Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 23:34, 17 lis 2016

jolanka napisał(a)
Widoki u Ciebie Ufff A zdjęcia mistrzowskie To zejście takie tajemnicze - bajkowe

Słoneczko potrafi wydobyć czar nawet ze zwykłego kamienia.
Zajście jest teraz mało uczęszczane, bo wszyscy drepczą przez "moje" schody bo krócej. Spędziłam 2 dni ostatnio ze śrubokrętem w ręku żeby wyczyścić schody (te z foty) z mchu, chwastów, igieł sosnowych i liści....końca nie ma to dłubanie...jedno zrobię....drugie zarośnie na amen
Sylvana 23:37, 17 lis 2016

dominika_ napisał(a)
Sylwio ostatnio czytałam na forum, że gorszy od chorego dziecko jest tylko chory partner, choć to żadne pocieszenie, oby szybciutko Ci dzieciak powrócił do formy

Mam wrażenie, że idzie ku lepszemu, bo gonitwa z lekarstwami za młodym się rozkręca, a to znaczy, że ma się lepiej.
Mój eM jest nietypowy w tej kwestii, bo chory do pracy chodzi....ale wiem, że Twoja teoria nie wzięła się znikąd
Sylvana 23:48, 17 lis 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

Rozumiem w 100%,mój mały niedawno miał zapalenie ucha.Chore dziecko to koszmar,dlatego,że biedactwo spedza 100% czasu w domu bez zabawy z rówieśnikami i biedactwo cierpi

był to koszmar tez dla mnie-cztery dni inhalacji,tu go inhaluj,tam krople do ucha,tam krople do nosa,wyrywa sie,gonię za nim,mało mu kark przy aplikacji kropli nie skręcę bo sie wyrywa

wtedy sobie pomyślałam,że on ma w przedszkolu koleżanke z mukowiscydozą,jaki to musi być koszmar i poświęcenie takie przewlekle chore dziecko,takie,że inhalujesz i latasz z lekami non stop kolor całe zycie

z tymi myslami jakoś przetrwałam...

I co dostałam w podzięce od smarkaterii jednej?

Wczoraj,gdy gnałam do pracy a znim po drodze do przedszkola ubzdurał sobie,że musi jeszcze znależć"jedną książeczkę"
Ja mówię,nie ma czasu wychodzimy już ,szybko
A on na to "Ty w ogóle nie pasujesz do naszej rodziny,bo ty sie ciągle rano spieszysz"-ot dowiedziałam się

U nas od ucha się zaczęło....leczenie dało tyle, że ucho się wyleczyło a wszystko zeszło niżej....tak sobie trochę kasłał, brał syropki....został w domu oczywiście....gorączki nie było....poszliśmy do pediatry - a tu taka niespodzianka....nie mogłam uwierzyć....
I tak sobie już 3 tydzień siedzimy w domciu, a zapowiada się i czwarty...

U nas też jest walka przy wychodzeniu z domu...zawsze się spóźniamy...
Mój ma pretensję, że zawsze mam coś do zrobienia, tak jak on - "już - tylko..."
Sylvana 23:48, 17 lis 2016

Anda napisał(a)
Sylwia, zdrowia dla dziecka życzę Oby teraz antybiotyk już pomógł.

Dziękuję Ewcia...mam taką nadzieję
Sylvana 23:50, 17 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
O jej znowu masz szpital w domu Ja przerabiałam zatrucie pokarmowe starszego, przez cały weekend też koszmar był

Kiedy ja nie mam szpitala?
Cały weekend to poważna sprawa - ale już dobrze?
Sylvana 23:51, 17 lis 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Sylwek, dzięki

100 lat Asiu
Sylvana 23:59, 17 lis 2016

ryska napisał(a)
Jak ja lubię Twój ogród. Kojarzy mi się z zespołem dworsko-parkowym.
Piękne drzewa, jeziorko i murki. W zasadzie, dla mnie, nie musi być żadnych rabat. Te przestrzenie mnie uspokajają czego i Tobie oprócz zdrowia życzę

Ufff - aż zaniemówiłam.
Takie porównanie - zwaliłaś mnie z nóg....to tylko pozory...dużo urywam z kadrów, bo dużo jest jeszcze do schowania.
Rabaty planuję przy domu i wzdłuż ogrodzenia, żeby zniknęło "lotnisko" (czytaj - wieeeelka wykostkowana pustynia) sąsiada i widok na jego garaże.
Chcę jeszcze żeby mi coś fajnego spadało z góry po murkach na dół - trzmielina, floksy szydlaste i takie tam.
Na środku nic nie planuję bo też lubię przestrzeń.
Za życzenia dziękuję i odwzajemniam
Sylvana 00:08, 18 lis 2016

Anda napisał(a)
Tych części o Lilianie jest więcej. Pierwsza ma tytuł " Nie rozmawia się ze słoniem"
http://qlturka.pl/2016/02/23/liliana-pedziwiatr-nie-rozmawia-sie-ze-sloniem-recenzja-ksiazki/

Czytałam recenzję, ale na końcu jest info +8.
Ciekawa książeczka....mało jest "mądrych" książek dla dzieci - tym bardziej dziękuję

A znasz "Bratki" Eoin Colfer - znalazłam w Empiku i zastanawiałam się czy kupić?
Sylvana 00:13, 18 lis 2016

MariBere napisał(a)

Oglądam zdjęcia i dopiero teraz widzę, gdzie w Twoim ogrodzie jest dom.

Patrzę na to zdjęcie i tak sobie myślę, że już jest tak pięknie.
Ja mam raczej ciągoty w kierunku takich szpalerowych nasadzeń i jak tak patrzę na ten rząd sosen to myślę sobie, że one same są takie ładne.
Aż przyszła mi do głowy taka myśl, że ja to bym się chyba bała, że jak coś dodam to zepsuję to, co już jest.

Zdrowia synkowi życzę.

Marysiu, to nie dom tylko fragment budynku gospodarczego - do zburzenia, za nim jest trawnik, za trawnikiem górka, a za górką dom - brzmi jak wstęp do bajki, ale to już koniec

Nie chcę psuć tej przestrzeni tylko jeszcze bardziej uwolnić (np. przez domolkę budynku), a planuję odgrodzenie się od sąsiadów, bo to oni mają ten ładny widok, a ja niestety nie.

Dziękuję w imieniu synka
Sylvana 00:14, 18 lis 2016

Agatek napisał(a)
Zdrowia życzę dla małego szkraba
ja jak oglądam zdjęcia to tylko mam ochotę wpaść do Ciebie i pospacerować bo ogród jest cudny i bez dodatkowej roślinności i bez zmian

Dziękuję za życzenia i.....zapraszam jak masz ochotę