Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:27, 05 wrz 2017

marba napisał(a)
Cudne te wrzosy, Danusiu!

Dziękuje Basiu, dużo w innych miejscach mi tej zimy wymroziło ale w planie mam dosadzic bo bardzo je lubie
danuta_szwajcer 16:47, 05 wrz 2017

Urszulla napisał(a)

Jestem chętna. Daj znać.

Pamietasz chodziło o zadarnienie miejsca pod drzewem. Teraz wiesz co lepiej tam rośnie

Wrzosowisko pod domem zawsze mi się podobało. Wrzosy mają chyba optymalne warunki że takie piękne .

Wstepnie bedzie to 16 lub 17.
wczoraj posadziłam dwa nowe rozchodnikio ciemnych lisciach, w innym miejscu mam też taki co na czewono kwitnie i bardzo mi się podoba muszę go rozmnożyc
Magical Candle co w tym roku possdziłam na nowej rabacie bardzo ładnie zakwitła a Grandiflora to ona?? Piękny duży pokrój krzewu jest i sztywne pędy.
danuta_szwajcer 16:51, 05 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
W połowie września? Może się uda, nie wiem jeszcze, bo Ciocia Gosia coś tam kombinuje, to nie mogę napisać, że na pewno. Potem mamy Marcysię na prawie tydzień, to nie będzie jak. Zobaczymy co się wykluje Danusiu.

Dla Ciebie tych floksów nie oznaczyłam...jak już przyjechaliśmy to przekwitły, w przyszłym roku dopiero

Jakos sie dogadamy Tez potem mam wnusie znowu chyba obie. Spoko dla mnie z floksami ja i tak z powodu tej kontuzji to nic nie zdziałam nowego w ogrodzie. Teraz to juz ktorys dzien fachowcow od komina mam i znowu przymusowe "wiezienie" Ponuro i zimno Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:04, 05 wrz 2017

Pomimo ulew to pierwszy raz moje hortensje nie są połamane i zaczynam się zastanawiać czy to może dlatego, że też pierwszy raz nic ich nie wiązałam ani nie podpierałam z powodu kontuzji. Może nalezy im dać spokój?

danuta_szwajcer 17:12, 05 wrz 2017

lojalna_ 17:14, 05 wrz 2017

Cudne fotki . Odetka Ci kwitnie drugi raz? Ja mojej nie scielam i nie ruszyła
danuta_szwajcer 17:34, 05 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Cudne fotki . Odetka Ci kwitnie drugi raz? Ja mojej nie scielam i nie ruszyła

Nie kwitnie, też nie sciełam, może myslisz o białym wrzosie?
ElzbietaFranka 23:16, 05 wrz 2017

Oj Danusia coś pięknego. Muszę ci powiedzieć, że nigdy hortek nie wiązałam. Zawsze rosły na luzie. Moje mają ok. 5 lat zdążyły nabrać "mięśni" i nie pokładają się jak nie ma deszczu jedynie nisko kwitnące, ale strzepnę i się podnoszą.

Na jednym zdj masz taki biały powojnik kupiłam taki w tym roku ale jeszcze tarza się po ziemi daje mu spokój, wiosną przytnę i małą drabinkę i puszczę na jałowiec niech się na nim tarza.
Masz długo tego powojnika, pokaż go jak w całości wygląda.
ElzbietaFranka 23:18, 05 wrz 2017

Jeszcze patrzę na te Twoje wrzosy ale jakie wypasione takie duże kępy.
Obcinasz je na wiosnę? Jak one się tak rozrosły co to za odmiana jak znasz to pisz bo bardzo ładne sama bym takich nasadziła jeszcze.
danuta_szwajcer 02:01, 06 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Oj Danusia coś pięknego. Muszę ci powiedzieć, że nigdy hortek nie wiązałam. Zawsze rosły na luzie. Moje mają ok. 5 lat zdążyły nabrać "mięśni" i nie pokładają się jak nie ma deszczu jedynie nisko kwitnące, ale strzepnę i się podnoszą.

Na jednym zdj masz taki biały powojnik kupiłam taki w tym roku ale jeszcze tarza się po ziemi daje mu spokój, wiosną przytnę i małą drabinkę i puszczę na jałowiec niech się na nim tarza.
Masz długo tego powojnika, pokaż go jak w całości wygląda.

W tym roku nawet nie strzepuje i się podnoszą same Jedynie "polarki" mi się wyginają najbardziej ale nie mam tu ich zdjęc. Co do powojnika to może już go mam trzy lata, mój M czasami z koncem lata z markietu mi takie biedne roslinki po przecenach znosi, posadziłam z myslą, że będzie po świerkach się piął, w tym roku wystrzelił, ma kilka metrów i mam go na hortensjach, rózach co wymarzły i dopiero teraz wyrosły i zakwitły. Nie wiem czy uda mi się zdjęcia zrobić całosci bo nie obejme go nawet. Jak się wypogodzi to zrobie