się fajnie przenika i uzupełnia. Spójnie, bujnie, i zwiewnie. I wszystko takie wypielęgnowane. Twój ogród wydaje się większy, bo bardzo się zmieniają rabaty w zależności od pory roku i miałam wrażenie, że to oglądam kolejną rabatę. Fajna jest u ciebie ta zmienność w ogrodzie.
Dziękuje za zestawienie hortensji. Bardzo przydatne, na pewno wykorzystam przy najbliższych zakupach
Ewcia, w wolnej chwili wpadnę sprawdzić, co zmieniasz ...
Zmiany są konieczne. Czasem coś zbyt mocno się rozrośnie, inna roślinka nie pasuje, ćwiczymy naszą wytrwałość w nie-przesadzaniu, hi, hi
Na tej rabacie miałam stipę. Zachwycałam się nią.
Wrzesień 2015
Rok później stipa późno zakwitła, jakaś niewydarzona była, żurawki zmarzły, część traw też, coś trzeba było zmienić .. powiększyłam dywan z trzmieliny ...
Wrzesień 2016
W tym roku postanowiłam posadzić coś bardziej trwałego - molinię. Za rok wracam do stipy. To nie jest lepszy efekt Przy okazji widać, jak buk ładnie nabrał masy. M twierdzi, ze nie rośnie