Mnie też się podoba Twój taras...nie musisz już nic w ogrodzie do siedzenia stawiać. I na prezentacje się załapałam......jakieś szczęście.....donicę nową też widziałam...
widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki
Stronkę widziałam, tylko ja tak jak Gierczusia pogłaskać lubię, choć ceny tam dobre muszę przyznać
Mnie to się wydaje, ze zima już jako taka nie wróci, ale coś mi pod nosem śmierdzi dużymi przymrozkami w maju, więc wolałabym jednak teraz mróz niż później, ale na to wpływu nie mamy i możemy pomału przeganiać zimę chociażby zdjęciami
Nie strasz, ja już przeżyłam raz mróz w maju i to taki, że mi wszystkie iglaczki załatwił, nie chcę powtórki, błaaaaagam
Gosia jak pamiętasz no napisz mi na pocztę jaki dokładnie masz ten kolorek i z jakiej firmy .
Chyba taki kolorek by mi pasował
Dzięki za fotki
Niestety nie pomogę, jak było kładzione ocieplenie to dostałam próbnik i tyle, a kolory numerami były nazwane, więc nie mam szans sobie przypomnieć. Ten kolor na próbniku to prawie jak biały wyglądał, ten który mi się wydawał idealny jeszcze o dwa tony rozjaśniłam.
Hortensje bobo mam w zeszłym roku kupiłam za 25 zł w centrum ogrodniczym, które dostaje je od: http://www.duetsj.com.pl/
W ofercie sklepu internetowego ich nie widziałam, ale produkują napewno, jak wejdziesz sobie na zakładkę produkcja i dystrybucja jest bobo za ok. 19 zł- to cena hurtowa.
Gdybyś koło siebie nie dostała, warto tam zadzwonić, cena jest bardzo dobra. Ja miałam w zeszłym roku w futuregardens kupować za 54zł sztuka, w porę znalazłam na miejscu. Być może teraz w futuregardens będzie już w niższej cenie, w końcu to już nie taka nowość, ale niezłą przebitkę mają, co?
...to rzeczywiście przegięcie..za jeden krzaczek można mieć dwa.. dzięki za namiary...
Hortensje bobo mam w zeszłym roku kupiłam za 25 zł w centrum ogrodniczym, które dostaje je od: http://www.duetsj.com.pl/
W ofercie sklepu internetowego ich nie widziałam, ale produkują napewno, jak wejdziesz sobie na zakładkę produkcja i dystrybucja jest bobo za ok. 19 zł- to cena hurtowa.
Gdybyś koło siebie nie dostała, warto tam zadzwonić, cena jest bardzo dobra. Ja miałam w zeszłym roku w futuregardens kupować za 54zł sztuka, w porę znalazłam na miejscu. Być może teraz w futuregardens będzie już w niższej cenie, w końcu to już nie taka nowość, ale niezłą przebitkę mają, co?
Ewo zajrzyj do mnie, zdjęcia dodałam. Śliczna rabatka się szykuje, a na pniu to zobaczysz co dostaniesz w szkółce, jak jest tam zacisznie to mogą być też np. trzmielinki
Witam!
Donica bardzo ładna, oj jakby pasowała do mojego salonu
Jak ja już chcę takich wychodzących listków host, niech ten luty zleci szybko, w marcu pierwsze cebulowe powinny kwitnąć i potem już z górki
Pozdrawiam
Ja też tak liczę, że zleci, ale dziś wstałam i biało znów było, cieniutka warstewka, która już w południe się rozpuściła. Podobno luty ma być znośny, liczę na to, a tymczasem musimy czarować tę wiosnę i przeganiać zimę
Gosiu a jaki kolorek ma Twój śliczny domek ,nie wiem czy mój monitor przekłamuje kolory czy właśnie o coś takiego mi chodziło
Przeglądam sobie Twój wątek od początku i szukam zdjęć z Twoimi drewnianymi donicami na tarasie ,masz jakieś ?
Kolor ciężko określić- wanilia, albo jeszcze jaśniejszy, zawsze wybiera się o jeden lub dwa nawet tony jaśniejszy niż na próbniku, bo na większej powierzchni zawsze będzie ciemniejszy niż na takiej malutkiej próbce. Tak naprawdę wiele zależy od światła, kolor zmienia się w zależności jak pada, zobacz (później wykasuję)
A jeśli chodzi o donice, to są zwykłe drewniane i dlatego nie mam za bardzo ich zdjęć, ale coś wstawię:
Storczyki ale Orłowska - inspiracja od Noemi Ale pomysł na storczyki w tej donicy Ania ASC !
Cudnie to wygląda!!!, aż musiałam powtórzyć, ile tam jest tych storczyków?
I lecę na wnętrzowisko, czy jeszcze bilet dostanę? Jakby co to ja malutka, dużo miejsca nie zajmę
Hej Madżenko
Tak się rozmarzyłam po obejrzeniu Twojego domku, że zapomniałam o storczykach, które zachwyciły mnie bardzo Ania Asc miała świetnego pomysła bo pasują do otoczenia w tej donicy idealnie
w tej chwili 3 rodzaje bluszczy ( w sumie 15 sadzonek) i barwinek od Kranii ( zielony z białym brzegiem, piękny)
w skrzynce rośnie wszystko co wpadło w ręce, bo to był eksperyment nasadzeniowy: rzeżucha, fasolka, mały dąb ( dzieci też lubią sadzić ), mandarynki, cytryny i resztki botwinki. Dodatkowo liczę na leszczynę ( oczywiście w ramach eksperymentu).
Dąbek pójdzie do ziemi w maju, mandarynki i cytryny do doniczek, a reszta do dalszego eksperymentowania
Obserwuję plany, rabatka świetna będzie, sprawdź na żywo co i ile się zmieści jak radzi Agnieszka.
Gosiu już pomału zaczynam planować coby wiedzieć ile kasy mi trzeba
Zawsze wcześniej można kupić i zostawić w doniczkach ,nie chcę wszystkiego zostawiać na jeden wydatek bo mogę się przeliczyć
Co do roślinek to niestety muszę liczyć tylko na swoje zaskórniaki ,żonkiś się nie dokłada