Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

LIRA 13:51, 01 lip 2013

Enya73 napisał(a)
Tymczasowe towarzystwo dla mojej donicy przy oknie Mam na myśli roślinki w doniczkach

I druga strona wygląda tak. Tu usiłuję za pomocą bluszczu i hortensji pnącej zamaskować rynnę

Na końcu tej ścieżki usiłuję zrobić łuk z grabów

Tu druga strona. Ten bardziej gęsty grab rósł sobie tu od kilku lat jako soliter, ale pomyślałam sobie, że gdybym dosadziła z drugiej strony, to mogę stworzyć coś w rodzaju bramy do kolejnego zakątka. Nie udało mi się kupić tak gęstego graba, więc cierpliwie czekam, docinam i za parę lat się wyrównają. Ogród uczy cierpliwości. Szkoda, że na ten pomysł nie wpadłam od razu

A tu moje ulubione tawułki 'Gold Flame' w trakcie kwitnienia

[/quote
Anitko jak tajemniczo jakbym miała wejść do zaczarowanego ogrodu .Twoje pomysły są super masz naprawdę oko do takich aranżacji
Madzenka 15:37, 02 lip 2013

Mam nadzieję że przesyłka ze słońcem dotarła u mnie gorąco jak w Grecji
Enya73 21:30, 08 lip 2013

baraga1904 napisał(a)
...witaj Anitko...co to się dzieje z tą pogodą???? brrrr...okropnie....
...mam trochę stron do nadrobienia po powrocie i nie wiem jak się z tym uwinę... ale widzę że na warsztatach decoupgu byłaś...może pokażesz nam swoje prace?

Witaj Aguś! Witajcie dziewczyny! Marzenko, Lira i Agnieszko
Długo mnie nie było to fakt Z premedytacją nie wchodziłam na internet, żeby nabrać trochę dystansu i odpocząć od codzienności. Przemierzałam na rowerze malownicze zakątki Danii, po raz kolejny, ale tym razem bez ogonka w postaci dzieci, a za to w wyśmienitym towarzystwie wspaniałych przyjaciół. Tylko 9 dni, ale za to były to jedne z najlepszych naszych wakacji.
Nie wiem, jak ogarnę zaległości na Ogrodowisku. Po kilkunastu godzinach jazdy z powrotem dziś już spadam do łóżeczka, ale jutro wrócę do Was z nowymi fotkami pełnymi pięknych inspiracji z podróży.
Mój ogród zarósł straszliwie, wygląda fatalnie, tak więc czeka mnie mnóstwo pracy.;

Pozdrawiam serdecznie
atena35 21:37, 08 lip 2013

tak myślałam, że wypoczywasz
Jak ogród zarósł to fantastycznie
Kondzio 21:38, 08 lip 2013

witamy witamy hi hi hi
gierczusia 22:05, 08 lip 2013

Wpadam się przywitać .... Luk wdzę piękna sprawa .. I ta kula .. Taki efektowny detalik .... . Nie grzmotnął się w nią jeszce nikt ??.., bo jak nie , to ja z moimi oczami będę pierwsza
atena35 22:12, 08 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Wpadam się przywitać .... Luk wdzę piękna sprawa .. I ta kula .. Taki efektowny detalik .... . Nie grzmotnął się w nią jeszce nikt ??.., bo jak nie , to ja z moimi oczami będę pierwsza

nie można napisać inaczej: hehehehehehe
Madzenka 22:42, 08 lip 2013

Enya73 napisał(a)

Witaj Aguś! Witajcie dziewczyny! Marzenko, Lira i Agnieszko
Długo mnie nie było to fakt Z premedytacją nie wchodziłam na internet, żeby nabrać trochę dystansu i odpocząć od codzienności. Przemierzałam na rowerze malownicze zakątki Danii, po raz kolejny, ale tym razem bez ogonka w postaci dzieci, a za to w wyśmienitym towarzystwie wspaniałych przyjaciół. Tylko 9 dni, ale za to były to jedne z najlepszych naszych wakacji.
Nie wiem, jak ogarnę zaległości na Ogrodowisku. Po kilkunastu godzinach jazdy z powrotem dziś już spadam do łóżeczka, ale jutro wrócę do Was z nowymi fotkami pełnymi pięknych inspiracji z podróży.
Mój ogród zarósł straszliwie, wygląda fatalnie, tak więc czeka mnie mnóstwo pracy.;

Pozdrawiam serdecznie

Z wielką ochotą obejrzę zdjęcia
Ogrodniczki tak mają, że po urlopie na ogród narzekają
Gabrysia_ 14:03, 09 lip 2013

Anitko...fajnie że urlop udany,czekam na relację i fotki...
Buziam
Kindzia 18:26, 09 lip 2013

Myślałam, że duńskie róże zobaczę...

Pozdrowionka