Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania z Zielonego Wzgórza

Ania z Zielonego Wzgórza

AniazZielone... 21:41, 23 sie 2017

Wykopałam cebulę, niestety pogoda jej nie służy.

Zrobiłam porządek z nagietkami, żeby nic się nie zmarnowało będzie ocet nagietkowy

Dzisiaj pojawił się pierwszy kwiat. Clematis "Jan Paweł 2"

AniazZielone... 21:53, 23 sie 2017

Gosiu, a miałam nadzieję, że to nie chwasty, jutro wyrwę
W prawym dolnym rogu to lobelia bylinowa, a bliżej hibiskusa jest druga, tylko, że ma czerwone kwiatki i zielone łodygi.

Moniko, dziękuję, mnie też się podobają. Teraz przy tej deszczowej pogodzie szybciej przekwitają kwiaty, i częściej trzeba je obierać. Ostatnio z tego największego zebrałam 300 kwiatów.
Też się doczekasz swoich, teraz wszystko jest opóźnione. U mnie dopiero niedawno zaczęły kwitnąć
AniazZielone... 21:09, 24 sie 2017

Dzisiaj zrobiliśmy sobie wypad na grzyby. U nas w lesie sucho, więc pojechaliśmy dalej. Dużo nie nazbieraliśmy, ale zawsze coś
Nasze zbiory

Ten okaz był największy, rósł sobie w norze, tak więc nawet ślimaki go nie wypatrzyły, a ja tak

Wyszły cztery nieduże słoiczki i sosik mniam mniammmm
AniazZielone... 21:28, 24 sie 2017

W końcu pokażę moje sobotnie zakupy
Jeżówki od lewej.
Golden skipper (po 2 dniach zorientowałam się, że już ją mam, ale to nieszkodzi, Coconut lime, Cheyenne spirit.

Figa dla męża, barbula i dzielżan

Figi zbliżenie

Kupiłam też Perowskią Lacey blue, ale to już wklejałam zdjęcie. Zapomniałam jeszcze o ostróżce, jutro zrobię zdjęcie.
AniazZielone... 21:38, 24 sie 2017

W tym roku zakwitły wszystkie trzy kolory kwiatów hibiskusa naraz. Super to wygląda, wszystko na jednym krzaczku

Rudbekia z budleją.

Na wiosnę wysiałam mieszankę roślin i wyrósł taki drobny kwiatuszek podobny do bratka. Niestety niewiem co to. Mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasionka
AniazZielone... 21:43, 24 sie 2017

Aminek od Gosi

Dostałam też od niej taki fioletowy kwiatuszek, jeszcze zostały na nim 2 kwiatki, więc je sfotografowałam, niewiem co to, znowu

Makao_J 21:52, 24 sie 2017

Grzyby?? Ależ zazdraszczam grzybobrania.
beata_m 22:21, 24 sie 2017

hej Aneczko ależ Ty cuda masz u siebie w ogrodzie pięknie i kwietnie ... cudnie kolorowo! Mnie koloru w moim ogrodzie brakuje ale z czasem mam nadzieję, że to się zmieni
grzybki mniam
AniazZielone... 22:59, 24 sie 2017

Witaj Aniu, fajnie było pochodzić po lesie, nawet z małym marudą, który ugrzązł w strumyku Za to miał zajęcie i tak bardzo nie marudził. Wybierz się na grzybki, dla mnie to drugi sposób na odstresowanie po ogródku

Beatko, gdzie Ty u mnie cuda widzisz? Gdzie ja nie spojrzę to bałagan albo chwasty Lubię kwiaty, jak kupiliśmy działkę, to tylko kiścień był kwitnącą rośliną, potem to zmieniłam, jest więcej kwitnących roślin.
Grzybki rzeczywiście były mniam
patrycja 09:48, 25 sie 2017

Grzybki mniam, pyszota
U mnie w okolicznych lasach słabo z grzybami