Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Justyna 22:55, 07 lip 2013

Aniu,
lotos jest zjawiskowy, a wodna biżuteria cudna
Oglądając efekty strzyżenia bukszpanów, przypomniał mi się Twój nowy cisowy nabytek. Zapomnienie, również można podciągnąć pod "efekt lotosu", który tak skutecznie przykuł moją uwagę, że zapomniałam o bożym świecie i Anulkowych innych pięknościach. Wracając do cisa, który ma być przecież - na bogato. Proponuję rozważyć cięcie nie kulkowe, ale talerzykowe. Tzn, jakby odwrócone jajo, tylko, że płaskie od spodu, a zaokrąglone od góry. Tak na modłę nie zachodnią, a japońską. Zwróć uwagę także na ich wielkość, większe u dołu, a mniejsze na górze, tak jak w naturze.
Serdecznie
Magda70 23:13, 07 lip 2013

asc napisał(a)

Żadne elektryczne nożyce... tym najlepiej i najrówniej

Potwierdzam!!! Są NAJ
barbara_kraj... 01:05, 08 lip 2013

Kulki takie jak moje
Wprawna ręka, dobre oko i właściwy sprzęt to sukces
beta 09:46, 08 lip 2013

w dwa dni chyba ze 100 stron...tosz to szok!!!...ale jaki piękny...tylu kwiatów, tyle odmian to ja w życiu na oczy nie widziałam...i mówię całkiem serio....a Ty dajesz czadu...pozdrawiam serdecznie
Milka 12:25, 08 lip 2013

asc napisał(a)
Muszę sie poskarżyć i poszukać pocieszenia... dopadłam do nowej zabawki.. w końcu jest niedziela i należy sie jakaś przyjemność i relaks..no nie????
Zabawkę kupiłam po konsultacji z Olą, naszą nowa koleżanką ogrodowiskową, mistrzynią nożyczek.. trochę mnie podszkoliła i udzieliła wskazówek..... dumna z mojego kulkowania, pierś prawie wyskoczyła... wołam M i pokazuję..a on... praktyczny chłop popatrzył pomyślał i rzekł:
- jak sie bardziej postaram to wytnę jajko niespodziankę..
- musi zdradzić patent swojej fryzjerce, to będzie go strzygła 10 razy szybciej
- po co wogle tnę, jak i tak te kulki zarośnięte?

Tak było.... (jedna ucięłam nożyczkami malutkimi..... tak jak i bonzaje dla ubogich..a tym rach ciach, tra la , la, muszę kupić porządne nożyce u Danusi jak będzie mieć... bo jak Gardena tak ciacha, to te wypasione będą same śmigać ) )

A tak po cięciu .... każda kulka inna, ale i każdy bukszpan inny , powoli wyprowadzę na równo Jak na drugie przycięcie bukszpanów (przednie , pierwsze rok temu) to nawet kulki przypomina

8 kulek cięłam ok 15 minut Ze sprzątaniem....

szybka jesteś i zdolna, mnie o wiele więcej schodzi, jakoś nadal brak mi pewności, bo jaja mi wychodzą! świetnie mimo woli wyszło,!
Milka 12:28, 08 lip 2013

asc napisał(a)

Musisz mieć mniejszą horti bo i ogródek masz mniejszy... trza proporcjonalnie, by nie zgubić proporcji... a Ty estetka jesteś, wiec dbasz o takie szczegóły

Dla Ciebie alejka Konstancji z klonami Nie patrzeć na bałagan....wycinałam dziś jeżyny z jodeł.... przynajmniej w tym miejscu bo mi rodony zaatakowały i języczkę i horti.... małpy jedne.. jak słyszę jeżyna to dostaje białej gorączki, tego randap ani nic nie potrafi zniszczyć..... jak zaraza... pnie się na kilkanaście metrów , kłuje zaczepia sie.. porażka.. Jedyna pozytywna rzecz, że lubią ją żabki rzekotki i ma smaczne owoce.... ale najchętniej wysłałbym ją w kosmos.

Widzisz jak fajnie jak nie ma na końcu kompostownika i warzywniaka Jest lux.nawet bez rabat

moja ukochana aleja
a liliowce i jeżówki podziwiam, kwitną bosko
może nie przenos jeżówek, tylko kolor inny dla kontrastu pasujący wciśnij?
Bogdzia 14:37, 08 lip 2013

Tak to jest jak się pisze w kilku wątkach na raz. Pomyliłam sie i wpisałam u Ciebie zamiast u siebie. Przepraszam.Buziaki.
AniaDS 14:38, 08 lip 2013

Kulki boskie, idealne , też sobie fundnę te nożyce w końcu bo męczę się wiecznie sekatorem i moje kulki do kulek są raczej nie podobne.
Pszczelarnia 15:28, 08 lip 2013

Ania, piszesz, że gdzieś Ci kolor nie pasi a ja sobie patrzę i mnie pasi. Pasuje do całości.
Madzenka 19:12, 08 lip 2013

Ania pewnie u Mariusza siedzi

A ja kupiłam dzisiaj lilię .......wodną huuura....
A grzybienie przywiozę w czwartek