Ćma jest stosunkowo nowa w Europie. Ptaki i inne zwierzęta muszą się dopiero z nią oswoić i wtedy ewentualnie znajdą się i tutaj naturalni wrogowie dla ćmy. Koleżanka mieszkająca niedaleko mnie zauważyła, że wróble ostatnio zaczęły podjadać larwy ćmy na jej buksach, więc jest nadzieja.
Na ćmę działa niestety na razie tylko chemia lub wymiana buksów na cisy
Na grzyby opryski gnojówkami albo wspomniane tutaj juz OW . Poczytaj wątek tutaj o ekologicznych środkach. Tam jest cale mnóstwo przydatnych informacji Na miodówkę Neem albo cięcie, bo one przeważnie żerują na końcówkach gałązek.
Mój cały tydzień napierdziela fizycznie i to nie po 8 godzin... aż się dziwię, że jeszcze mu się chce w domu tyrać, czasem narzeka chyba jak każdy to zrozumiałe bo ile można.. ale i tak potem chętnie realizuje kolejne nasze plany
oj na takie zabawy yo zupelnie czasu nie mam. Musi sobie radzić sam. Jedtnie profilaktyka wiosenna a w ttm toku nawet ortus na graby odpuscilam. Wiadomo ze jesli cos wartościowego nam choruje to trzeba powalczyc ale jesli to tylko powoduje utrate urody to zdrowie wazniejsze.