Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Na zielonej... trawce :) 22:00, 10 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ogólnie inne "zielone" kadry ogrodu

czochy całkiem spore

Bardzo podobają mi się Angeliko "zielone" kadry twojego ogrodu. Masz tak czysto, nowocześnie, a jednocześnie koloru trochę. Wszystko przemyślane, eleganckie
Ogród do kwadratu 21:31, 10 kwi 2017

Do góry
gusiarz napisał(a)

Tymczasem świdośliwa wspaniale kwitnie

Jej, Agnieszko, jak masz pięknie. Lubię podglądać twój ogród. Masz bardzo zaawansowaną wiosnę
Ogródek Iwony II 21:27, 10 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Jak tegoroczna, to cieszy podwójnie.
Kupiłam też tej wiosny Susan, nieco mniejszą sadzonkę i chyba przesadzę zawczasu, bo miejsce wybrałam nie takie, na jakie zasługuje ta piękność.

Ewo, zmień zawczasu. Pamiętaj, ze magnolia nie lubi przesadzania i grzebania w korzeniach. Więc teraz, póki się nie ukorzeniła przesadzaj. Ziemia kwaśna oczywiście
Ogródek Iwony II 21:25, 10 kwi 2017

Do góry
A w domu zaczynają kwitnąć skrętniki, dlatego przesadziłąm je do przesianej ziemi kompostowej. Zacznę nawożenie. Zasada Mirki: połowa wody, połowa światła, połowa nawozu.

Ogródek Iwony II 21:24, 10 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co mnie cieszy?
Magnolia. Mój tegoroczny zakup - Susan

Jak tegoroczna, to cieszy podwójnie.
Kupiłam też tej wiosny Susan, nieco mniejszą sadzonkę i chyba przesadzę zawczasu, bo miejsce wybrałam nie takie, na jakie zasługuje ta piękność.
Ogródek Iwony II 21:23, 10 kwi 2017

Do góry
Kwitną sasanki, niestety brak słoneczka powoduje, ze się zamykają ...

Bergenie. Zauważyłam, ze te na stronie południowej miały sporo czarnych, uszkodzonych liści, które musiałam poobcinać. Na północy bez zarzutu. Prawdopodobnie śnieg w słońcu zaszkodził liściom zimową porą...

Hiacynty - kładą się pod ciężarem kwiatów.

Forsycja. Obserwuję we wsi, że rosną dwa rodzaje forsycji. Jasno-żółta, wcześniejsza i taka słoneczno-żółta, jak moja, późniejsza. Kwitnie dwa tygodnie później...

Ogródek Iwony II 21:14, 10 kwi 2017

Do góry
Co mnie cieszy?
Magnolia. Mój tegoroczny zakup - Susan

Ogródek Iwony II 20:56, 10 kwi 2017

Do góry
Dziś wiało. Więc nic nie zrobiłam w ogrodzie. Późno wróciłam i poszłam do ... fryzjera
A w ogrodzie czekam, przyroda budzi się:
na szafirki w trzmielinie

na tulipany

czosnki
Ogródek Iwony II 20:28, 10 kwi 2017

Do góry
Jolu, taka szybka nie jestem
Dopiero pomyślałam o doniczkach. Nawet nie wiem, jakie bym chciała. Kupiłam dwie ładne moim zdaniem ceramiczne, posadziłam w nich bratki na tarasie i dziś jedną mi złośliwy wiatr potłukł. Oczyściłam z ziemi i będę kleić...
O, takie były:

Nawet byłam skłonna dokupić doniczki z tej serii
Ogródek Iwony II 18:29, 10 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W sobotę czyscilam okna. W przerwach na kawę posialam trawę
Zbyszek podlał. A ja pomalowalam parapety do domku gospodarczego. Juz zalozone
Są drewniane w kolorze pergoli. Muszę kupic ladne doniczki do kwiatków na parapety.
Teraz pewnie nie zdążę, ale w planie jest malowanie laweczki i stolu na grafitowy.
Widok z okna sypialni zaczyna mi się podobać.

