Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:33, 03 sie 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Renia, przechodzisz na ekologiczną uprawę ogrodu?

Chciałabym poli ale żeby nie skończyło się jak z czyszczeniem tui
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:32, 03 sie 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

haha...ja wczoraj odliczalam z eMem do urlopu 4 miesiące

A gdzie to w zimie na wakacje się wybierasz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:32, 03 sie 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

E...no ja nie twierdzę, że wszystkim młodym się chce
Faceci dzielą się na tych którym się chce, nie chce i jeszcze chce

Ty masz fajnie bo twój ma wizje. Sam coś zaproponuje fajnego. I to jest super.

Z moim troszkę gorzej pod tym względem. On musi zobaczyć, oswoić się z tym nowym pomysłem. Dlatego się śmieję, że muszę gadkę zacząć rok wcześniej
Robotny jest i to bardzo, aczkolwiek on fizycznie pracuje w każdy weekend u nas nad jeziorem...wszystko sam. I dlatego czasami już słychać z jego ust zniechęcenie. Ale też i szczęśliwy jest jak uda się zakończyć kolejny etap budowy

A my kobiety to inna bajka...moja mama lat prawie 70 czasami ma więcej siły ode mnie. Muszę ją stopować aby się oszczędzała - a zapiernicza nad jeziorem na równi z nami

jezu jaki gorąc....a ja w pracy...

Czyli kobiety górą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:30, 03 sie 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Reniu macham
Chorwację kocham
jadę za 9 dni
już odliczam

Fajnie masz)))))
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:28, 03 sie 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
oh ty nasz emerytko jakoś znam wielu młodszych, którym się nie chce i wielu starszych, którym się chce. Wiesz myslę, ze to nie kwestia wieku. Nasza 96 letnia babcia, gdyby jej tylko chwile nie pilnować przekopalaby ile się da.

Jak słyszę coraz częściej ostatnio mojego eMa to zaczynam się bać że jednak kwestia wieku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:27, 03 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
na mszyce jest Roztwór tymolowy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7521-nowoczesnie-z-rozanka-d?page=6

Ach Ania wiem ... tylko muszę się w końcu zmobilizować ... zrobiłam kiedyś dwa czy trzy razy i zaprzestałam ... teraz trzeba zacząć wszystko od nowa ... a Ty wytrwałaś? Widzisz efekty?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:26, 03 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ekologicznie na mszyce gnojówka z pokrzyw lub wrotyczu, a na mączniaka ponoć mleko

Aaa widzisz stosowałam kiedyś mleko na mączniaka szałwii i było dużo lepiej po Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:25, 03 sie 2018

Do góry
malgol napisał(a)

Odgrzebałam Twój stary post i postanowiłam zrobić to u siebie.Ale z uwagi na sezon urlopowy w mojej stacji nie ma kompetentnej osoby ,żeby udzielić mi wskazówek!Powiedz Renia, z jakigo obszaru trawnika zbierałas ziemię do próbek?jedna próbka to mieszanka ziemi z kilku punktów poboru czy jakos inaczej? Pan w stacji kazał mi z różnych miejsc na trawniku zebrac ziemie i wszystko wymieszać... a przecież wszędzie może być inna gleba

Może i jest nawet ... ale ja wymieszałam glebę ... z tym, że oddaliśmy do analizy próbkę z lepszego i gorszego trawnika (jednak ostatecznie podobne niedobory były na jednym i drugim tylko wyniki nieco się różniły) ale zalecenia otrzymałam jednakowe na cały trawnik
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:22, 03 sie 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
fajnie, ze 90tk zamówiona. bo zawsze można odsunąć/przesunąć żeby nie parzyło, a będzie więcej miesca żeby drzewo ułożyc i nie powinno nic wypadać. z 70tką mógłby być już kłopot.

Pokaż coś więcej zdjęć, bo chyba czas na to.

Pośmiałam się nad opowiadaniem o technikach i sposobach na facetów... tak, znam z autopcji. no i oczywiście "powiedziałem, że zrobię to zrobię - i co pół roku nie trzeba mi przypomninać"

Nie wiem jak Wy ale ja w te upały nie robię nic w ogrodzie ... totalny brak sił i chęci ... nawet na zdjęcia ... czekam na lepsze/chłodniejsze dni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:19, 03 sie 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Wieki całe mnie tu nie było, a tu i kuchnia zmieniona i drobne zmiany w ogrodzie, a przede wszystkim kolejne plany.....powiększanie okna, zakupy paleniska i inne...fiu fiu ale sie będzie działo. Note bene ta opalenizna na tych długich nogach wygląda cudnie - widać że "zagraniczna"
Fotki z Chorwacji piekne - zazdroszczę wrażeń- ja w tym roku na razie tylko kilka dni w Szwajcarii spędziłam......w Szwajcarii Kaszubskiej , ale też dobrze choć krótko odpoczęłam i polecam bo tam pięknie jest

Szkoda że sie nie udało nam spotkać w sobotę na Targach Kwiatów i Krys, ale może będzie jakaś kolejna okazja

Ogród twój zniewalająco bujny, poukładany, przemyślany i cudny jak zwykle
Twoje Pastelki takie wielkie a moja jedna jedyna pada...coś jej sie dzieje niedobrego, a taka byłą śliczna. Co do bukszpanów to kilka krzaczków z obwódek oraz jedną kulkę musiałam wyrzucic bo mimo oprysków nie dawały rady. Cóż jest miejsce na nowe

Buziaki!

