Powojnik bylinowy Casandra jest czysto niebieski i kwitnie już w pierwszym sezonie obficie.
W połowie lipca ma pąki.
Koniec lipca.
23.08.17 Na tym zdjęciu widać jak fioletowy jest kłosowiec w porównaniu do powojnika.
I z niedzieli 03.09.17
Osobiście bardzo mi nie pasuje to towarzystwo. Coś muszę przesadzić.
Lata świetlne temu jechałyśmy z koleżankami windą. Wraz z nami jechał jakiś starszy pan. Przysłuchiwał się naszej rozmowie i w pewnym momencie stwierdził, że z pewnością jesteśmy z Wrocławia. Bezbłędnie trafił, więc zdziwione wielce zapytałyśmy o podstawy. Pan oznajmił, że w naszym słowniku nie znalazł żadnych regionalizmów, a taka sytuacja jest typowa dla Wrocławia.
Nie znane było mi pojęcie mimozy polskiej. Wciąż jest okazja uczyć się czegoś nowego.
Mój pan ojciec pochodził z Warszawy. Wciąż mnie męczył pytaniami o gieografię i gieometrię, a w niedzielę jadaliśmy schaboszczaki.
Mojemu sadźcowi wciąż daleko do urody Twojego. A barbula zaczęła się niebieszczyć.
Witam co to za klon? Czy on osiaga taka wysokosc? Szukam klona ktiry bedzie mial 1m - 2m max wysokosci ten tyle ma ale kosztuje 1tys.... szukam kupic mlody okaz
W Kamiennym mokro, zimno i chwastowo. Chociaż jak wyglądam teraz za okno, to widzę, że chmury przepuszczają nieśmiało promyki słonka.
Na pocieszenie poczyniłam sobie bukiecik.
Zostawiam Wszystkim odwiedzającym
Dobrze że wczoraj zajrzałam na działkę, bo dzisiaj ze względu na opady ciągłe byłoby to niemożliwe. A że było dość późno prawie wszystkie fotki z fleszem.
Niezawodne na początku września zimowity
Po wcześniejszych opadach języczki pomarańczowe nabrały wigoru
Pomimo ulew to pierwszy raz moje hortensje nie są połamane i zaczynam się zastanawiać czy to może dlatego, że też pierwszy raz nic ich nie wiązałam ani nie podpierałam z powodu kontuzji. Może nalezy im dać spokój?
Wstepnie bedzie to 16 lub 17.
wczoraj posadziłam dwa nowe rozchodnikio ciemnych lisciach, w innym miejscu mam też taki co na czewono kwitnie i bardzo mi się podoba muszę go rozmnożyc
Magical Candle co w tym roku possdziłam na nowej rabacie bardzo ładnie zakwitła a Grandiflora to ona?? Piękny duży pokrój krzewu jest i sztywne pędy.
to ciekawe ze rosliny wybieraja nas ))) u mnie miejsce idealne wybrane przypadkowo maja słonce od rana do 15 tej . w tym roku w lipcu sierpniu zastrajkowały chyba za goraco było ale w zesszlym roku cały czas kwitły ))
uwiadu w tym roku nie miałam tylko miałam jednego w donicy na trasie i w tydzien go nie było ale juz odbił.
Powojnik to Maria CSkłodowska pieknie zaczynaja tak limonkowo kwitnac w pąku , potem sa białe buziolki
Olu czy turzyca Evergold ma paski? Dziś w szkółce wreszczie spotkałam tę odmianę, ale wszyskie miały środki żółte bądź lekko białe z zieloną obwódką. Jakieś takie pstrokate były
Gratulacje z okazji 1000 stron....ale się ogród zmienił przez ten czas - o rany
A ilu fajnych, nowych ludzi poznałaś, ile przyjaźni nawiązałaś i znajomości, ile życzliwych wpisów dostałaś, ile ciekawych miejsc na żywo i wirtualnie zobaczyłaś....
Jak to wszystko cieszy
Warto czasem spojrzeć wstecz przy takiej jubileuszowej okazji
Buziaki z załącznikiem - moja Lady Emma Hamilton (w lipcu tak wyglądała - teraz gorzej się ma)