Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 07:22, 20 cze 2017

Kohinor? Znowu jakaś nowość

Haniu, na żywo na pewno byś się nie pomyliła, bo parzydło jest o wiele wyższe od tawułki i ma mniej pierzaste liście

Dzwonek skupiony i przetacznik:

Margerytka40 07:59, 20 cze 2017

Właśnie przypomniałam sobie że też gdzieś w krzaczorach mam wsadzone parzydło i muszę go przesadzić gdzieś gdzie go bardziej widać bo niezaprzeczalnie na to zasługuje
Makusia 08:27, 21 cze 2017

Ja p....wszystko choruje...cisy, to u mnie akurat nie bardzo chorują, bo już siły na chorowanie nie mają- ciągle w fazie procesu decyzyjnego, czy żyć
Ale choruje mi wiąz, porzeczki, wiśnia ma kilka owoców, a w zeszłym roku musiałam gałęzie podpierać...o co kaman?
Gosiek33 08:38, 21 cze 2017

Pomarzło wszystko... no prawie wszystko, rośliny są osłabione więc bardziej narażone na ataki wszelakich plag egipskich. U siebie pryskam astvitem w płynie i w większości pomaga, choć nie zawsze
mrokasia 15:36, 29 cze 2017

Asia, co Tam u Ciebie? Jak rabata przy domu?
Makusia 15:38, 29 cze 2017

Asiu wracaj do ogrodowiskowej społeczności....pomocy potrzebuje
Milka 17:49, 29 cze 2017

makadamia napisał(a)

Nie ma rady Haniu - żywopłot musi iść aż do furtki, bo takie odsłonięcie jest po prostu okropne. Nawet mój tato powiedział, że czuje się, jakby mnie gołą zobaczył.

Także murek czy nie murek - w ten weekend mają być cisy

Mnie też szkoda murku
Margerytka40 10:06, 02 lip 2017

Makusia napisał(a)

Ja też! Dobrodziejko nasza
makadamia 12:09, 03 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Właśnie przypomniałam sobie że też gdzieś w krzaczorach mam wsadzone parzydło i muszę go przesadzić gdzieś gdzie go bardziej widać bo niezaprzeczalnie na to zasługuje

Ja go trzymam z tyłu, bo to wysoka bylina

Makusia napisał(a)
Ja p....wszystko choruje...cisy, to u mnie akurat nie bardzo chorują, bo już siły na chorowanie nie mają- ciągle w fazie procesu decyzyjnego, czy żyć
Ale choruje mi wiąz, porzeczki, wiśnia ma kilka owoców, a w zeszłym roku musiałam gałęzie podpierać...o co kaman?

No jakiś dziwny jest ten rok. Chociaż ja nie narzekam - jeden cisek z kilkunastu to nie jest jakiś dramat

Gosiek33 napisał(a)
Pomarzło wszystko... no prawie wszystko, rośliny są osłabione więc bardziej narażone na ataki wszelakich plag egipskich. U siebie pryskam astvitem w płynie i w większości pomaga, choć nie zawsze

Na razie, za radą Toszki, kupiłam mospilan. Z resztą się wstrzymuję, bo i tak półka z preparatami ogrodniczymi pęka w szwach

mrokasia napisał(a)
Asia, co Tam u Ciebie? Jak rabata przy domu?

Pomału To co posadziłam, rośnie ładnie, czekam jeszcze na dostawę ostatnich roślin

Makusia napisał(a)

No jestem, jestem, nie było mnie parę dni ale wróciłam i nadrabiam zaległości

Milka napisał(a)

Mnie też szkoda murku

Ciągle próbuję spojrzeć na te swoje cegły Waszym okiem i je polubić i ciągle mi nie wychodzi. Tzn.: same cegły są w porządku, ale wykończone są brzydkim, popękanym betonem, który być może nie jest widoczny na zdjęciach, ale na żywo bardzo mi przeszkadza

Margerytka40 napisał(a)

Ja też! Dobrodziejko nasza

No teraz to pojechałaś po bandzie
Już u Ciebie byłam
mrokasia 12:20, 03 lip 2017

makadamia napisał(a)

Pomału To co posadziłam, rośnie ładnie, czekam jeszcze na dostawę ostatnich roślin

To kiedy pokażesz?