Na zielonej... trawce :)
16:52, 01 cze 2017
krzewuszka posadzona w cieniu w większości się tak zachowuje. Potrzebuje dużo bezpośredniego słońca i wody. Mam jedną w cieniu - ma tak jak twoja maks. 2 kwiatki a 2 sztuki rosnące na patelni są oblepione kwiatami. W tym miejscu pięknie zdobi jesienią ale kwiatów dużo więcej nie da. Pytanie na czym ci bardziej zależy.
Miałam już dawno się przywitać ale czasu brak. Ogród bardzo dopracowany i dopieszczony. Widać, że lubisz dbać o szczegóły a to nadaje klimat. Przywiódł mnie do ciebie trawnik - boski - po jego obejrzeniu upewniłam się, że robię wersję z rolki. Taki dywanik to moje marzenie od 3 sezonów
a potem wymiękłam przy siedzisku - ta inspiracja z Pinteresta dużo słabsza przez oświetlenie na górze. Zachwiało to u nich proporcjami. Wasze jest idealne. 2 większe poduchy dodadzą wygody.
Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać choć mój zieleniak totalnie z innej bajki
Miałam już dawno się przywitać ale czasu brak. Ogród bardzo dopracowany i dopieszczony. Widać, że lubisz dbać o szczegóły a to nadaje klimat. Przywiódł mnie do ciebie trawnik - boski - po jego obejrzeniu upewniłam się, że robię wersję z rolki. Taki dywanik to moje marzenie od 3 sezonów
Pozdrawiam i pozwolę sobie zaglądać choć mój zieleniak totalnie z innej bajki
Witajcie kochani, zakładam rabatę pod oknem ze strony wejściowej. Strona południowa. Nie mam doświadczenia. Posadziłam żywopłocik z bukszpanu, hortensję limlight, stożek bukszpanu obok niego dwa miskanty morning light, trzy kule danica, bliżej schodów dwie tuje szmaragd gold (dla pionu), żółte kuleczki to berberys tiny gold. Pod hortensją żurawka marmeladka. Ze strony schodów idzie skos w dół, zastanawiam się może nie robić całej obwódki, a tylko łuczek w rogu?