Jak to ma być ścieżka w rabacie to ja bym jednak jakieś płyty rzuciła
Bo zostawienie wolnej przestrzeni będzie wyglądało jak nie wiadomo dlaczego puste miejsce. A tak wysypiesz rabatę korą i ułożysz ścieżkę z jakichś płyt czy właśnie takich kamiennych plastrów i będzie git .
No właśnie kupiłam hortki z tych nowych odmian. Mam 2szt Everbloom Blue Wonder i 3 Together You and Me. Z tą kwasowością Toszko to trochę mam problem . Wyjściowe ph było na poziomie 7 -6,8. Teraz po dodaniu wszelkich dobroci ,siarki ,liści dębowych itd mam tam w granicach 6,2 -6,3 a zdarza się i 6,5. Za wysokie -wiem. Siarkę sypałam granulowaną część jesienią ub.r. ,część wiosną. Może trochę mało jej dałam,tak mi się wydaje. Zamówiłam teraz pylistą siarkę ,mogę ją jeszcze dodać. Tylko pewnie i tak na efekt trzeba będzie poczekać.
Eee extra plany, sama robiłaś? Profeska z ta kwasną rabatą to chyba jest tak, że ona musi sie przez rok przerobić i dopiero po min.. roku się sama zakwasza. Do dołków na start sypałam kwaśną mieszkankę do borówek pomieszaną z ziemią z dobrociami (tak mi Toszka radziła, w opcji że nie będę czekać na przerobienie się dobroci na kwaśne podłoże).