Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Zana 21:49, 01 sie 2018

Krótkowłosy kwitnie przełom sierpnia/wrzesień. I ma całkiem inny pokrój, fontannowy. KF jest wyższy od Overdam, ten drugi u mnie ma tak jak u Basi ok. 140 cm.
Kasia_CS 21:50, 01 sie 2018

BKosimkArt napisał(a)

Overdam u mnie mają 145cm więc nie są jakieś bardzo niskie... KF około 160...
Krótkowłosego mam pierwszy sezon... jak się rozrośnie to też mogę podzielić...

A to widzisz - na stronie gdzie sprzedają trawy była znaczna różnica we wzroscie podana. NIemniej wolę KF nabyć też dlatego, że nie ma pasiastych liści - coś mnie tu do jednolitego ciągnie

Krótkowłosego pewnie kupię nie później niż na targach wrześniowych, bo wiesz jak to jest - czasami człowiek musi, inaczej się udusi
Kasia_CS 22:25, 01 sie 2018

Dzisiaj trochę różyczek dla Was
Heidi Klum rano...

i wieczorem

Louise Odier rano..

i wieczorem
Kasia_CS 22:34, 01 sie 2018

Potwór New Dawn zawładnął pergolą na dobre (choć górą jeszcze nie przerósł )

Munstead Wood - no niestety koloru nie mogłam oddać nijak..

Marchenzauber - niestety duży minus za nietrwałość kwiatów - teraz trochę żałuję, że od frontu posadziłam... moze zamienię miejscami z Home&Garden, która mnie zauroczyła, choć teraz pauzuje - zasłużyła, bo przecież kwitła najdłużej ze wszystkich na wyścigi z Kimono

William Shakespeare

Kasia_CS 22:39, 01 sie 2018

Lavender Ice po zmianie miejscówki, gdzie marniała w oczach odwdzięcza się pięknie

Pastella

I jeszcze raz WS na zakończenie
Kasia_CS 22:41, 01 sie 2018

Zana napisał(a)
Krótkowłosy kwitnie przełom sierpnia/wrzesień. I ma całkiem inny pokrój, fontannowy. KF jest wyższy od Overdam, ten drugi u mnie ma tak jak u Basi ok. 140 cm.

Krótkowłosy ma kwiatostany jakie mi się marzą i planowany w innym miejscu, więc może taki być

A jaką wysokość krótkowłosy u Was osiąga? kombinuję, żeby go na podwyższonej rabacie posadzić Miały być tam morning light, ale 2 zmarniały deptane przez Kubę, jeden cały ale słabo mu tam i chyba go przesadzę
kaz742011 07:47, 02 sie 2018

Kasia zadowolona jesteś z Pastelli?. Wymagająca jest? Zamiwrzam zrobić sobie różankę i posadzić tą odmianę. Nie mam z różami żadnego doświadczenia i biję się z myślami.
BKosimkArt 08:07, 02 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

A to widzisz - na stronie gdzie sprzedają trawy była znaczna różnica we wzroscie podana. NIemniej wolę KF nabyć też dlatego, że nie ma pasiastych liści - coś mnie tu do jednolitego ciągnie

Krótkowłosego pewnie kupię nie później niż na targach wrześniowych, bo wiesz jak to jest - czasami człowiek musi, inaczej się udusi

KF mam z wiosny więc może będzie wyższy w przyszłym roku...
Krótkowłosy jeszcze u mnie nie kwitnie ale coś wypuszcza już... no ja też na pewno coś na targach zakupię
Kasia_CS 08:18, 02 sie 2018

kaz742011 napisał(a)
Kasia zadowolona jesteś z Pastelli?. Wymagająca jest? Zamiwrzam zrobić sobie różankę i posadzić tą odmianę. Nie mam z różami żadnego doświadczenia i biję się z myślami.

CZeść Kasiu Pastella to dobry wybor, jest raczej bezobslugowa kwiaty zasychaja nA krzewie i dopiero po pewnym czasie się osypują- daje nam czas na zajęcie się tym no i ma różnorodną kolorystykę kwiatów w zależności od stadium rozwoju i pogody. Ciekawa różyczka

A w szpalerach zachwyca!! U ren133 świetnie wygląda z trawami
kaz742011 10:43, 02 sie 2018

Dziękuję. Właśnie we wspomnianym wątku mnie zachwyciły i postanowiłam że chyba je chcę .