Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:42, 08 lip 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Witaj Aguś! Witajcie dziewczyny! Marzenko, Lira i Agnieszko
Długo mnie nie było to fakt Z premedytacją nie wchodziłam na internet, żeby nabrać trochę dystansu i odpocząć od codzienności. Przemierzałam na rowerze malownicze zakątki Danii, po raz kolejny, ale tym razem bez ogonka w postaci dzieci, a za to w wyśmienitym towarzystwie wspaniałych przyjaciół. Tylko 9 dni, ale za to były to jedne z najlepszych naszych wakacji.
Nie wiem, jak ogarnę zaległości na Ogrodowisku. Po kilkunastu godzinach jazdy z powrotem dziś już spadam do łóżeczka, ale jutro wrócę do Was z nowymi fotkami pełnymi pięknych inspiracji z podróży.
Mój ogród zarósł straszliwie, wygląda fatalnie, tak więc czeka mnie mnóstwo pracy.;

Pozdrawiam serdecznie

Z wielką ochotą obejrzę zdjęcia
Ogrodniczki tak mają, że po urlopie na ogród narzekają
Ogród w skali mikro :) 22:39, 08 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Małgosiu .. Każde 3 grosze , a nawet 5 groszy jest miłe widziane ..

. Spojrzalam do Ciebie i rzeczywiście ten Twój klonik to maleństwo ńie jest .. Tylko ,że ja nie wiem ,czy to ten sam.. Bo tych odmian w szkółce było z 6 ...

Perukowiec odpada , bo on jest nisko już bardzo szeroki no i na dodatek lubi sucho a u mnie glina jak pański byk .... Nie mam gdzie wcisnąć tego klona, jak będzie za wielki to teź chlastnę a jak zmarnieje to kupię co innego.. Ale u mnie wiele roślin naprawdę słabiutko rośnie i tym się pocieszam ... Matko , jak to głupio brzmi
Co do ceny tych limonkowych żurawek .. To chyba niejasno napisałam.. Były po 8 zł , ale za kupione 4 szt dostawało się piątą sztukę gratis ... Tak to było... A jak Ci bardzo zależy , to pisz do kogoś z okolic Bielska , niech Ci wyśle

Dzięki za głos rozsądku ... Buziole

Elu ty go nie chlastaj (tego klona) tylko jak podrośnie to go wygniesz ala bonzaj
Jesli masz glinę to nie rokuję mu długiego życia... Ja już 5 w glinie uśmierciłam...
Jesli bdziesz sadzić to zrób mu na dnie drenaź (ze żwirku, keramzytu) i posadź go na lekkiej górce aby korzenie nie stały mu w wodzie. Na górce tzn. Trochę wyżej niż poziom rabaty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:30, 08 lip 2013

Do góry
Irenko miałam te brązowe carexy przesadzić..... A Ty takie piekne zdjęcia pokazujesz.... Czy możesz jeszcze inne inspiracje z brązowymi trawami pokazać?
Ogród Tosi 21:59, 08 lip 2013

Do góry
Tosiu dla Ciebie zdjęcia. Przyjrzyj się zielonym tasmom na pniu.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=12#post_8
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 08 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Marzenko,
a co to masz takie wysokie z bordowymi główkami w oddali (za różami),
bo mi się to coś podoba

Żurawki podkreśliły urodę róż
się mi podoba na 102.

Ula to pysznogłówki ze zdjęcia wcześniej Zakochałam się w nich u ASC i gdy je dzisiaj zobaczyłam musiały być moje
Jeszcze poluję na jeżówki w takim kolorze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:58, 08 lip 2013

Do góry
Prostowanie trzmieliny dla Tosi

Pień w wielu miejscach taśma rzepową przyciśnięty do podpórki, stopniowo tasma rzepowa coraz mocniej ściska, bo pieniek się prostuje.

Ponieważ odchyla się w prawo połączyłam je sznurkiem... Jutro mocniej je podwiążę ...

Jutro strzyżenie cisa w tle
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 08 lip 2013

Do góry
Sadziec i szaławia wypełnią dziurę, która powstała po wyrzuceniu sosny, która pola ryżowego nie może znieść od trzech lat i systematycznie łysiała.... Jutro powstanie ta rabata, bo jeszcze myslę nad nią....

A jakie lawendy były.......
a obok ostróżek przeszłam obojętnie.... nie kofamy się.... tzn ja je kofam a one mnie nie.....
i lilia posadzona w zielonej wodzie.... nie wiem czy z niej coś będzie....ale grzybienie dopiero w czwartek....

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:54, 08 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Jula ja kupuję w sześciopaku lawendę o wdzięcznej nazwie "viva" - ziemię mieszam pół na pół z piaskiem a na spód daję drenaż z kamieni (keramzytu ... z kamieniami ) ... i od kiedy mnie Madżenka douczyła pasę ją czasami dolomitem ... szczerze pisząc to dopiero od czasów papu z dolomitem oszalała ...
w tym roku prawie jej nie cięłam bo była ładna po zimie ... no i ta zima z kołderką ze śniegu pewnie też pomogła ...

A Ty wiesz, że mnie Marzenka poleciła ją podwyższyć podsypać drenaż i dosypać piachu i dolomitu....i dostała, ale za późno się za to wzięłam, bo przy okazji zobaczyłam, że ona ma przędziorka.....oprysk był, ale czy to ją uratuje?....nie zmienia to faktu, że dokupić muszę....jedną na pewno do okrywowych dosadzę, bo uwielbiam takie zestawienia....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 08 lip 2013

Do góry
Danusia sprowokowała..... że rabatka koło tarasu mdła i dzisiaj rewolucja. Żurawki georgia peach oraz pysznogłówki doszły a citronelki idą w inne miejsce

Szarawo już było i żurawki jeszcze małe...ale będzie pięknie... Ah Danusia to ma gust. Moje róże nabrały innego koloru Zachwycałam się dzisiaj tą rabatką, a za miesiąc bedę się na nią ciągle gapić
Danusiu wielkie dzięki Pysznogłówki jeszcze nie wsadzone , bo czekam na opinię ASC. Ale brakowało mi II piętra na tej rabacie i są
Z kazdej strony zrobiłam fotkę :0

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 08 lip 2013

Do góry
Ania ASC Ty mi proszę szybko powiedz czy one się mocno rozrosną i czy długo kwitną. Czy ślimaki je lubią i inne takie o tych kwiatkach
piękne som

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:46, 08 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ja się czaję na lawendę z Aldika, w ubiegłym roku była....ale czy to szerokolistna......no skądeż mam wiedzić jeżeli moja nie chce wcale kwitnąć, a to co ma na łodyżkach, wcale Twojej nie przypomina....jak dasz radę to ja chętnie na sadzonki siem piszę...chyba, że wcześniej coś u siebie dostanę...
....wracam do zdjęć....

Jula ja kupuję w sześciopaku lawendę o wdzięcznej nazwie "viva" - ziemię mieszam pół na pół z piaskiem a na spód daję drenaż z kamieni (keramzytu ... z kamieniami ) ... i od kiedy mnie Madżenka douczyła pasę ją czasami dolomitem ... szczerze pisząc to dopiero od czasów papu z dolomitem oszalała ...
w tym roku prawie jej nie cięłam bo była ładna po zimie ... no i ta zima z kołderką ze śniegu pewnie też pomogła ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 08 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
hmmmmmmm ... juz się ucieszyłam, że nauczyłaś siem pisać po ludzku i na żurawkę mówisz zurawka a nie ob... coś ... a tu najpierw żurawka a potem o coś ... Madżenka ja u Agi sobie laur załozyłam i myslałam, że fiem co ty nakupowałaś ale już chyba nie fiem ... )))))))))))))

Iza ale ja literówek narobiłam... tak się spieszyłam wykupiłam wszystkie żurawki obsidian
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:43, 08 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza moja szerokolistna w tym roku...

Madżenka, Jesteś niemożliwa z tym swoim ogrodem .... idę się fochać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:21, 08 lip 2013

Do góry
hmmmmmmm ... juz się ucieszyłam, że nauczyłaś siem pisać po ludzku i na żurawkę mówisz zurawka a nie ob... coś ... a tu najpierw żurawka a potem o coś ... Madżenka ja u Agi sobie laur załozyłam i myslałam, że fiem co ty nakupowałaś ale już chyba nie fiem ... )))))))))))))
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 08 lip 2013

Do góry
Witam
Biegnę na ogród sadizć albowiem zakupiłam: lilię wodną .... Grzybienie będą w czwartek....
Szalwie
Sadziec
Pysznogłówki
I żurawki, które kazała mi wymieniać Danusia. Jupijaj kupiłam nakazane Georgia peach

I .... Wykupiłam wszystkie obsydiany - brązowe carexy będą przesadzone bo mi się nie podobają.....
Idę przymierzać i sadzić
Kondziowy Ogród :) 19:14, 08 lip 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Rewelacyjnie to wygląda

A jak pieknie będzie z bambusami!!!! Koniecznie!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:12, 08 lip 2013

Do góry
Ania pewnie u Mariusza siedzi

A ja kupiłam dzisiaj lilię .......wodną huuura....
A grzybienie przywiozę w czwartek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:10, 08 lip 2013

Do góry
Madżenka ty mnie wykończysz kiedyś ... nie można po ludzku napisać żurawka ... ??? ... ale nieeeee ... obsidany ... czeba ... a ja wujek google ... wujek durnie ze skałą wyskakuje ... a mniemam, że w Botaniku nie kupiłaś skały (choć o gabion jakiś ślachetny nawet byłabym skłonna Cię podejrzewać ) ... musiałam go podejść i w końcu fiem co Ty potffforze w tym botaniku kupiłaś ... ufffffffffffff ...

Aga ... no to kfiatki zostały
Ogród Leny. 19:07, 08 lip 2013

Do góry
Lena myśle , źe mimo chwastów jest co podziwiać plizzz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:05, 08 lip 2013

Do góry
Małgosiu proszę się nie krygować tylko pokazywać nam wszystko ku pokrzepieniu serc! Wiem, źe chciałoby się pokazywać wszystko co jest piękne, ale się nie da. Ogród wymaga czasu a buksiki za rok będą piekne!!! Moje przed płotem (wybrałam najgorsze na wypadek, gdyby ktoś postanowił sobie je udomowić) dzisiaj własnie podziwiałam, że takie idealne kulki!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies