Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 20:02, 04 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare
http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki

Piękne te donice dzięki za info i nspiracje... A ten moneks to firma z Katowic ... Więc będę mogła pomacać

Ela ale my zdesperowane jesteśmy, donice przyszło nam macać
Igiełkowy ogródeczek 19:55, 04 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mnie też się podoba Twój taras...nie musisz już nic w ogrodzie do siedzenia stawiać. I na prezentacje się załapałam......jakieś szczęście.....donicę nową też widziałam...
widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare
http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki

Stronkę widziałam, tylko ja tak jak Gierczusia pogłaskać lubię, choć ceny tam dobre muszę przyznać
Igiełkowy ogródeczek 19:53, 04 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Mnie to się wydaje, ze zima już jako taka nie wróci, ale coś mi pod nosem śmierdzi dużymi przymrozkami w maju, więc wolałabym jednak teraz mróz niż później, ale na to wpływu nie mamy i możemy pomału przeganiać zimę chociażby zdjęciami

Nie strasz, ja już przeżyłam raz mróz w maju i to taki, że mi wszystkie iglaczki załatwił, nie chcę powtórki, błaaaaagam
Igiełkowy ogródeczek 19:51, 04 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...ale masz piękny duży taras...bomba...żałuję że takiego nie mam..

Aga ja już się do niego przyzwyczaiłam, a duży to mi się wydaje tylko wtedy, kiedy olejować trzeba
Igiełkowy ogródeczek 19:49, 04 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Gosia jak pamiętasz no napisz mi na pocztę jaki dokładnie masz ten kolorek i z jakiej firmy .
Chyba taki kolorek by mi pasował
Dzięki za fotki

Niestety nie pomogę, jak było kładzione ocieplenie to dostałam próbnik i tyle, a kolory numerami były nazwane, więc nie mam szans sobie przypomnieć. Ten kolor na próbniku to prawie jak biały wyglądał, ten który mi się wydawał idealny jeszcze o dwa tony rozjaśniłam.
Postawić trawkę nad i... 19:37, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wianeczek śliczny, a ja mam jeszcze zimowy- teraz już wiem dlaczego ta zima bez przerwy wraca, muszę coś z tym jutro zrobić

..koniecznie zamieniaj...ale ja nie chciałam zapeszać dlatego mam wianek waletynkowo-rocznicowy... rocznica moja i Żona... pełnoletni staż...
Postawić trawkę nad i... 19:35, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Hortensje bobo mam w zeszłym roku kupiłam za 25 zł w centrum ogrodniczym, które dostaje je od:
http://www.duetsj.com.pl/
W ofercie sklepu internetowego ich nie widziałam, ale produkują napewno, jak wejdziesz sobie na zakładkę produkcja i dystrybucja jest bobo za ok. 19 zł- to cena hurtowa.
Gdybyś koło siebie nie dostała, warto tam zadzwonić, cena jest bardzo dobra. Ja miałam w zeszłym roku w futuregardens kupować za 54zł sztuka, w porę znalazłam na miejscu. Być może teraz w futuregardens będzie już w niższej cenie, w końcu to już nie taka nowość, ale niezłą przebitkę mają, co?

...to rzeczywiście przegięcie..za jeden krzaczek można mieć dwa.. dzięki za namiary...
Postawić trawkę nad i... 19:34, 04 lut 2013

Do góry
Wianeczek śliczny, a ja mam jeszcze zimowy- teraz już wiem dlaczego ta zima bez przerwy wraca, muszę coś z tym jutro zrobić
Postawić trawkę nad i... 19:33, 04 lut 2013

Do góry
Hortensje bobo mam w zeszłym roku kupiłam za 25 zł w centrum ogrodniczym, które dostaje je od:
http://www.duetsj.com.pl/
W ofercie sklepu internetowego ich nie widziałam, ale produkują napewno, jak wejdziesz sobie na zakładkę produkcja i dystrybucja jest bobo za ok. 19 zł- to cena hurtowa.
Gdybyś koło siebie nie dostała, warto tam zadzwonić, cena jest bardzo dobra. Ja miałam w zeszłym roku w futuregardens kupować za 54zł sztuka, w porę znalazłam na miejscu. Być może teraz w futuregardens będzie już w niższej cenie, w końcu to już nie taka nowość, ale niezłą przebitkę mają, co?
Co z tym ogródeczkiem począć 19:04, 04 lut 2013

