Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:57, 10 cze 2013

Do góry
Poćwiczyłam , pomedytowałam z koleżankami sąsiadkami, ktore też podtopiło ale one na górce
Pokrzepiłam się truskawkami ze śmietaną i jest git Humor wrócił
Zaraz Wam pokaże strumień, tylko wgram zdjęcia....
Już nie pada.... Bajkowy zachód słońca był..... Oj ta pogoda!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:20, 10 cze 2013

Do góry
Ajaj jak ładnie
Ogród Magdalenka 19:19, 10 cze 2013

Do góry
Oj piekna ta larissa.....
Kondziowy Ogród :) 19:13, 10 cze 2013

Do góry
Kondzio trzymaj się!!!! U nas ulewy... Od środy będzie słońce i będziemy naprawiać... I będziemy mieć dobre humory
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:11, 10 cze 2013

Do góry
Aniu jak dojdzie nasz deszcz do Ciebie to bedzie..... Buuuuu
Idę do Kondzia bo u nich grad...
Igiełkowy ogródeczek 19:08, 10 cze 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zbyszek dzięki bardzo, tak ona jest na pniu, kora pod spodem zielona, korzenie sama nie wiem, ja w środku białe widzę, a nie czarne, nie wiem jakie powinno być, młode wypustki na niektórych widziałam. Mam wrażenie że przemarzła, ale czy to możliwe żeby wypuściła nowe przyrosty i padła, myślałam do tej pory że nowe przyrosty to objaw, że dobrze przezimowała a tu w ciągu praktycznie tygodnia zżółkła
Czy jest sens pryskać na grzyba, mi to raczej na grzyba nie wygląda, bo cała roślina na raz chyba nie byłaby zainfekowana, sama już nie wiem, co myślisz, pryskać czy zostawić własnemu losowi? W tej chwili nie wygląda za fajnie i od razu widać, że odbiega od reszty igiełek.

Hm... Woda zimą, woda wiosną, woda póżną wiosną... Tak moje sosny utopiłam... Ostatenie dwie mi zostały... Jedna z nich też zamiera... Zstanie mi tylko himalajka. Same kosodrzeiwny i Varelle...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:05, 10 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jest u nas i tak ruch duży, ale zwiększa się i więcej osób się rejestruje nowych.

Wczoraj były problemy z wejsciem na forum ruch był olbrzymi
Jurajski Ogród 19:04, 10 cze 2013

Do góry
Aguś w moim ogrodzie to nic w porównaniu z Twoją woda. Tylko czlowiek jest wściekły na żywioł. Żywiołu nie byłoby gdyby dreny na polach przez budujących domy nie zostały przerwane... ale kto o takich rzeczach myśli... I mam pecha, że za płotem nikt się nie wybudował... Przez 80% roku to zaleta a 20 % woda lub wiatry...więc myśl o tych pozostałych 80%, które podobno od środy będą zaletą...
Rododendronowy ogród II. 18:56, 10 cze 2013

Do góry
Macham w deszczowy dzień. Jakie warunki pogodowe u Ciebie Bożenko? odobno Wrocław ma oddać deszcz łódzkiemu...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:53, 10 cze 2013

Do góry
M mówi, że ryż możemy uprawiać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:53, 10 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Trzymam Marzenko kciuki, żeby przeżył (ogród znaczy się).

Aga jaki mamy na to wpływ? Co ma być to będzie. Naszym życiem kieruje opatrzność. Nie śmiem myśleć, że zaprząta sobie głowę moim ogrodem... Cóż to wobec chorób, tragediii

Dom cały, rodzina zdrowa, ogród przeżyje, najwyżej w całym ogrodzie bambusy posadzę.....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:51, 10 cze 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Bosko wyglądają Twoje frosted curls. Szybko odbiły po przycięciu.

Justynko tylko minimlnie je cięłam i wyczesałam. Pewnie pamiętasz akcja szczotka
W ubiegłym roku przycięłam .... I myślałam że umarły.... A one bardzo wolno odbijają....

Jak woda u Ciebie?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:50, 10 cze 2013

Do góry
Wybaczcie, że odpowiadam tylko na pytania. Macham zbiorowo !!

Chwilowo nie mam humoru.... Ulewne deszcze spowodowały rwącą rzekę wzdłuż mojego żywopłotu grabowego. Cała woda z okolicznego pola spłynęla bokiem mojego ogrodu, górski potok mam ... ogród grząski, drzewa podtopione, za płotem to już nie strumyk ale rzeka płynie. Rów melioracyjny za chwilę się przeleje i podtopi sąsiadów. Skaranie boskie ta pogoda.
Woda w drenaźu powyżej poziomu gruntu... Wdaje się niemożliwe? Wszystko możliwe... I nie przestaje padac.... Jeśli rośliny to przeżyją to będzie cud...
Całe szczęscie, że dom na lekkiej grórce na samym dole wzgórka... Bo górką tego nie nazwę.....
Na mojej działce na 33 m mam 1 m róznicy poziomów... A łacznie jest 5 m na okolicznych terenach ...calą woda się z boku mojej działki zbiera i wylewa na drogę..... I to powoduje rwący potok!!! Tak inetnsywne ulewy przeszły... Ciekawe, czy nowy krawężnik na właśnie układanej drodze przetrwa.... Właśnie świetny tunel wodny się w nim zrobił..... Jdyne szczęśliwe z tego powodu żaby i bambusy....

Uwaga południe do was ta fala idzie....
Zdjęcia jak mi humor wróci... Chyba pójdę poćwiczyć coby odreagować....
W Gąszczu u Tess 18:43, 10 cze 2013

Do góry
Tess mam dwa cisy na metr. Jeśli malutkie sadź 2,5 na m... Bo troszkę poczekasz na efekt...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:42, 10 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Marzenko, pilnie potrzebuję porady. Cisy Hicksii, wys. 1,2. Ile na metr? Sprzedawca mówi, coby dwa. Trzy? Czy 2,5?
Poradź, sprawa dość pilna. Pliiiis.

Tess ja mam 2 szt na metr ale wyrosnięte mocno kupiłam. Zależy jakie duże kupiłaś. Jeśli małe daj 2,5
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:41, 10 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Odpowiem za Marzenkę, bo widzę, że jej teraz nie ma. Chodzi o to, by żurawka zagęściła się i szła w liście, a nie w kwiaty i nasiona.

Potwierdzam. Ja na dodatek nie lubię kwitnących żurawek, nie podobają mi się wtedy ....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:40, 10 cze 2013

Do góry
Megi napisał(a)
Marzenko, zachęcona Twoim zdjęciam karmnika mam pytanie, czy on dużo ziemi potrzebuje pod korzonki, czy na minimum też by róśł ? bo mam takie jedno mocno słoneczne miejsce, gdzie jest beton i na nim może 3 cm podłoża się zmieści (dalej już normalnie ziemia leży ) i tak myślę, czy jakaś roślinka zadarniająca dałaby radę , czy zostaje mi tylko wysypać kamienie, żeby to zakryć.

Karmnik nie jest wymagający i wystarczy mu odrobinka ziemi ale wówczas musisz go systematycznie podlewać bo uschnie. Mam go posadzonego między płytami, tam gdzie ma ok 5-10 cm ziemi (na głebokość) rośnie... Tam gdzie mniej po prostu podsycha i jest marny...
Przy 3 cm to chyba przetrwają tylko rojniki?? Ale spróbowałabym bo coś mi si wydaje że przeżyje. Porasta płytę granitową uczepiony korzonkami 20 cm dalej...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:36, 10 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Werbena i co to białe?... śliczny zestaw.. mam jeszcze jedna donicę

Straszą mnie, że Wrocław też ma dziś mieć wujnię a nie pogodę...

Werbena i miała być biała surfinia. Jest petunia... To biało- limonkowe kupuję co roku i nie wiem jak się nazywa....

Mam wujnię.... Nie wiem czy ogród to przyżyje...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:34, 10 cze 2013

Do góry
Irenkometr
Czy u Ciebie tak strasznie jak u mnie..... Rzeka mi płynie wzdłuź żywopłotu grabowego.... W dranazu woda powyźej poziomu gruntu... Nie wiem czy ogród takie podtopienie przeźyje.... No cóś trzeba będzie z tym zrobić..... Będziemy z M kopać rów wzdłuż płotu za naszym ogrodem......
Mój kawałek raju II 18:28, 10 cze 2013

Do góry
Aeż kwieciście u Ciebie. U nas za mało słońca na kwiotki....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies