i co? skradły ci serce?
... U mnie stracone chyba tylko pomidory w tunelu... A mogłam znicze im wstawić... No nic, będę musiała kupić sadzonki... A takie fajne sobie wysiałam.
dziewczyny dziekuje za ciepłe słowo! słuzba zdrowia to kolejny temat rzeka zaraz za edukacją, bez dwóch drinków na rozluźnienie lepiej go nie zaczynać pocieszam się tylko tym ze mała już nic nie pamięta z tych łez które musiała w szpitalu wylać.. na rotawirysy nie szczepilismy tylko na pneumokoki. różne sa opinie generalnie na temat szczepień, moja koleżanka przedstawicielka medyczna odradzała rotawirusy bo ponoć dostępna w Polsce szczepionka nie chroni i tak przed najczęściej spotykanymi rotawirusami. poza tym ich jest tyle odmian co pewnie jeżówek i faktem jest że nawet zaszczepione dziecko może zachorować na daną chorobę ale poprostu przechodzić ją łagodniej, u mnie to sie z wiatrówką sprawdziło.
Czy ktoś wie co to za roślinka? Fiołek? Zadarnia mi wszystkie rabaty , po przekwitnięci ma ładne liście. Ale czy nie jest zbyt ekspansywna i nie zagraża moim różom i piwoniom? Dostałam ja chyba od Irenki
"Nietuzinkowość" biorę za komplement))) .
wreszcie czarne tulipany w słońcu odpowiedniego koloru nabrały
Haniu no zabiłaś mnie tym bukiem ładnie zimą wygląda ...
Tak wygląda po tej zimie, jak jest łagodniejsza to pozostaje cała zielona, wys. 0,6m. Można to oczyścić albo i nie bo nowe przyrosty zasłonią to co podmarzło. Mam zamiar posadzić jedną z kalin i hortensje ogrodowe, możliwe też, że w międzyczasie coś innego wymyślę.
Kupiłam tydzień temu ipomę, bo zakochałam się w niej w zeszłym roku. Seledynową właśnie. Teraz jest walka o przetrwanie, bo przymrozki ją niestety niemile doświadczyły.
Co może być nie tak z moją bazylią? Wysiałam 3 rodzaje i żadna nie zeszła. Nie przykrywałam ziemią, stoją na parapecie od południa, nasiona? ale aż 3 różne rodzaje?
apropo mycia okien to mój synek lat 9 ostatnio uznaał że mi pomoże i pom,ył mi dwa największe okna tarasowe , sziedział i sie usmiechałam ze jestem zadowolna okna wyglądają strasznie