Miło Małgosiu że zaglądasz ostatnio tacy zabiegani jesteśmy ... Chorwacja piękna to fakt ale Ty nawet w Polsce potrafisz znaleźć perełki
Spotkania szkoda ... ale niedługo chyba u jankosi spotkanie
a z Pastelkami właśnie nie jest tak pięknie jak piszesz ... po cudnym pierwszym kwitnieniu bardzo sie ociagają ... coś im dolega, którąś coś podjada, żółkną liście ... ech
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:15, 03 sie 2018

Do góry
UlaB napisał(a)
Ekologicznie zbieram ślimaki do wiaderka z osolona wodą, najlepiej po deszczu lub podlewaniu :/ Syzyfowa praca ale nawet jakos mi to bezbolesnie idzie.

Ślimaki u mnie jedynie bergeniom obgryzają liście ... także co jakiś czas te brzydkie obrywam i tyle
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 14:12, 03 sie 2018

Do góry
Ciekawe info na temat grabów ... moje w tym roku bardziej zielone tfu tfu ... ale tak sobie teraz myślę ciekawe czy nie przez to, że jak robiłam rewolucję to dawałam dużo mączki a częśc rośnie blisko kostki gdzie pewnie dużo pozostałości po pracach brukarskich ... naprawdę ciekawe spostrzeżenia

Życzę powodzenia w walce o graby
Ogród w remoncie 10:44, 03 sie 2018

Do góry
Podziwiam Asia, że Ty w taki upał działasz w ogrodzie....
Ogród w remoncie 20:47, 02 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękną masz tą seslerię

Renia ,sama się nie mogę na nią napatrzeć,teraz kłódki już ściemniały i lekko straciła na urodzie ,nie wiem czy ją się przycina po kwitnieniu?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:16, 02 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Małgosiu, współczuję zalania ... i też mi szkoda, że nie udało się spotkać ... zbyt spontaniczna akcja była

Dzięki!
Zalanie opanowane - oby teraz nie było powtórki. Dosuszam po pracy garaż i piwnice, worki z piaskiem ułożone na zjeździe do garażu jak u powodzian - a co tam - nie o urodę tu chodzi a o prewencję, we wnętrach pochłaniacze wilgoci i środek przeciwgrzybowy dałam i więcej nic nie mogę zrobić - z naturą nie powalczę

A 19.08 będziesz na spotkaniu ?

Moja codzienność - ogród Oli 09:08, 02 sie 2018

Do góry
A_gawa napisał(a)
Olu, Twoje ręce miłości pełne czarują ogród doskonały!
Wielkie gratulacje!

Bardzo się cieszę, że mogę go oglądać. Dziękuję!

ren133 napisał(a)
Olu Nie godzi sie skrywać przed światem tak pięknego ogrodu

Cuuudnie jest

anbu napisał(a)
Cudny ogród!

mikina34 napisał(a)
Mnie to zatkało, więc tylko się gapie poza tym co tu gadać, jest przepięknie i już...

dziękuję
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:18, 02 sie 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Kasia zadowolona jesteś z Pastelli?. Wymagająca jest? Zamiwrzam zrobić sobie różankę i posadzić tą odmianę. Nie mam z różami żadnego doświadczenia i biję się z myślami.

CZeść Kasiu Pastella to dobry wybor, jest raczej bezobslugowa kwiaty zasychaja nA krzewie i dopiero po pewnym czasie się osypują- daje nam czas na zajęcie się tym no i ma różnorodną kolorystykę kwiatów w zależności od stadium rozwoju i pogody. Ciekawa różyczka

A w szpalerach zachwyca!! U ren133 świetnie wygląda z trawami
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:09, 01 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Aaa i koś trawnik na najwyższym poziomie i pokaż zdjęcia po ... coś mi się jeszcze wydaje, że może potrzebna wertykulacja ... można ją robić nawet jesienią

Wertykulacja w następnym roku po posianiu.
Pszczelarnia 15:25, 01 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Koper włoski

Nic dodać nic ująć ... można poczuć się jak w raju
Wymianka zamianka 14:32, 01 sie 2018

Do góry
chyba jednak potrzebuję większe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies