Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:38, 05 wrz 2017

jolanka napisał(a)
1000 buziaków na 1000 stron

A zdjęcia damy i rycerza świetne

Dziękuję

Taka pamiątka z przymrużeniem oka
Kindzia 09:39, 05 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasia - millenium minęło.
Foty piękne, takie miłosne.

A minęło nie pierwsze już i mam nadzieję, że nie ostatnie

Widzę, że takie z zaskoczenia Małgoś też nam cyknęła
Kindzia 09:46, 05 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Sunny Skay - piękna też ją mam kwitnie na okrągło do mrozów ma ładny delikatny zapach.
Kronenburg - ma dwie od wiosny już kwitną - piękne, zdrowe róże. Kiedyś miałam na osiedlu musiał ją pies obsikać bo zmarniała.

A co się stało z różą "barkarola", to ma grzyby? Pryskaj ją na okrągło co 2 tygodnie i podlewaj od grzybów - Topsin jest dobry. Miedzianem pierwszy oprysk wiosną.
Ja też tak cierpiałam z jedna różą ciągle chorowała, w zeszłym roku zaczęłam pryskać co 2 tygodnie na zmianę od wiosny i w tym roku mimo, że rok jest mokry to róże u mnie trzymają się dobrze. Jedynie deszcz im nie służy bo pąki nasiąknięte i zaczynają gnić.
U nas często pada nie ma suszy.

Moja w tym roku nie jest taka obfita. Najbardziej obficie z żółtych to mi jednak Caramella i Teasin Georgia kwitną w tym roku. Lubię żółte

Też Kronenburg lubię, chociaż to wyjątek u mnie, nie przepadam za kontrastowymi barwami w jednym kwiatku różanym. Ona tak ma, ale mam do niej sentyment

Mam czarną plamistość, a ta ogolona miała mączniaka rzekomego. Pryskałam dwa razy : w czerwcu i teraz niedawno. Nie będę pryskać co dwa tygodnie...
Kindzia 09:48, 05 wrz 2017

gierczusia napisał(a)
Kindziula tałzen strzelił , a ja zaš w liesu ??? ...ajjjjj..przepraszam buziole i gratulacje i wytrwania na kolejne tysiaki
Ale zdjęcie damy i rycerza powaliło mnię na cycki..sorry..inaczej się nie da tego powiedzieć jako Ty seksi w tej blond weli ;.... aaaa....... Rysio chybe tego samego zdania sądząc po minie
Ściskam Was mooocno oboje

Gierczuś...jak Cię nie kochać???

Różne kolory już na głowie miałam, ale myślę, że blondu by mi nie wybaczył...

My Ciebie też, tyle, że nie mocno
Margarete 16:23, 05 wrz 2017

Gratulacje z okazji 1000 stron....ale się ogród zmienił przez ten czas - o rany
A ilu fajnych, nowych ludzi poznałaś, ile przyjaźni nawiązałaś i znajomości, ile życzliwych wpisów dostałaś, ile ciekawych miejsc na żywo i wirtualnie zobaczyłaś....
Jak to wszystko cieszy

Warto czasem spojrzeć wstecz przy takiej jubileuszowej okazji
Buziaki z załącznikiem - moja Lady Emma Hamilton (w lipcu tak wyglądała - teraz gorzej się ma)
lojalna_ 17:31, 05 wrz 2017

Myślałam że widziałam wszystkie fotki a jednak nie Gierczusia zwróciła moja uwagę na romantico.

Nooo świetnie było )))
danuta_szwajcer 18:21, 05 wrz 2017

Kasiu nieustanna miłośc, drugą młodośc przeżywacie Piękne zdjęcia Pozdrawiam
ElzbietaFranka 22:09, 05 wrz 2017

Kasiu róża upstrzona kwiatami to NN, ale się dowiem jak się nazywa. Byłam dzisiaj w sklepie w którym ją kupowałam odpowiedzieli że nie bedą jej mieć tej jesieni. Szkółka która dostarczała im te róże miała duży problem bo im wszystko zmarzło i dopiero w tym roku nasadzili i wiosną przyszłego roku będą mieli.

Więc trzeba czekać. Jeszcze będę szperała po necie jak zobaczę taką samą to sprawdzę nazwę.
mirkaka 07:42, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Jestem pewna na 100%. To dziwna róża. Ma kwiaty morelowe, różowe jednocześnie. Bywa, że ma kwiat w części różowy, a w części morelowy, pokazywałam nawet kiedyś. Pachnie

To na 100% jest Charls Austin a nie Chippendale.
Kasiu pięknie wypielęgnowany czyściutki ogród o tej porze, u mnie jakoś już brak napędu, ciągle pada..
Kindzia 08:43, 06 wrz 2017

Margarete napisał(a)
Gratulacje z okazji 1000 stron....ale się ogród zmienił przez ten czas - o rany
A ilu fajnych, nowych ludzi poznałaś, ile przyjaźni nawiązałaś i znajomości, ile życzliwych wpisów dostałaś, ile ciekawych miejsc na żywo i wirtualnie zobaczyłaś....
Jak to wszystko cieszy

Warto czasem spojrzeć wstecz przy takiej jubileuszowej okazji
Buziaki z załącznikiem - moja Lady Emma Hamilton (w lipcu tak wyglądała - teraz gorzej się ma)

Dziękuję Małgosiu
O tak, ogród się zmieniał do tej pory dość dynamicznie Teraz już spokojniej będzie, chociaż mam plan na jeszcze jedno malutkie nowe miejsce

Życie mi się bardzo zmieniło dzięki forum...tutaj tak łatwo było mi znaleźć podobnie zakręconych i otwartych ludzi

Twoja Lady piękna, faktycznie podobna trochę do L.of Shalott, liście ma tylko zupełnie inne.