Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:38, 09 kwi 2017

Rytla napisał(a)
z transparentem?
dla rozpoznania będę gruba baba w zieloniutkich rajstopach i jaszczurkowych bucikach, z grubym Józkiem zawiązanym w czerwonej chuście, nie da się pomylić! jak trzeba, mąż włoży czapkę wikinga!

haha Rozumem, że nie mogłas znaleźć tego Józka dlatego nie przyjechałaś
jolanka 20:41, 09 kwi 2017

ewsyg napisał(a)
Witaj Jolu. Przejrzałam Twój wątek, zwłaszcza miesiące letnie. Piękny masz trawnik. Też mam świdośliwę, ale niestety owoce bardzo lubią ptaki i dla mnie póki co zabrakło. Podobnie jak Ty zapadłam na różyczkomanie. Ciesze się, że mogłam je u Ciebie podziwiać chociaż Chippendale to chyba nie ona, Chopin też mi nie pasuje. Jolu będę zaglądać do Ciebie. Pozdrawiam Ewa

Ewa, cieszę się, że do mnie dotarłas Zapraszam częściej

Obydwie róże kupowane były w dobrych szkółkach Na pewno to one, ale pierwsze kwiaty na krzakach czasami wyglądają inaczej
Poza tym nie zawsze robiłam zdjęcia. Następne Chipki były w porządku,
jolanka 20:42, 09 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Z podagrycznikiem baaardzo dobrze wiem, o czym piszę. Nie działa nic, przykrywany po prostu wyjdzie dwa metry dalej. Jedyna skuteczna metoda - sprawdzona osobiście- to kopanie po kawałku do głębokości minimum 50 cm i ręczne wybieranie każdego kawałka korzonka, dwukrotne minimum przejrzenie tej ziemi. Tam, gdzie to zrobiłam, nie odbija. Został mi ostatni spłachetek z tym cholerstwem, jakieś 10m2, robota męcząca, bo siedzenie w kucki w dole i dłubanie... Ja sobie tak robię, że przejrzaną ziemię rzucam za siebie, na górkę, i tak dołek mi się przesuwa... Potem jak rozgarniam, to jest drugie sprawdzenie.

Na szczęście u mnie go chyba nie ma jak to czytam to normalnie z lupą teraz będę chodzić Brrr, tyle sily to ja nie mam
jolanka 20:44, 09 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)
Ja sobie go z roslinkami do ogrodu przywiozlam i też teraz tępię, jak widzę.
Jilu, spotkanko masz? To super. Oby pogoda dopisała.

Ale straszycie

Spotkanko bylo super Pogoda nie miała znaczenia bo targi byly w hali ale ponieważ obok były jeszcze targi zoologiczne to tłumy były nieprzeciętne
jolanka 20:46, 09 kwi 2017

Marga napisał(a)
U mnie cała skarpa tego "dobra" jest. Jeżeli nie uda mi sie go wytępić, to przynajmniej na coś się przyda: http://ziolowawyspa.pl/kiszony-podagrycznik/
Z okrywowych mam bluszcz, barwinek, runiankę i kopytnik. Oczywiście wszystko jeszcze małe i zarasta na razie chwastami.
Słoneczka życzę

No, następna do straszenia

Oprócz kopytnika mam wszystkie też jeszcze male
Całuski
Agania 20:46, 09 kwi 2017

Fotorelacja super i co tam przywiozłaś, bo nie wierzę, że nic

Miło było Was zobaczyć na fotkach
Rytla 20:47, 09 kwi 2017

jolanka napisał(a)

haha Rozumem, że nie mogłas znaleźć tego Józka dlatego nie przyjechałaś

Gruby Józek zawsze blisko! miło mi, że mogłam Cie telefonicznie usłyszeć na początek dobrej znajomości!
jolanka 20:47, 09 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)
to też o podagryczniku http://www.naturaity.pl/artykul/502,podagrycznik-pospolity-aegopodium-podagraria.html#ad-image-0

zakryć trzeba co najmniej na rok, potem oczywiście może gdzieś nosa wyściubić ale zdecydowanie słabszy jest i wtedy udaje mi się go wytępić z kolejnego miejsca

Dżezu to zielsko to jakiś nieśmiertelnik Za nic na świecie go nie chcę
Bogdzia 20:48, 09 kwi 2017

Jolus fajnie ze Cię poznałam i do nastepnego spotkania.
jolanka 20:54, 09 kwi 2017

iwonadm napisał(a)

O jakie piękne zakupy Schone przyjęła mi się wsadziłam jesienią, a te dwie nowości gdzie znalazłaś? Pewnie kosztowały fortunę, ale są śliczne. Co jeszcze będziesz sadzić?

Te nowości przyjechały limuzyną z Niemiec Anulka-Zana była cudowna i zamówiła razem

Na razie przerwa w sadzeniu 50 sztuk wystarczy. Muszę je jakoś poutykać rozsądnie a rabaty jeszcze w rozsypce