Sporo tego ) na brak pracy nie narzekacie. Kiedy donice kupujesz ?
Miejski ogród w wersji mini 18:14, 10 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A skąd wiadomo, ze w dowiezionej ziemi nie ma chwastów? Hm...
Może zbyt ogolnikowo podchodzę do mojego trawnika, ale w przyszlosci chwasty też nawieje.
Ja wybieralam z ziemi po grabieniu, wyrownywalam, dalam na to czarnoziem, wybieralam widoczne przy grabieniu chwasty. Po posianiu nasion cienko "zasialam" piaszczystą ziemią, by przykryc nasionka.
W kolejnym roku (teraz) wygrabienie po zimie trawnika, dosiewka, nawóz...

koszenie czeste sprzyja, by chwasty się nie mnozyly. Nawet perz nie lubi koszenia. Znika... Tak Danusia pisala.

Co w ziemi, tego to nikt nie wie. Pan zapewnia że ma sprawdzoną specjalną ziemię do trawników bez chwastów .
Ogródek Iwony II 15:33, 10 kwi 2017

Do góry
Co do kawy- Iza domyślasz się, ze byla zimna
Nie da się pic i siać
Ogródek Iwony II 15:32, 10 kwi 2017

Do góry
Jeszcze nic nie zrobilam. Zdecydowalam ją przemalować na kolor zblizony do koloru elewacji.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:13, 10 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kuleczki ładnie przystrzyżone. Nowa rabatka przy podjeździe - milo na nia będzie patrzeć.
Stokrotki ladniusie i bratki. Moze mi się uda też kupic stokrotki

Iwonko po pierwsze zastanawiam się czy jednak zabrać stąd tego cisa czy robić z niego niwaka, ale bedzie chyba za bardzo straszył jeszcze długo. A co do posadzenia na niej to jakieś rośliny mam tylko nie wiem jeszcze jak je rozplanuję.Wolałabym tak to zrobić żeby za chwilę ich nie przesadzać znowu.
Stokrotki polubiłam bardzo odkąd jestem na O. Bratki zawsze kupowałam ale stokrotek nigdy a teraz je bardzo lubię.
Ogródek Iwony II 09:09, 10 kwi 2017

Do góry
W sobotę czyscilam okna. W przerwach na kawę posialam trawę
Zbyszek podlał. A ja pomalowalam parapety do domku gospodarczego. Juz zalozone
Są drewniane w kolorze pergoli. Muszę kupic ladne doniczki do kwiatków na parapety.
Teraz pewnie nie zdążę, ale w planie jest malowanie laweczki i stolu na grafitowy.
Widok z okna sypialni zaczyna mi się podobać.
Miejski ogród w wersji mini 09:04, 10 kwi 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)
...
Plan zakłada zrobienie oprysku, potem glebogryzarka, czekanie czy nie wejdą chwasty, kolejny oprysk, znowu glebogryzarka, wybranie chwastów, dowiezienie ziemi, równanie i sianie trawy.

A skąd wiadomo, ze w dowiezionej ziemi nie ma chwastów? Hm...
Może zbyt ogolnikowo podchodzę do mojego trawnika, ale w przyszlosci chwasty też nawieje.
Ja wybieralam z ziemi po grabieniu, wyrownywalam, dalam na to czarnoziem, wybieralam widoczne przy grabieniu chwasty. Po posianiu nasion cienko "zasialam" piaszczystą ziemią, by przykryc nasionka.
W kolejnym roku (teraz) wygrabienie po zimie trawnika, dosiewka, nawóz...

koszenie czeste sprzyja, by chwasty się nie mnozyly. Nawet perz nie lubi koszenia. Znika... Tak Danusia pisala.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 04:02, 10 kwi 2017

Do góry
Reniu, nie wiem, co napisać. Tak mi się podoba.
Tulipanki fajnie się spisaly. To dwuletnie?
W jakiej ilosci się pomnozyly? Jaki procent kwitnie?
Ogród bacowej 22:28, 09 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, poproszę o fotkę siewek melicy. Być moze mam i namiętnie pielę, myśląc, ze zielsko

Ogród z uśmiechem 20:44, 09 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja sobie go z roslinkami do ogrodu przywiozlam i też teraz tępię, jak widzę.
Jilu, spotkanko masz? To super. Oby pogoda dopisała.

Ale straszycie

Spotkanko bylo super Pogoda nie miała znaczenia bo targi byly w hali ale ponieważ obok były jeszcze targi zoologiczne to tłumy były nieprzeciętne
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:54, 09 kwi 2017

Do góry
Kuleczki ładnie przystrzyżone. Nowa rabatka przy podjeździe - milo na nia będzie patrzeć.
Stokrotki ladniusie i bratki. Moze mi się uda też kupic stokrotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies