Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 10:49, 23 sie 2023

Do góry
Lustereczko, lustereczko, powiedz przecie: który kotek najpiękniejszy jest na świecie?

Scenka z dzisiejszego ranka. W roli głównej Amelek. A ma miseczkę z wodą mineralną... widocznie ta z jeziora jest smaczniejsza
Pokażę nasz ogród 08:36, 23 sie 2023

Do góry
Takie bardzo proste urządzenie. Są też rurkowe, ale wydawało mi się, że rurkowym też będzie mi ciężko. Ponieważ też wcześniej próbowałam widłami i efekt po nakłuciu był widoczny - pomyślałam o podobnym urządzeniu. Okazało się że nie tylko ja, bo bez problemu znalazłam (wymyślone w głowie) urządzenie w internecie

Buty mają tą zaletę, że pójdzie to dużo szybciej, ale nawet M. mówi, że jest złachany po nich, a cieniasem nie jest

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:26, 23 sie 2023

Do góry

A dla kontrastu!!!!!!: Bobo i towarzystwo.
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:12, 23 sie 2023

Do góry
Przyznam się bez bicia to była fryzjerka a 300m dalej są foliaki gdzie młode małżeństwo rozszerzyło tradycyjną produkcję o nowinki ogrodnicze.
U nich dostałem np miskant Boucle i parę innych ciekawostek w dobrej cenie
Brązowienie iglaków 06:46, 23 sie 2023

Do góry
Dzień dobry, przejrzałem forum i nie mogę znaleźć nic co przypomina moja sytuację. Mianowicie problem dotyczy dużych Ok 10m świerków srebrzystych. Od kilku sezonów widać coraz bardziej postępujące opadanie igieł od środka pnia. Przyrosty są ładne i zdrowe natomiast brązowieje przesuwa się w kierunku wierzchołka przy pniu i sięga coraz dalej. Igły brązowieją a następnie opadają a gałęzie drewnieją? Ma ktos pomysł jak im pomóc. Świerki są dwa.
Ogród Muszelki 23:14, 22 sie 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Pieknie

Anna i Ogród 2 22:35, 22 sie 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Małż zrobił mi niespodziankę w sobotę i gdy wróciłam z objazdu ogrodowego okazało się że zalał 3 krany betonowe. Jeszcze musi je dopracować bo trzeba siatkę wtopić i naciągnąć strukturę ale już wiem że będą ślicznie wyglądały na rabatach. Tak jak planowałam. I co najważniejsze nie będę musiała już włazić w chaszcze po wodę tylko będą na brzegu rabat stały

Jaka będzie struktura na tych kranach?
Ja po objeździe zastałam drewutnię w innym miejscu. Bardzo mnie to ucieszyło.
Ogród pod pliszką 21:47, 22 sie 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Hej. Widziałam w wyszukiwarce, że sadziłeś kiedyś pigwowca okazałego Cameo. Zadowolony jesteś z niego? Dużo owoców masz? Nie ma on cierni (tak ktoś pisał na innym wątku)?

A tak mam go u siebie ja go sadzilem bardziej na kwiat niż na owoce ale widzę że z sezonu na sezon ma ich więcej co do cierni to ma ich bardzo malo
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:19, 22 sie 2023

Do góry
Pomidorowe zbiory

Costoluto Fiorentino

San Marzano

Chyba Rio Grande
Blaski i cienie nowego życia 20:58, 22 sie 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)

Buk Pendula zrzucił wszystkie liście

Przyglądam się zdjęciu i wydaje mi się, że mu utopiłaś szyjkę korzeniową i złapał chorobę. Odkop go trochę i podlej Astwitem, albo daj proszek do gleby.
Ogród Muszelki 20:49, 22 sie 2023

Do góry
Lidko, Mary, Makao, Aniu, Basiu -> wielkie dzięki za zainteresowanie Odpiszę zbiorowo.

Nasz ROD od początku powstał z intencją terenu rekreacyjnego dla mieszkańców miasta (odległego o ok. 15 km).  Kiedyś na tym obszarze były przyleśne łąki.  Dzisiaj, z lotu ptaka, teren ROD (fragment) wygląda tak:

Zdjęcie z paralotni, dzięki uprzejmości kolegi.

Tylko kilka rodzin (na ponad 500 ogrodów) uprawia tu przysłowiową pietruszkę i marchewkę. Reszta ma dacze z ogrodami stricte wypoczynkowymi.

W centrum ROD jest kilka różnych boisk sportowych, kort, plac zabaw dla dzieci, zewnętrzne stoły tenisowe, placyk z przeznaczeniem na ogromne ognisko, zabawy taneczne/festyny, strefa kibica dla panów itd.  Zarząd działa bardzo prężnie. W ogóle nie pachnie tu PRL-em Wręcz przeciwnie. Od lat przyjeżdżają tu na wakacje do rodzin: Holendrzy, Francuzi, Niemcy...

Zdjęcie z paralotni przedstawia tylko część jeziora. Ciągnie się dalej, zwężając na zachód (jezioro polodowcowe, typu rynnowego).

Wędkarze bardzo je chwalą

Mój ogrodowy pamiętnik 20:43, 22 sie 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Choroba klona niestety postępuje . Wycięte kolejne pędy a następne też zaczynają obumierać. Żal ale nauczyłam się już chyba godzić z takimi stratami. Posadzi się coś nowego.

Dobrze, że zajrzałam do Ciebie, bo zastanawiałam się nad zakupem klonu. Wpis Ani mnie utwierdził żebym nie kupowała.
Anna i Ogród 2 20:36, 22 sie 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Małż zrobił mi niespodziankę w sobotę i gdy wróciłam z objazdu ogrodowego okazało się że zalał 3 krany betonowe. Jeszcze musi je dopracować bo trzeba siatkę wtopić i naciągnąć strukturę ale już wiem że będą ślicznie wyglądały na rabatach. Tak jak planowałam. I co najważniejsze nie będę musiała już włazić w chaszcze po wodę tylko będą na brzegu rabat stały

Widzę, że wy też ostro działacie. Ciekawa jestem tych kranów. Świetne liście mają te rodgersje Rotlaub.
Pachnący różami, malowany bylinami 20:29, 22 sie 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ależ postępy ogrodowe
Fajnie, że się wszystko udaje

Ula, pogoda nie współpracuje z ogrodnikami,ale coś tam działamy.

Przesadziliśmy wiąza camperdownii. Mam zamiar utworzyć taki ala namiot. Wejście od strony placyku, reszta gałęzi do samej ziemi. Już takie miał, ale musieliśmy je podciąć.

Trwają przygotowania do robienia murków. Ja mam działkę dwupoziomową i murki są konieczne.

Na wprost będzie ścianka z wodą.

W wykopie widać, ze głębiej w ziemi jest wilgoć.
Anna i Ogród 2 19:53, 22 sie 2023

Do góry
Anna i Ogród 2 19:51, 22 sie 2023

Do góry
I kilka wieczornych zdjęć
Anna i Ogród 2 19:49, 22 sie 2023

Do góry
Mam dwie rodgersje Rotlaub. Gdzie ja je wsadzę
Anna i Ogród 2 19:47, 22 sie 2023

Do góry
Anna i Ogród 2 19:42, 22 sie 2023

Do góry
Wykopałam nową rabatę. Jutro posieję poplon
Anna i Ogród 2 19:41, 22 sie 2023

Do góry
Prace nad elewacją dobiegają końca. Nie wiem czy małż zdecyduje się jeszcze strukturę położyć bo pogoda zmienna a podczas tej czynności nie może padać i później też nie. Mimo wszystko zaczęłam sprzątanie ogrodu i wydłubywanie pianki i styropianu z roślin
Wycięłam krawędzie ścieżki bo zarosła

Cięcie trawnika jeszcze się przyda Muszę znaleźć ofiarę do tego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies