Dlaczego ja do Ciebie nie weszłam wcześniej Właśnie ukatrupiłam Zamiokulkasa , a one by mi bardzo pasowały - takie strzeliste. Musze zobaczyć- może jeszcze dostanę.
Witam serdecznie. Stricta, drugi rok tak wyglądają cały czas, gleba IV b, piaszczysto ilasta , nawadnianie w/g potrzeb, nawożenie oszczędne, pH 4,8. Czemu żółknie, 15 sztuk, większość wygląda tak lub podobnie?
Toszko, odkopałam dzisiaj trochę korzenie i nic niepokojącego nie zauważyłam. Żadnych robali, ziemia wydaje mi się wilgotna. Zrobiłam trochę zdjęć. Może dojrzysz co się dzieje.
Dziękuję, rodki rosną na górce i muszę pilnować wilgotności, ale mam nadzieję doczekać tak dużych jak Bogdziowe.
Bluszcz mam od samego początku ogrodu i wymarzły tylko aurea, reszta trzyma się niezawodnie.
Bez świeżo wsadzony, ale jak będzie tak szybko przyrastał to szybciutko da tę dużą plamę
kocimiętka jak zawsze piękna i niezawodna:
I pomyśleć, że przeszło mi przez głowę by pozbyć się krzewuszek:
otwór na dole częściowo przysłonięty liściem - widać dno dziupli - pan (w rękawiczkach by zapachu nie zostawić) zaczął wyciągać od spodu ten ptasi materacyk a tu hokus pokus zaczęły wyskakiwać młode sikorki - 4 albo 5. Okazało się, że już latać nieco potrafią i mam nadzieję że żaden kot ich nie upoluje