Do góry
Ewo zajrzyj do mnie, zdjęcia dodałam. Śliczna rabatka się szykuje, a na pniu to zobaczysz co dostaniesz w szkółce, jak jest tam zacisznie to mogą być też np. trzmielinki
Igiełkowy ogródeczek 18:51, 04 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Donica bardzo ładna, oj jakby pasowała do mojego salonu
Jak ja już chcę takich wychodzących listków host, niech ten luty zleci szybko, w marcu pierwsze cebulowe powinny kwitnąć i potem już z górki
Pozdrawiam

Ja też tak liczę, że zleci, ale dziś wstałam i biało znów było, cieniutka warstewka, która już w południe się rozpuściła. Podobno luty ma być znośny, liczę na to, a tymczasem musimy czarować tę wiosnę i przeganiać zimę
Igiełkowy ogródeczek 18:48, 04 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Gosiu a jaki kolorek ma Twój śliczny domek ,nie wiem czy mój monitor przekłamuje kolory czy właśnie o coś takiego mi chodziło
Przeglądam sobie Twój wątek od początku i szukam zdjęć z Twoimi drewnianymi donicami na tarasie ,masz jakieś ?

Kolor ciężko określić- wanilia, albo jeszcze jaśniejszy, zawsze wybiera się o jeden lub dwa nawet tony jaśniejszy niż na próbniku, bo na większej powierzchni zawsze będzie ciemniejszy niż na takiej malutkiej próbce. Tak naprawdę wiele zależy od światła, kolor zmienia się w zależności jak pada, zobacz (później wykasuję)

A jeśli chodzi o donice, to są zwykłe drewniane i dlatego nie mam za bardzo ich zdjęć, ale coś wstawię:

Igiełkowy ogródeczek 18:34, 04 lut 2013

Do góry
Grembosia- hahah...mężuś już się cieszy z pochwał, a ja z mężusia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:19, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Storczyki ale Orłowska - inspiracja od Noemi Ale pomysł na storczyki w tej donicy Ania ASC !

Cudnie to wygląda!!!, aż musiałam powtórzyć, ile tam jest tych storczyków?
I lecę na wnętrzowisko, czy jeszcze bilet dostanę? Jakby co to ja malutka, dużo miejsca nie zajmę

Hej Madżenko

Tak się rozmarzyłam po obejrzeniu Twojego domku, że zapomniałam o storczykach, które zachwyciły mnie bardzo Ania Asc miała świetnego pomysła bo pasują do otoczenia w tej donicy idealnie

Wszystkiego miłego Ci życzę
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:16, 04 lut 2013

Do góry
To jedna i ta sama rabata?
Aż nie chce się wierzyć, niezłą metamorfozę przeszła
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:18, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Wiosnę widziałam, a po wiośnie lato powinno być a nie znów zima

właśnie.. a umnie dzisiaj poprószyło i zamarzo na drogach to co wcześniej się stopiło...ślizgawica..
pozdrawiam
Gdzieś na końcu świata... 09:16, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

A ja wam mówię wiosna idzie i już. Bazie kotki się już pojawiają

Bazie kotki ??? jeeeeeeeeest !!!! Potrzebuję ich do zrobienia takiego serca do dekoracji hurrrraaaa...
Popówek 23:08, 03 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A co tam za roślinki masz już przygotowane?

w tej chwili 3 rodzaje bluszczy ( w sumie 15 sadzonek) i barwinek od Kranii ( zielony z białym brzegiem, piękny)

w skrzynce rośnie wszystko co wpadło w ręce, bo to był eksperyment nasadzeniowy: rzeżucha, fasolka, mały dąb ( dzieci też lubią sadzić ), mandarynki, cytryny i resztki botwinki. Dodatkowo liczę na leszczynę ( oczywiście w ramach eksperymentu).

Dąbek pójdzie do ziemi w maju, mandarynki i cytryny do doniczek, a reszta do dalszego eksperymentowania
Co z tym ogródeczkiem począć 23:00, 03 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Obserwuję plany, rabatka świetna będzie, sprawdź na żywo co i ile się zmieści jak radzi Agnieszka.

Gosiu już pomału zaczynam planować coby wiedzieć ile kasy mi trzeba
Zawsze wcześniej można kupić i zostawić w doniczkach ,nie chcę wszystkiego zostawiać na jeden wydatek bo mogę się przeliczyć
Co do roślinek to niestety muszę liczyć tylko na swoje zaskórniaki ,żonkiś się nie dokłada
Popówek 22:57, 03 lut 2013

Do góry
A co tam za roślinki masz już przygotowane?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies