Krzewów mam ponad 80 Renia ma o wiele więcej, u mnie kłopot jest z miejscem a agapant może ma za dużą donicę one lubią ciasnotę, a może źle przechowywałaś zimą? wszystkie zimujące odmiany z liśćmi należy zimować w jasnym, chłodnym miejscu, w temperaturze od 5 do 10°C. Podlewać oszczędnie — tylko tyle, ile jest niezbędne, aby nie uschły.Moje mają piękne liście ale jak na razie nie widzę też pąków pozdrówka
Lubisz Chippendales ? Ja też bardzo Mam go za namową naszej Kasi Luizy która właśnie kilka postów wcześniej opisała jaki Armagedon jej burza w Dominika w ogrodzie zrobiła - a to rzut beretem ode mnie,.. kawałek za moim lasem....nie do uwierzenia....u mnie ok a u niej...eh.
Zapisane to co napisałaś - że Giardina ostatnia...jakoś nie chce mi się w to wierzyć Kasiu
Alicja dla Ciebie instrukcja robienia sadzonek zielonych z derenia i nie tylko☺
Ucinamy sadzonkę Ok 15 cm.zostawiamy jedną parę liści oczywiście skracamy o połowę. (tak samo można robić sadzonki z hortensji w czerwcu)Stawiamy w cieniu i pilnujemy wilgotności.Ja zraszałam liście rano i wieczorem i delikatnie podlewałam.