Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogródek Ewy 14:49, 09 sie 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Ewcia, pięknie u Ciebie. Wszystko robi wrażenie - ukorzenione hortki, o liczbie i piękności hortensji w ogrodzie nie wspomnę zachwycają jeżówki i floksy, ale gwoździem sezonu jest z pewnością samodzielnie prowadzona budowa. Super!!! Życzę tylko ładnej pogody, by praca szybko się posuwała.
U innych nad ogrodem to drony latają, a u Ciebie od razu śmigłowce
Buziak przesyłam

Aguś, zachciało nam się budowy na stare lata.....ale wiesz jak to jest jak się ma zbyt dużo wolnego czasu to przychodzą do głowy zwariowane pomysły.
Do zimy mamy zamiar doprowadzić budowę do stanu surowego zamkniętego, reszta będzie musiała poczekać do wiosny.
Roślinki na nowe rabaty już są, (wszystkie w donicach zadołowane)jak tylko eM skończy elewację to zabieram się do pracy. Powstanie nowa różana rabata na którą pomysłów mam sto i żaden dobry
W przyszłym roku mam zamiar też zrobić porządek z hortkami, muszę je chyba pogrupować, wyeksponować ładniejsze okazy, może kilka przesadzić na front....
Planów dużo jak widzisz, zobaczymy czy zdrówko pozwoli je zrealizować.

Ogródek Ewy 13:08, 09 sie 2016

Do góry
Ewcia, pięknie u Ciebie. Wszystko robi wrażenie - ukorzenione hortki, o liczbie i piękności hortensji w ogrodzie nie wspomnę zachwycają jeżówki i floksy, ale gwoździem sezonu jest z pewnością samodzielnie prowadzona budowa. Super!!! Życzę tylko ładnej pogody, by praca szybko się posuwała.
U innych nad ogrodem to drony latają, a u Ciebie od razu śmigłowce
Buziak przesyłam
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:23, 08 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

przydalo by mi sie takie stadko ...mam tluste biale robaczki w trawniku
przekaz im prosze

A weź sobie je... mi zjadły borówki, czereśnie, aronię, jabłka ..wszytko. Z wyjątkiem opuchlaków.. dziś dostały mospilan tu i tam.. na ptaki już nie liczę..
W tym roku opuchlaki odpuściły sobie różaneczniki, żurawki nawet rozchodniki (może dursban zeszłoroczny je skutecznie odstraszył).. a szamają..floksy, rdest i róże!!!!
Ręce opadają

Evergold po przycięciu odbił w końcu... do tej pory straszył. A co się oskubałam to moje...

Mój zielony azyl 22:59, 08 sie 2016

Do góry
Pomysł ze skrzatami obłędny, Jaś na pewno będzie zachwycony.Skrzaty bardzo urodziwe .
W ogrodzie zaczynam czuć jesień, zawsze jak widzę kwitnące floksy przypominają mi się wrześniowe bukiety mojej babci.
Podziwiam ogrom pracy i metamorfozę jaką przeszła działka.
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Rododendronowy ogród II. 22:17, 08 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ale sobie wybral tło do pozowania
cudny

Kasia a Tobie kwitły w końcu te floksy? Musisz sie troche uzbroic w cierpliwosc i pozwolic im sie rozrosnąc.
Rododendronowy ogród II. 22:06, 08 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aleś mu pięknych zdjęć natrzaskała!!! Patrzę za nim u siebie, bywa w sierpniu, ale niestety, nie w tym roku najwidoczniej u mnie...

Ile floksów u Ciebie rośnie, już czuję ich zapach. U mnie tylko garstka, a jak pachnie! Piękne masz!

Floksy juz niestety przekwitają a motylek i u Ciebie mógł byc ale czy zawsze sie zauwazy jego obecnosc?Ja go zobaczyłam całkiem przypadkiem a ile takich okazji nie zauwazyłam?Lubie kwitnienie floksów bo długo jest kolorowo i choc ine niezbyt uporzadkowane w wyglądzie to jako plama prezentuja sie dobrze i jeszcze ich dosadze , musze niebieskich dokupic.
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:30, 08 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
DZIEWCZYNY
floksy wyłamujcie czym prędzej...
,przyjrzyjcie się łodydze ,pod kwiatostanem w kącikach liści widać już takie przylistki (nie wiem jak to nazwać)i wlaśnie z tego będą kwiaty

Zanim przeczytałam, na kilku floksach zaobserwowałam zaczątki nowych łodyg z kwiatkami i ucięłam przekwitłe kwiatki. teraz potwierdziłaś, ze warto
Ogród z łezką II 19:00, 08 sie 2016

Do góry
Na koniec jeszcze parę różności. Floksy mam niespecjalne i już kończą...

Ogród - Azyl Amatora 17:24, 08 sie 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ach jakie dorodne i to pewnie te pachnące floksów tez masz łany. Poczdam podziwiam razem z Tobą
Melduję, ze wielosił wypuścił nowy liść, żyje

Irenko, dziękuje za meldunek Floksy maja coś w sobie...
Ogródek Iwony II 16:04, 08 sie 2016

Do góry
Szaleją floksy i uwielbiam ich zapach. Nawet nie wiedziałam, że tu mam 4 kolory.

Zapomniałam napisać:
Pobrałam w te deszczowe, pochmurne dni sadzonki żurawki Ginger Alle i wsadziłąm pomiędzy kulki bukszpanowe

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:38, 08 sie 2016

Do góry
DZIEWCZYNY
floksy wyłamujcie czym prędzej...
,przyjrzyjcie się łodydze ,pod kwiatostanem w kącikach liści widać już takie przylistki (nie wiem jak to nazwać)i wlaśnie z tego będą kwiaty
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:32, 08 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
To jest zdjęcie z 22.09 2015r drugie kwitnienie
jak tylko zaczęly przekwitać wylamalam kwiatostany (nie gałązki) i tak zakwitly;d

można też przycinać gałązki przed pierwszym kwitnieniem na różnych wysokościach i to powoduje przedłużenie kwitnienia....ale ten pierwszy sposób bardziej mi się podoba, bo jest obfitsze kwitnienie

no to floksy dały czadu
Żywopłotki cisowe. 23:41, 07 sie 2016

Do góry
Anabelki w dobrej formie przechodzą w limonkowy kolor za to je lubię, aby jak najdłużej cieszyły.

Floksy późniejsza odmiana inne prawie przekwitły, jeszcze białe ciągną kwitnienie.

Za anabelkami odkryłam kwitnące lilie w trzech miejscach sadzone późną wiosną. Przypuszczam że to Honeymon. nie znam ich jeszcze.
Innych nie sadziłabym za ta odmiana jest z wysokich to w przyszłości będą widoczne.

To Cleome i werbena z wysiewki.
Jestem zadowolona z takich siewek bo zupełnie nie miałabym żadnych kwiatów. Poszły na kompost moje rozsady z mnożarki, z braku czasu wiosną nie dałam rady.
W zgodzie z naturą 22:33, 07 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
A mnie się Twoje floksy podobają Ale masz wypasione!!!

Kasiu, floksy, to jeszcze starocie z czasów ogrodu rodziców, też mi się podobają, więc zostały. Chcę dokupić nowe kolory.

Dominika11 napisał(a)
widzę, że wszystko pięknie kwitnie super

Kwitnie wszystko, ale nie ma tego dużo i muszę to nadrobić

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:10, 07 sie 2016

Do góry
Kasiu gdybym się nie ograniczał to przywiózłbym jeszcze 5 hortensji, klona, ambrowca, wilce, floksy, miskanty, rozchodniki, zawilce, hakone i jeszcze zapewne coś o czym już zapewne zapomniałem, ale do tego potrzeba by drugi pełen portfel, bo na upartego jakoś w samochód bym to upchnął, a nawet na pewno bym upchnął
Chociaż nie wiem czy później w ogród dałbym rade

Asiu witam serdecznie Wizytówka jest bardzo, bardzo nieaktualna, pod koniec roku będzie trzeba ją troszkę odświeżyć

Ewelino na chwilę obecną to moje łudzenie się, że cisy które widziałem w maju będą na mnie czekać okazała się słuszne, bo owszem czekały, ale resztki i na stożki się nie nadawały

Ewo ja mam totalną pustkę w głowie, ale chyba inną nazwę słyszałem, ale patrząc po zdjęciach w necie to na pewno jest ta roślina brawo.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:39, 06 sie 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Piękne motyle,ja nie zauważyłam u siebie takich
Że już nie wspomnę o tych oswojonych

Powiedz,czy przekwitłe floksy,po ścięciu zakwitną jeszcze raz?

U mnie nie kwitły.. aby dłużej kwitły to uszczykiwałam je.. a gobasia pokazała u siebie, że kwitną ponownie Trzeba tylko umiejętnie je oskubać z przekwitłych kwiatów.

Zaczyna sie tu i tam drugie tłoczenie..
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:23, 06 sie 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Aniu,czy floksy,po ścięciu przekwitłego kwiatu,zakwitną jeszcze raz?

Nie u mnie wszystko od tego deszczu leży pada na okrągło róże wyglądają okropnie, jest sporo, chcą kwitnąć a po deszczu

tu Lugdunum i Centenaire de Lourdes Blanc, żeby pokazać kwiaty trzeba podtrzymywać łodyżki już mam dość deszczu wygonił mnie dzisiaj z ogródka a bylam tylko godzinkę, potem lunęło znowu
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:50, 06 sie 2016

Do góry
Aniu,czy floksy,po ścięciu przekwitłego kwiatu,zakwitną jeszcze raz?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:26, 06 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wszystkie motylki są ładne Dupkę pszczółki też widać

Piękne motyle,ja nie zauważyłam u siebie takich
Że już nie wspomnę o tych oswojonych

Powiedz,czy przekwitłe floksy,po ścięciu zakwitną jeszcze raz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies