Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:18, 18 cze 2013

Do góry
Bociuś ciacham buksiki bo juź mi przyrosty ciemne się zrobiły - jeszcze nie na wszystkich... I za chwilę zaczynam leżakowanie, więc czasu na buksiki nie bedzie..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 18 cze 2013

Do góry
Sebciu gdzie taką inspirację lawendowo-firletkową znalazłeś? W ubiegłym roku na CHFSH?
Początki w Kruklandii 22:45, 18 cze 2013

Do góry
Juzia niestety na tym etapie nie rozpoznasz. Jutro zrobię zdjęcie nóżek awendy tej szerokolistnej (pokazywanej przez Magnolię) aby zidentyfikować tę dobrą. Jesli się poklada a tak mi się wydaje na zdjęciach to wysoko prawdopodobne , że to wąskolistna, ktora jest łysa zimą i wiosną.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 18 cze 2013

Do góry
Anek liczymy, że obędzie się bez większych strat. Jestesmy z Tobą!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:35, 18 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

To jest genialne!

Wszystko o czym marzysz u mnie jest

Pozdrawiam - może tem razem nie w języku suahili

Sebek ty jesteś poza rozkładem normalnym dla Twoje grupy wiekowej... Z Tobą można od dwóch lat pogadać
Ogród z platanem. 22:33, 18 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Sylwio dziękuję Z runianką będę eksperymentował

Runianka potrzebuje
A) wilgotnej ziemi
B) półcienia

Jeśli ma spelnione te warunki nie trzeba przycinać. Jeśli punkt A lub B zawodzi - trzeba ciąć aby się rozkrzewiała. U mnie po założeniu nawadniania (jest podlewana zraszaczami) wybujała bosko mimo palącego słońca.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:29, 18 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Bociek ... storpedowałaś mnie pięknem ... wszędzie pięknie ale ta kolejowa to już lubieżność ... zwłaszcza te poczochrane rude ... wow !~!!

Ruda lubieżnośc, potwierdzam rozkochałam w sobie mnie równiez

Mój M patrzac na brązowe carexy w ogrodzie (świeżo sadzone w maju) powiedział, że chyba mi po zimie nie ruszyły... Cóż za ignorancja...
Ogród do odświeżenia 22:26, 18 cze 2013

Do góry
Julka okrywowa cię będzie zachwycać, nic z nią nie trzeba robić. Kwitnie jak głupia....
Ogród niby nowoczesny ale... 22:25, 18 cze 2013

Do góry
I jak tu patrzeć spokojnie na miłorzęba? Muszę kupić i posadzę gdy kolejny klon zdechnie...
Płyty w trawniku oczywista oczywistość równiusieńkie i piękne.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:21, 18 cze 2013

Do góry
Sylwia dla mnie rabata lawendowa jest najpiekniejsza w ogrodzie , zwłaszcza gdy pokazujesz z placykiem pod huśtawkę
Ale siem dzieje, ale siem dzieje, jest już pięknie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:14, 18 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Mognolio zakładaj wątek!
Jakich roślin masz najwięcej w ogrodzie lub która z nich jest dla Ciebie najważniejsza? Możesz do niej nawiązać w tytule. Z chęcią pooglądamy Twoje poczynania w ogrodzie

Filipie jak to jaka roślina najważniejsza . MAGNOLIA
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:13, 18 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
pozdrawiam Marzen .... wesolutko u Ciebie jak zwykle ale niczego innego się nie spodziewałam ... dzisiaj było upalnie ... wieczorkiem kąśliwie a teraz prawdopodobnie będzie burzowo

U nas upalnie, zapowiadało się burzowo ale przeszło bokiem. Ostrzygłam kolejne dwa kwadraty bukszpanowe.
Przed dwyjściem zlewam się perfumami antykomarowymi i jakoś daję radę... Większy problem, że całe ręce mam podrapane przez róźe i wszyscy w pracy się pytają kto m to zrobił...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:11, 18 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mieszkam w 60 tyś mieście (wsia to przenośnia) co nie zmienia faktu, że ludzie sprzedający/pracujący w ogrodniczych nie mają kompetencji np ostatnio byłam w duuuużej znanej szkółce, pytam gdzie znajdę piwonie a Pani na to że jednorocznych nie mają w sprzedaży Później obsługiwala mnie druga Pani i wyjechałam z wózkiem na którym były 4 piwonie

Aniu chyba znalazłaś niszę rynkową Jest miejsce na porządne centrum ogrodniecze Ana Art
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:08, 18 cze 2013

Do góry
Ale się uśmiałam z dylematów wychowawczych
Podsumowując problemy zaczynaja się w wieku 6 lat a kończą w wieku 28 lat... Średnia arytmetyczna problemów wychowawczych wyniosła 17 lat. Dominanta u dziewcząt 18 a chłopców 19-20.... mediany nie policzę, za mały materiał statystyczny

Buziam wszytkich rodziców i dzieci mających problemy w zrozumieniu języka suahili
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:59, 18 cze 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Konstancjo Izo jesteś wielką szczęściarą że do 16 roku życia swej pociechy nie musiałaś przyswajać obcych dialektów Moja młoda zaczęła od 13 wiosen ...a tu Madżenka mówi że po 18 mija...jeszcze trochę przede mną. A mój młodszy egzemplarz rośnie, obserwuje i zbroi się do walki żeby kiedyś pokazać co potrafi Jak na nią patrzę to widzę że będzie niezła jazda

No ale miło poczytać że nie jest się samemu z tym zjawiskiem

Madżenko pamiętasz gdzie kupowałaś podpory na powojniki?

Dzieki Ani Art pamiętam, zaraz wyśle na prive
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:57, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Magnolia dojrzewaj kofana , dojrzewaj Moźesz u mnie powolutku dojrzewać
Jak to myślisz nad nazwą wątku?
Ogród Magnolii
Ogród magnoliowy i nie tylko
Lawenda.... Magnolia.... Gabiony....
Wszytsko o czym marzysz u mnie jest

Forumowicze pomóżcie, trzeba nazwę wątku dla Magnoli wymyśleć bo ja się kolejnych zdjęć doczekać nie mogę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:51, 18 cze 2013

Do góry
Konstancjo Izo jesteś wielką szczęściarą że do 16 roku życia swej pociechy nie musiałaś przyswajać obcych dialektów Moja młoda zaczęła od 13 wiosen ...a tu Madżenka mówi że po 18 mija...jeszcze trochę przede mną. A mój młodszy egzemplarz rośnie, obserwuje i zbroi się do walki żeby kiedyś pokazać co potrafi Jak na nią patrzę to widzę że będzie niezła jazda

No ale miło poczytać że nie jest się samemu z tym zjawiskiem

Madżenko pamiętasz gdzie kupowałaś podpory na powojniki?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:14, 18 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Właśnie o te brązowe stipy (???) mi chodziło.
Ja przysłowiowych sandałków nie kupię bo przytargalam wczoraj hortensje i lawendy
Ale sandałków z ubiegłego sezonu (niemal nie używanych) ze trzy pary som
Ale się nagadamy!!!!

I się kuruj bo nie wyobrażam sobie, że mogłabyś do Danusi nie pojechać Pij 1000 mg wit C i ibuprofen

KURUJ SIEM, JAK MADŻENKA KAŻE, BO INACZEJ...
A ja kupiłam sandałki, a co! (kurczę, że też nie mam w szafie jakichś nieużywanych ) Stwierdziłam, że carexy za wiotkie są, żeby podeszwę z nich uwić, a szałwia wydała mi się zbyt ozdobna
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:22, 18 cze 2013

Do góry
Magda mam przestrzeni w nadmiarze Wczoraj wypowiedziałam wojnę chwastom, bo na rabatach oddalonych od domu sięgają pasa, ale przegrałam... W 3h ciężkiej orki wypieliłam może 1/15 całości... W takich chwilach można się załamać przestrzenią

Gabisiu, Joaska no bez przesady! Zakochałam się w tych wilcach, mam nadzieję na wzajemność

Madżen, Anetko toteż właśnie taki mam w tym roku zarezerwowany

Aguś zwlokłam się o własnych siłach, ale dzisiaj rano było znacznie gorzej Pokażesz wizje zebrane w całość na rabatach ???

Monika Madżenka miała takie w zeszłym sezonie - zgapiłam Jestem rok do tyłu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:21, 18 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

wszystko się zgadza ... Magnolia ... no to som łany !!! ... Madżenka bardzo przepraszam ale jak przemilczeć ???

Jakby Magnolia miała swój wątek to by serwery mogły nie wytrzymać.Strony leciały by jak szalone same pochwały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies