Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

anula_wn 21:41, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

Iza, jak pięknie !!! wiedziałam, że to będzie pokazowy ogród ! nooo cudnie !!!!
Konstancja30 21:41, 08 lip 2013

Wieloszka napisał(a)
Kjub różano-bukszpanowo-traffkowy - wprost modelowy! Juz jest boski, a jak jeszcze siem rozrośnie! Faktycznie będziesz traffki szybko przesadzać
Tarasik miooodzio!

modelowy ... Aga dziękuję ...
anula_wn 21:43, 08 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza moja szerokolistna w tym roku...

Madżenka, Jesteś niemożliwa z tym swoim ogrodem .... idę się fochać
JulkAd 21:46, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

Ty serca dla mnie nie masz....kofam ten widok od pierwszego spoglądu, przeca śnić mi siem po nocach będzie....uwielbiam klimat Twojego ogrodu....
Konstancja30 21:46, 08 lip 2013

JulkAd napisał(a)

Ja się czaję na lawendę z Aldika, w ubiegłym roku była....ale czy to szerokolistna......no skądeż mam wiedzić jeżeli moja nie chce wcale kwitnąć, a to co ma na łodyżkach, wcale Twojej nie przypomina....jak dasz radę to ja chętnie na sadzonki siem piszę...chyba, że wcześniej coś u siebie dostanę...
....wracam do zdjęć....

Jula ja kupuję w sześciopaku lawendę o wdzięcznej nazwie "viva" - ziemię mieszam pół na pół z piaskiem a na spód daję drenaż z kamieni (keramzytu ... z kamieniami ) ... i od kiedy mnie Madżenka douczyła pasę ją czasami dolomitem ... szczerze pisząc to dopiero od czasów papu z dolomitem oszalała ...
w tym roku prawie jej nie cięłam bo była ładna po zimie ... no i ta zima z kołderką ze śniegu pewnie też pomogła ...
Konstancja30 21:48, 08 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)
Iza ale masz lawendę!! WOW!! To jakaś specjalna odmiana jest?? Ja tu z kajetem siedzę i wszystko notuję. Mój R nad tynkami siedzi a ja nad ogrodem - ja to się umiem ustawić

Mela o lawendzie powyżej jest ...mam dwa kajeciki ... ))))
Konstancja30 21:52, 08 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Iza...nowa rabata cudna!
Zakupy rewelacja...wypad do szkółki ...zakupy...dylematy...róże..!
Moja lawenda taka jak twoja,też mam dwa gatunki i rosną obok siebie i są zupełnie inne
Lecę dalej ,bo muszę sporo nadrobić

Gabi tu się już nadrabiać nie da ... za dużo piękna .... ... ciofam ... piękna nie może być za dużo
Konstancja30 21:53, 08 lip 2013

anula_wn napisał(a)

Iza, jak pięknie !!! wiedziałam, że to będzie pokazowy ogród ! nooo cudnie !!!!

))) ... dobre ... tylko to jeszce nawet nie "pokazowa" rabata ... co siem będę krygować ... lubię na nią patrzeć i czekam na resztę baksików ...
JulkAd 21:54, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

Jula ja kupuję w sześciopaku lawendę o wdzięcznej nazwie "viva" - ziemię mieszam pół na pół z piaskiem a na spód daję drenaż z kamieni (keramzytu ... z kamieniami ) ... i od kiedy mnie Madżenka douczyła pasę ją czasami dolomitem ... szczerze pisząc to dopiero od czasów papu z dolomitem oszalała ...
w tym roku prawie jej nie cięłam bo była ładna po zimie ... no i ta zima z kołderką ze śniegu pewnie też pomogła ...

A Ty wiesz, że mnie Marzenka poleciła ją podwyższyć podsypać drenaż i dosypać piachu i dolomitu....i dostała, ale za późno się za to wzięłam, bo przy okazji zobaczyłam, że ona ma przędziorka.....oprysk był, ale czy to ją uratuje?....nie zmienia to faktu, że dokupić muszę....jedną na pewno do okrywowych dosadzę, bo uwielbiam takie zestawienia....
Gabrysia_ 21:56, 08 lip 2013

Iza...za rok chyba będziesz przesadzała trawki,bo duże będą,wczoraj kupiłam sobie takiego giganta wyrośniętego,że się sama przeraziłam ,że może być tak duża!
...co nie zmienia faktu,że piękne są