Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Welka 18:19, 04 lut 2013

Witam!
Donica bardzo ładna, oj jakby pasowała do mojego salonu
Jak ja już chcę takich wychodzących listków host, niech ten luty zleci szybko, w marcu pierwsze cebulowe powinny kwitnąć i potem już z górki
Pozdrawiam
Gosiniak 18:34, 04 lut 2013

Grembosia- hahah...mężuś już się cieszy z pochwał, a ja z mężusia
Gosiniak 18:48, 04 lut 2013

ewa004 napisał(a)
Gosiu a jaki kolorek ma Twój śliczny domek ,nie wiem czy mój monitor przekłamuje kolory czy właśnie o coś takiego mi chodziło
Przeglądam sobie Twój wątek od początku i szukam zdjęć z Twoimi drewnianymi donicami na tarasie ,masz jakieś ?

Kolor ciężko określić- wanilia, albo jeszcze jaśniejszy, zawsze wybiera się o jeden lub dwa nawet tony jaśniejszy niż na próbniku, bo na większej powierzchni zawsze będzie ciemniejszy niż na takiej malutkiej próbce. Tak naprawdę wiele zależy od światła, kolor zmienia się w zależności jak pada, zobacz (później wykasuję)

A jeśli chodzi o donice, to są zwykłe drewniane i dlatego nie mam za bardzo ich zdjęć, ale coś wstawię:

Gosiniak 18:51, 04 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Donica bardzo ładna, oj jakby pasowała do mojego salonu
Jak ja już chcę takich wychodzących listków host, niech ten luty zleci szybko, w marcu pierwsze cebulowe powinny kwitnąć i potem już z górki
Pozdrawiam

Ja też tak liczę, że zleci, ale dziś wstałam i biało znów było, cieniutka warstewka, która już w południe się rozpuściła. Podobno luty ma być znośny, liczę na to, a tymczasem musimy czarować tę wiosnę i przeganiać zimę
baraga1904 18:55, 04 lut 2013

...ale masz piękny duży taras...bomba...żałuję że takiego nie mam..
Welka 19:05, 04 lut 2013

Mnie to się wydaje, ze zima już jako taka nie wróci, ale coś mi pod nosem śmierdzi dużymi przymrozkami w maju, więc wolałabym jednak teraz mróz niż później, ale na to wpływu nie mamy i możemy pomału przeganiać zimę chociażby zdjęciami
ewa004 19:08, 04 lut 2013

Gosia jak pamiętasz no napisz mi na pocztę jaki dokładnie masz ten kolorek i z jakiej firmy .
Chyba taki kolorek by mi pasował
Dzięki za fotki
Urszulla 19:14, 04 lut 2013

Mnie też się podoba Twój taras...nie musisz już nic w ogrodzie do siedzenia stawiać. I na prezentacje się załapałam......jakieś szczęście.....donicę nową też widziałam...
widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare
http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki
gierczusia 19:42, 04 lut 2013

Gosiu fajny domek.. Ale taras zarąbisty cudo prawdziwe... I kto by pomyślał ,że byłam kiedyś zażartą przeciwniczką zadaszonych tarasów...jak to ktoś ładnie ujął : człowiek się przez całe życie uczy i głupim umiera
gierczusia 19:44, 04 lut 2013

Urszulla napisał(a)

widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare
http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki

Piękne te donice dzięki za info i nspiracje... A ten moneks to firma z Katowic ... Więc będę mogła pomacać