Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Mój 4 arowy azyl... 22:41, 16 cze 2013

Do góry
Basiu kostka rewelacja
Mój 4 arowy azyl... 21:33, 16 cze 2013

Do góry
Kostka zachwycająca, podziwiam umiejętnosc jej przycinania.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:21, 16 cze 2013

Do góry
Bogdziu, Karolinko, Polinko - cieszę sie że wam sie podoba , mnie też sie podoba ... nieskromnie powiem... a do tego satysfakcja że sama ( z pomoca mamy.....) że wg własnego pomysłu ( choć inspiracje i wiedza z ogrodowiska jest nieoceniona....) że na miarę własnych sił ( oj cięzko czasem biegac z ta taczką.....) oraz możliwości finansowych ( marzy mi sie kostka granitowa, tekowe meble na tarasie, rząd cisów, zywopłot inny, ściana wodna, ciurkadełko albo kształtowane kule, stożki z bukszpanu czy tapiary na pniu ale... kasy brak...)
A tak mam swój własny ogród i jest ok !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:15, 16 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Skarpa z macierzanka super...

I pytanie,,, dlaczego nie dałaś ogranicznika pomiędzy trawnikiem i kamykami... trawa ci będzie przerastać i mieszać się z kamyczkami. ... widziałam, że dawałaś pomiędzy korą a kamykami... I dawałaś jakąś matę z agro pod kamyki, czy tak sypnęłaś na ziemię?? Ja jakoś nie mam przekonania do kamieni na rabatach.. Wszytkie rabaty a kamykami już wykasowałam, albo wykasuję .. ten płukany kamyk jak masz na froncie to jest ok, ale ten biały beznadziejny, szybko się robi brzydki i jest nie do umycia...... praca kopciuszka .. Ładnie to wygląda, ale ja z braku czasu.. szukam rozwiazań ekonomicznych.

Aniu dzieki za wizyte, dałam ten kamien (dolomit) a nie ten żwirek co przed domem bo juz w ogrodzie mam taki placyk przy grilu, więc chciałam żeby nie różnił sie zbytnio kolorem. Musiałam miec po tej stronie domu taki sam odcien. Ten przed domem jest bardziej żólty a ten na rabacie i na placyku szaro-biłały. Pod kamienie dałam niestety agrowłóknine, bo roslinki mam jak widzisz malutkie wiec pewnie z chwastami nie dałabym rady. Na starych nasadzeniach przed domem i na rabacie kwasolubnej - tej sprzed kilku lat stopnopwp uswam włóknine w miare jak rosliny sie rozrastaja.
Jeśli chodzi o ogranicznik- ekobord to dałam tylko miedzy kora a kamieniami bo od strony trawnika na całej rabacie zrobie krawęznik z kostki, tyle że za rok ponieważ mój tegoroczny budźet ogrodowy i tak jest mocno nadszarpniety -ogrodzenie 36 m, kompost (25 worków), kora (25 worków i bede jeszcze dokupywac..), torf do kwasolubnych (2 worki), kamienie 400 kg no i przede wszystkim rośliny, duuuuużo roślin..... za rok bedzie kostka a póki co zrobie kanciki - tak po ogrodowiskowemu ...tylko nie wiem kiedy !!
Mój 4 arowy azyl... 13:59, 16 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Chłodniejszy i prawie bez słońca był dziiejszy dzień. Nie bardzo mi szła robota, nawet zdjęcia się nie udawały i sporo musialam wywalić.
Zamierzałam przyciąć bukszpany, ale stwierdziłam, ze mogą jeszcze poczekać ze dwa tygodnie.

Przycięlam tylko jedną kostkę.

Dla przymiarki ogolilam jeden cis i jedną stronę żywopłotu z leszczyny.
A kanciki czekają

Ale fajna kostka
Mój 4 arowy azyl... 22:46, 14 cze 2013

Do góry
Fajna kostka. Słyszałam, że tnie się na początku lipca. To zielone cudo u mnie cały czas opija się nektarem. Obserwowałam ją kiedyś i ciągle buszowała w kwiatach, trochę mnie to zaskoczyło.
Co z tym ogródeczkiem począć 22:06, 13 cze 2013

Do góry
Wywaliłam dzisiaj obrzeże z tej rabaty ,dwa razy układałam i dwa razy sciągałam aż w końcu doszłam do wnioski że lepiej bez Trochę za dużo tego było tu kostka zaraz kamień ......
Ale się M ze mnie uśmiał jak widział jak dźwigam te kostki, ale najważniejsze że przestał komentować
Przy okazji proszę zwrócić uwagę na pierwsze wykulkowanie trzmielinek

Zaczynam od zera... 11:52, 13 cze 2013

Do góry
Proszę o pomoc w rozwiązaniu kilku miejsc na moim podwórku.

Miejsce do zagospodarowania. Strona południowa. Nie mam pojecia, co tam posadzić, jak to zagospodarować? Wymysliłem tam sobie tylko oświetlenie na dwóch przeciwnych bokach.

Bardzo mało miejsca, blisko płotu fundament, tam też chcę jedną lampę. Wymysliłem sobie, żę poło że na dnie jakąć agrowłókninę, zasypię płukanym żwirem lub obłoże kamieniami polnymi, ale nie wiem czy to dobry pomysł, proszę o sugestie.

Dawna studnia, przykryta dużą stalową płyta i obłożona przez pracowników kamieniami, wokół będzie kostka betonowa. Co z tym zrobić, nadaje się to na jakiś skalniak?

A co tu posadzić, myślę nad jakimś iglakiem na pniu, ale co dalej?
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:08, 10 cze 2013

Do góry
kostka się rozbiera .....konstrukcja się przymierza .... altanka się fuguje .... a ja podpatruję

Ogród mały, ale pojemny;) 12:50, 10 cze 2013

Do góry
Przyszłam się przywitać i powiedzieć, że kostka idealnie tu wygląda. Mam wszystkie obrzeża zrobione u siebie i jestem nią zachwycona
Kraina Czarów w fazie projektów 20:58, 09 cze 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Kostka brukowa jest najzwyklejsza:

A płyty takie:

Alu fajne te płyty niby zwykłe a inne
Majowo nie tylko w maju 18:10, 09 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Co się dzieje z tulipanowcem?

Kostka w przyszłości będzie super, już jest gęściutka

Liście takie sie zrobiły tylko w tym miejscu a tam było pryskane confidorem. Jakoś łącze ze sobą te dwie rzeczy choć nie wiem czy to możliwe. Ale ponieważ oprócz tego miejsca jest ok nie podnosze alarmu
Majowo nie tylko w maju 17:58, 09 cze 2013

Do góry
Co się dzieje z tulipanowcem?

Kostka w przyszłości będzie super, już jest gęściutka
Kraina Czarów w fazie projektów 17:56, 09 cze 2013

Do góry
haha wpadaj... zapraszam Doniczki takie małe kupuję w kwiaciarni obok mojej pracy... tam mają takie fajne wzory... inne niż wszędzie i widzę, czy pęknięte, czy też nie hah

też mi się wydaje, że kostka będzie pasować... u nas raczej proste materiały są wykorzystywane...
płyty są robione metodą chałupniczą... znalazłam takiego faceta co ma takie hobby
Kraina Czarów w fazie projektów 17:47, 09 cze 2013

Do góry
No wreszcie
Ależ apetycznie u Ciebie. Smakowitości, pięknie podane, no tylko się wpraszać Lawenda w tych doniczuszkach wygląda pięknie. Jakby specjalnie dla niej były przeznaczone.
Kostka owszem zwykła, ale jest i jakoś mi się widzi, że chyba będzie do Ciebie i Twojego ogrodu pasować. A płyty fajne, nie widziałam takich.
Kraina Czarów w fazie projektów 17:28, 09 cze 2013

Do góry
Kostka brukowa jest najzwyklejsza:

A płyty takie:

Żywopłot strzyżony z cisa 15:01, 06 cze 2013

Do góry
Dobrze nie za gęste, skrajny z lewej mółby być ładniejszy, nie taki rozdzielony na dwa. Skrajne wybieraj najładniejsze.

O kostkę to będzie się martwić chyba już następne pokolenie a może i jeszcze kolejne
Ja bym się nie przejmowała, kostka już na pewno będzie do wymiany.

Możesz odsunąć żywopłot o 30-40 cm.
Postawić trawkę nad i... 22:24, 03 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jakieś melancholijne głosy tu słychac a przecież masz sie z czego cieszyc. Cudna kostka , pięknie kwitnący rh, robotnicy pracują na ile pogoda pozwala i nawet bez łaciny sie da pracowac, więc o co chodzi? Pogoda sie poprawi , robotę skończą i potem juz wszystko bedzie po Twojej myśli.Pozdrówka.

...nie narzekam...wkurzam sie na pogodę... dzisiaj koleżanka z pracy ( z zamiłowania ogrodniczka - pasjonatka przyrody i ekologii) opowiedziała mi jakieś stare rolnicze powiedzonko o pogodzie...wynika z niego że jeszcze dwa tygodnie takiej pogody przed nami....
Postawić trawkę nad i... 19:48, 03 cze 2013

Do góry
Jakieś melancholijne głosy tu słychac a przecież masz sie z czego cieszyc. Cudna kostka , pięknie kwitnący rh, robotnicy pracują na ile pogoda pozwala i nawet bez łaciny sie da pracowac, więc o co chodzi? Pogoda sie poprawi , robotę skończą i potem juz wszystko bedzie po Twojej myśli.Pozdrówka.
Ogród mały, ale pojemny;) 19:24, 03 cze 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Mnie sie podoba granit najbardziej ta drobna kostka i nawet lubie ten mech znienawidzony przez niektórychnadaje ogrodowi taką patyne

Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje
Każdemu z nas się coś innego podoba i to jest fajne,inaczej by nudno było.
Miałam granit i nie chciałabym już nigdy,nawet jeśli kostka brukowa się robi po jakimś czasie brzydka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies